Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dystans do seryjnych 17"

Featured Replies

Napisano

witam,

szukam informacji jakie założyć dystanse do seryjnych 17", żeby wypchnąć koła na zewnątrz, ale jednocześnie nic nie ocierało. Uprzedazjąc pytania. NIe mogę zmierzyć, bo nie mam jeszcze opon. Wszytko będzie dopiero na przyszły sezon.

stilo 3d

felga 7 J x 17 ET 41

opony 205/50/17 lub 215/45/17

Napisano

a po co Ci to skoro na serii feldze koło wystarczająco jest wysunięte

Napisano

na 90% przy 10mm będzie tarło z tyłu, przy 15mm bedzie na 100% tarło.

można wiedzieć po co chcesz tak kombinować?

że niby trakcja lesza czy jakiś inny powód?

Napisano

W MW mam 17' od NB (ET 31 - 10mm bardziej na zewnątrz), opony 215/45/17 i nic nie obciera. Nie jest nawet blisko. Choć z drugiej str. muszę przyznać ze nigdy nie mierzyłem ile de facto miejsca zostało. Zaznaczam ze mowa oczywiście o seryjnym zawieszeniu i geometrii ok. 20.GIF

Napisano
  • Autor

> na 90% przy 10mm będzie tarło z tyłu, przy 15mm bedzie na 100% tarło.

szkoda...

> można wiedzieć po co chcesz tak kombinować?

> że niby trakcja lesza czy jakiś inny powód?

po prostu lepiej wygląda. Nie specjalnie podobają mi się koła schowane w nadkolach. Najlepiej, jak patrząc od tyłu koło jest na równo z błotnikiem.

Napisano

> W MW mam 17' od NB (ET 31 - 10mm bardziej na zewnątrz), opony 215/45/17 i nic nie obciera. Nie jest

> nawet blisko. Choć z drugiej str. muszę przyznać ze nigdy nie mierzyłem ile de facto miejsca

> zostało. Zaznaczam ze mowa oczywiście o seryjnym zawieszeniu i geometrii ok.

Ja też MW mam odrobinę mniejsze ET bo 35 ale za to szerszą felgę bo 7,5cala z szerszym kapciem bo 225/45 i też nic nie ociera.

Napisano

> Ja też MW mam odrobinę mniejsze ET bo 35 ale za to szerszą felgę bo 7,5cala z szerszym kapciem bo

> 225/45 i też nic nie ociera.

ale tu jest mowa o 3D

Napisano

> patrząc od tyłu koło jest na równo z błotnikiem.

taki efekt uzyskałbyś przy et21. mialem kiedyś przez chwile takie felgi i z opona 205/40/17 tarło jak głupie..

Napisano

> Ja też MW mam odrobinę mniejsze ET bo 35 ale za to szerszą felgę bo 7,5cala z szerszym kapciem bo

> 225/45 i też nic nie ociera.

Ja mam dystans do użycia niskiego profilu smile.gif bo z takim to chyba tylko zostaje trasa Kraków-Rzeszów? Z premedytacją jeżdzę na 15" - to jednak 2,5 cm gumy więcej.

Napisano

> Ja mam dystans do użycia niskiego profilu bo z takim to chyba tylko zostaje trasa Kraków-Rzeszów?

> Z premedytacją jeżdzę na 15" - to jednak 2,5 cm gumy więcej.

ee tam przesadzasz, taki profil jest calkiem przyjemny, porownaniu z 225/40 na osiemnastce to niebo a ziemia.

Napisano

> Ja mam dystans do użycia niskiego profilu bo z takim to chyba tylko zostaje trasa Kraków-Rzeszów?

> Z premedytacją jeżdzę na 15" - to jednak 2,5 cm gumy więcej.

Nie przesadzajmy, jeżdże normalnie nie tylko po trasie ale i po wertepach i wszystkie plomby mam na miejscu, zawias też się trzyma więc nie ma co dramatyzować. A w zakrętach przewaga takiej opony nad balonem jest kolosalna. Ale jak to w życiu bywa, jeden woli ogórki drugi ogrodnika córki .... biglaugh.gif

Wszystkim nie dogodzi niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> taki efekt uzyskałbyś przy et21. mialem kiedyś przez chwile takie felgi i z opona 205/40/17 tarło

> jak głupie..

to niedobrze, po założeniu trzeba będzie sprawdzić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.