Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obsługa BMW.

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> musisz mi podac numerki... i zobacze co sie da zrobic

Będę Ci strasznie wdzięczny ale dopiero w poniedziałek zlosnik.gif Teraz się pakuje i jadę do Zasypanego, ...e... Zakopanego ok.gif Wracam w poniedziałek, chyba że wcześniej śnieg stopnieje hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

> Będę Ci strasznie wdzięczny ale dopiero w poniedziałek Teraz się pakuje i jadę do Zasypanego,

> ...e... Zakopanego Wracam w poniedziałek, chyba że wcześniej śnieg stopnieje

zycze braku -- korkow wink.gif a zakopane przereklamowane wink.gif chcesz sie wyluzowac jedz do szczawnicy wink.gif (rodzinne tam mam) - reklama wink.gif hehe

Napisano

A jakiej barwy macie zarniki w xenonowych reflektorach? Z tego co zauwazylem mam 4300K (reszty 'parametrow' nie pamietam zlosnik.gif )

Mozna zalozyc cos o wiekszej wartosci? hmm.gifniewiem.gif

I jakiej firmy szukac, a jakiej sie wystrzegac? Teraz mam Philipsy zlosnik.gif

Pozdro 30.GIFsmile.gif

Napisano
  • Autor

> zycze braku -- korkow

Nie było ok.gif

>a zakopane przereklamowane chcesz sie wyluzowac jedz do szczawnicy

Mieszkałem w małej miejscowości co się zwie Ząb, było świetnie waytogo.gif

> (rodzinne tam mam) - reklama hehe

Pozazdrościć zlosnik.gif Niestety jeszcze się z Bunią po wyjeździe nie widziałem, tym samym nie mam jeszcze nr klucza wink.gif

Napisano

> Nie było

> Mieszkałem w małej miejscowości co się zwie Ząb, było świetnie

> Pozazdrościć Niestety jeszcze się z Bunią po wyjeździe nie widziałem, tym samym nie mam jeszcze nr

> klucza

spoko bez pospiechu ja mam mnustwo pracy w tym tygodniu wiec i tak nie wyskocze do bmw wink.gif wczesniej niz za tydzien wink.gif

Napisano
  • Autor

Całe szczęście, bo dziś już nie dam rady sprawdzić ok.gif

Napisano

> Całe szczęście, bo dziś już nie dam rady sprawdzić

bede czekac cierpliwie wink.gif

Napisano

> A jakiej barwy macie zarniki w xenonowych reflektorach? Z tego co zauwazylem mam 4300K (reszty

> 'parametrow' nie pamietam )

> Mozna zalozyc cos o wiekszej wartosci?

> I jakiej firmy szukac, a jakiej sie wystrzegac? Teraz mam Philipsy

> Pozdro

i nikt nic nie powie? cfaniaczek.gif

Napisano

> i nikt nic nie powie?

sorki smile.gif nie widzialem co pisales wink.gif

jako nadworny xenonowiec wink.gif stwierdzam ze najlepiej spisuja mi sie osram 5000k smile.gif barwa ladna czytsto biala lekko wpadajaca w niebieski , zadnego odczucia zoltawego koloru smile.gif

poczatkowo mialem osram ori z bmw potem niby philipsa 4300K i teraz mam osram 5000?K i jestem najbardziej zadowolony wink.gif

jedynie zauwazylem ze zarnik zarnikowi nie jest rowny i np kupujac dwa moze sie zdarzyc ze bedziesz mial minimalnie inny odcien sick.gif ale nie robi to jakiejs wielkiej roznicy wink.gif no chyba ze lubisz jak ja miec idealnie to musisz kupic w pobliskim sklepie i meczyc goscia ze co jest z tym ze ma inny odcien niech daje kolejnego osrama wink.gif

ciezko mi cos powiedziec o zywotnosci bo mialem uszkodzona przetwornice i niszczyla mi zarniki zlosnik.gif wiec od ponad roku mialem ich okolo 8 roznych wink.gif

Napisano

oki smile.gif

mi wlasnie jeden ksenon zaczal mrugac, a wczoraj rano jechalem z jednym okiem biglaugh.gifzlosnik.gif

dzisiaj juz jest ok, ale musze cos zanabyc profilaktycznie smile.gif

czyli chyba sobie zapodam te 5000K hmm.gif

Napisano

> oki

> mi wlasnie jeden ksenon zaczal mrugac, a wczoraj rano jechalem z jednym okiem

> dzisiaj juz jest ok, ale musze cos zanabyc profilaktycznie

> czyli chyba sobie zapodam te 5000K

zaczyna mrugacz po pewnym czasie ?? np po pol godzinie albo cos?? jak zgasnie po wlaczeniu i wylczeniu swiatel masz wszystko ok przen kolejne pare min ??

Napisano

> zaczyna mrugacz po pewnym czasie ?? np po pol godzinie albo cos?? jak zgasnie po wlaczeniu i

> wylczeniu swiatel masz wszystko ok przen kolejne pare min ??

heh, diagnozujesz przetwornice? zlosnik.gif

nie, nie tak jak piszesz- mrugac to moze duzo napisane, po zapelniu swiatel, po 2-3 sekundach wywala info, ze padnieta zarowka zlosnik.gif

po 8h w pracy znowu tak samo bylo, to wczoraj

a dzisiaj normalnie zalapala i sie swiecila smile.gif

moge ewentualnie stronami zamienic i zobaczyc jak bedzie zlosnik.gif

Napisano

> heh, diagnozujesz przetwornice?

> nie, nie tak jak piszesz- mrugac to moze duzo napisane, po zapelniu swiatel, po 2-3 sekundach

> wywala info, ze padnieta zarowka

> po 8h w pracy znowu tak samo bylo, to wczoraj

> a dzisiaj normalnie zalapala i sie swiecila

> moge ewentualnie stronami zamienic i zobaczyc jak bedzie

no przeloz stronami i zobacz co bedzie wink.gif

i nie diagnozuje przetwornicy ale.... powiedz mi jeszcze czy zarniki swieca roznymi kolorami?? wink.gif tzn prwy rozni sie od lewego ??

Napisano

> no przeloz stronami i zobacz co bedzie

poki co swieci sie, nie mam motywacji hehe.gifzlosnik.gif

> powiedz mi jeszcze czy zarniki swieca roznymi kolorami??

> tzn prwy rozni sie od lewego ??

jakos specjalnie sie nie przypatrywalem, ale wydaje mi sie, ze tak samo wygladaja zlosnik.gif

Napisano

> poki co swieci sie, nie mam motywacji

> jakos specjalnie sie nie przypatrywalem, ale wydaje mi sie, ze tak samo wygladaja

xenon najpierw straszy a potem max wnerwia wink.gif... objawy sa rozne wink.gif i moga oznaczac wszystko wink.gif najlepiej jest jak zarnik zmieni kolor to wiadomo ze wypala sie wink.gif a jak miga albo gasnie po jakims czasie to zazwyczaj jest to zarnik.... ale smile.gif moze byc przetwornica wink.gif albo polaczenia wink.gif

jak polaczenia masz 2 mozliwosci latwego dostepu wink.gif jedna mocno powyginac wtyczke ktora idzie z instalacji samochodu do przetwornicy wink.gif 2 to samo gniazdo laczace zarnik wink.gif wystarczy lekko dogiac blaszki i jest ok wink.gif

jezeli np wygasa sie po jakims czasie moze byc to przetwornica wink.gif zagrzeje sie i cos nie teges i papa swiatelko wink.gif ale nie mozna wykluczyc zarnika wink.gif haha -dlatego dobrze przelozyc miejscami wink.gif

do tego wszystkiego mozna jeszcze dodac pare lub nascie zlosnik.gif miejsc robiacych dziwne objawy wink.gif hehe

ogolnie musze powiedziec ze xenon jak swieci jest fajny a jak zaczyna odwalac to moze szlag czlowieka trafic bo niby niewiele rzeczy ale wszystko ma wplyw na niego wink.gif

musze znlesc troche czasu to moze rozpisze xenona z e46 wink.gif lacznie ze zdjeciami wink.gif bo mam troche tego wink.gif hehe

Napisano
  • Autor

Czyli jednak diagnozujesz ksenony, tym samym tytuł Nadwornego Ksenonowca należy Ci się bezwzględnie ok.gifclaps.gifzlosnik.gif

Napisano

> Czyli jednak diagnozujesz ksenony, tym samym tytuł Nadwornego Ksenonowca należy Ci się bezwzględnie

no to dac mu tytul 'Xenon Masta', Colliber- zajmiesz sie tym? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> no to dac mu tytul 'Xenon Masta', Colliber- zajmiesz sie tym?

Ja popieram, z pełną odpowiedzialnością ok.gifclaps.gifskromny.gif

Napisano

> Czyli jednak diagnozujesz ksenony, tym samym tytuł Nadwornego Ksenonowca należy Ci się bezwzględnie

nie diagnozuje smile.gif chce sprawdzic wink.gif i dowiedziec sie objawy na przyszlosc smile.gif

ja sie nie znam na xenonach biglaugh.gif jak bym sie znal to LKM bym nie rozbieral by sprawdzic styki hehe.gif tylko od razu bym stwierdzil ze przetwornica wypala zarniki pomalu sick.gif

Napisano

lepiej zadzwon do faceta i sie spytaj co bylo powodem sprzedazy piatki wink.gif hehe bo moze z xenonem walczyl tyle co ja i polegl wink.gif hehe

Napisano

> Ja popieram, z pełną odpowiedzialnością

ty lepiej poszukaj farby zoltej w sprayu do zabarwiania szkla , luster itp biglaugh.gif

ps- wczoraj uciekla mi lampa prawa xenon do e46 z aukcji wink.gif tzn nie licytowalem bo mial bym 3 prawe xenony i jedna zwykla i tylko 1xenon lewy i 1 zwykla wiec olalem temat ale byl do wyrwania za funtow 50 czyli niecale 300zl hehe.gif

Napisano
  • Autor

Panocku ale to właśnie o praktykę chodzi ok.gif Ja nawet nie wiem co to ten LKM chyba, że to Lemurów Klan Małopolskich niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ty lepiej poszukaj farby zoltej w sprayu do zabarwiania szkla , luster itp

Ja Cię nie chcę... to lusterka też byś miał żółte yikes.gif Podobały mi się zawsze w Audi lusterka oddające świat w niebieskim kolorze waytogo.gif

> ps- wczoraj uciekla mi lampa prawa xenon do e46 z aukcji tzn nie licytowalem bo mial bym 3 prawe

> xenony i jedna zwykla i tylko 1xenon lewy i 1 zwykla wiec olalem temat ale byl do wyrwania za

> funtow 50 czyli niecale 300zl

Oj tam, oj tam, od przybytku głowa nie boli grinser006.gif Jak był w takiej cenie, to byś odsprzedał z zyskiem ok.gif

Napisano
  • Autor

> lepiej zadzwon do faceta i sie spytaj co bylo powodem sprzedazy piatki hehe bo moze z xenonem

> walczyl tyle co ja i polegl hehe

To nasz mod nie ma BMW icon_eek.gif Osobiście mi to nie przeszkadza ale co, przestał lubić BMW niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> obudz sie bo cos Ci sie miesza

A jak byś zrozumiał taki dialog hmm.gif

Quote:

lepiej zadzwon do faceta i sie spytaj co bylo powodem sprzedazy piatki hehe bo moze z xenonem walczyl tyle co ja i polegl hehe

Ja zrozumiałem, tak jak napisałem zlosnik.gif Fakt, jestem przed poranną kawą hehe.gif

Napisano

> A jak byś zrozumiał taki dialog

> Quote:

> lepiej zadzwon do faceta i sie spytaj co bylo powodem sprzedazy piatki hehe bo moze z xenonem

> walczyl tyle co ja i polegl hehe

> Ja zrozumiałem, tak jak napisałem Fakt, jestem przed poranną kawą

ee, Fido tak luzno nawiazal do tematu moich xenonow zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ee, Fido tak luzno nawiazal do tematu moich xenonow

Po kilku łykach porannej kawy przyznaję Ci rację waytogo.gifzlosnik.gif Chyba aż z wrażenia zmienię sobie samochód w profilu, tzn. dam inny wpis, bo ktoś zaspany jak ja pomyśli, że jeżdżę samym silnikiem rotfl.gif Kopiuję Twój biglaugh.gif

Napisano

> Po kilku łykach porannej kawy przyznaję Ci rację

poranna kawa facepalm%5B1%5D.gif

tez bym wypil, ale mi sie nie chce isc zrobic hehe.gifzlosnik.gif

ja od 6:30 na nogach, juz w WK bylem (musialem na wycieczke pojechac, bo zameldowany gdzie indziej jestem zlosnik.gif ) odebrac dowod rejestracyjny i zglosic sprzedaz e36 biglaugh.gifzlosnik.gif

> Chyba aż z wrażenia zmienię sobie samochód w

> profilu

> Kopiuję Twój

zezwalam biglaugh.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> poranna kawa

> tez bym wypil, ale mi sie nie chce isc zrobic

Koleżanka mi zrobiła devil.gif

> ja od 6:30 na nogach, juz w WK bylem (musialem na wycieczke pojechac, bo zameldowany gdzie indziej

> jestem ) odebrac dowod rejestracyjny i zglosic sprzedaz e36

To ja smacznie spałem o tej porze wink.gif Sprzedałeś, a ja nie sprzedaję swoich samochodów, zwłaszcza jeśli mi dobrze służyły, mają u mnie dożywocie waytogo.gif

> zezwalam

Dziękuję, dostosowałem się skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ja Cię nie chcę... to lusterka też byś miał żółte Podobały mi się zawsze w Audi lusterka oddające

> świat w niebieskim kolorze

> Oj tam, oj tam, od przybytku głowa nie boli Jak był w takiej cenie, to byś odsprzedał z zyskiem

ciezko bedzie bo rozkopie zawsze do testow cos jak tanio kupuje wink.gif hehe a zeby zrobic kolejny komplet czarnych musze miec lewa strone jeszcze wink.gif moze byc nawet sama soczewka i mocowanie przetwornicy wink.gif reszta sie znajdzie wink.gifzlosnik.gif

Napisano

hehe ladnie namiksowaliscie panowie wink.gif

ja mialem ciezki tydzien w warsztacie:

pon: 7:00 - 18:50

wto 7 - 19:55

sro 7 - 19:40

czw 7 --- 18:20

piatek - piedziele wracam o 15:30 do domu wink.gif hehehe

Napisano
  • Autor

> hehe ladnie namiksowaliscie panowie

> ja mialem ciezki tydzien w warsztacie:

> pon: 7:00 - 18:50

> wto 7 - 19:55

> sro 7 - 19:40

> czw 7 --- 18:20

> piatek - piedziele wracam o 15:30 do domu hehehe

Jak ja Ci zazdroszczę, nawet nie wiesz spineyes.gif Robię to co robię, a chciałbym robić całkiem coś innego frown.gif Uwielbiam mechanikę, grzebanie w samochodach, maszynach... No cóż, zbyt późno się zorientowałem, co mnie kręci mlot.gif

Napisano
  • Autor

> ciezko bedzie bo rozkopie zawsze do testow cos jak tanio kupuje hehe a zeby zrobic kolejny komplet

> czarnych musze miec lewa strone jeszcze moze byc nawet sama soczewka i mocowanie

> przetwornicy reszta sie znajdzie

Żeby nauka szła do przodu, potrzebne są eksperymenty, tak, że kupuj, dłub i dawaj znać co Ci z tego wyszło skromny.gifok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Jak ja Ci zazdroszczę, nawet nie wiesz Robię to co robię, a chciałbym robić całkiem coś innego

> Uwielbiam mechanikę, grzebanie w samochodach, maszynach... No cóż, zbyt późno się

> zorientowałem, co mnie kręci

Ja w PL robie jako handlowiec - lubie obcowac z ludzmi smile.gif mam szkole w kierunku handlowym wiec luz..

a w UK zrobilem sobie mechaniczna wink.gif i pare innych zwiazanych z tematyka mechanika sportowego hehe.gif nazwa smieszna bo robi sie kosiarki ride-on tractory , rozne maszyny ala rolnicze wink.gif itp. wiec odbilem total od tego co w PL ale musze powiedziec ze ciekawa praca czasem jest wink.gif i trzeba sie niezle nameczyc by nie wtopic bo najtansza maszyna kosztuje 10tys funtow wiec i czesci nie sa tanie wink.gif

Wiesz lepiej jest robic dla siebie dlubanie wink.gif wiecej satysfakcji sie ma z tego i radosci wink.gif a cala reszta to przechodzi w normalny dzien o ile nie myslisz czegos mega fajnego , i zrobisz i zadziala wink.gif

np przyczepy wlasnego pomyslu na przewozenie jakis malych gagetow wink.gif

np rok temu zrobilem przyczepke na ktorej jest kolo do zwijania weza (ala ogrodowy - sporo wiekszy) i z latwoscia wpina sie do lacznika itp..... ma byc przyjazne dla uzytkownika i praktyczne..

kosztowalo mnie to jedynie tyle co gagety do spawarki , farbe , i mocowanie do haka samochodowego wink.gif reszte czesci znalezione i zapomniane przez poprzednikow w krzakach , stare zepsute itp wink.gif hehe

Napisano

> Żeby nauka szła do przodu, potrzebne są eksperymenty, tak, że kupuj, dłub i dawaj znać co Ci z tego

> wyszło

musze znalesc lewa teraz wink.gif i jakies tanie zwykle z dobrymi zaczepami wink.gif

aha panie daj ten numer klucza bo chyba w PL bede za 2 tygodnie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Robisz to co lubisz, prawda? To właśnie jest najważniejsze i daje najwięcej radości ok.gif Taka przyczepka to by mi się nie jeden raz przydała zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

O masz, zapomniałem mlot.gif Teraz jestem w pracy ale wieczorkiem będę u Buni, więc spiszę skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

> O masz, zapomniałem Teraz jestem w pracy ale wieczorkiem będę u Buni, więc spiszę

lajcik wink.gif nie ma problemu smile.gif moze uda mi sie jutro to zamowic wink.gifwink.gif powiem ze do mojego auta i tyle wink.gif hehe niech spisuja smile.gif

Napisano

> Robisz to co lubisz, prawda? To właśnie jest najważniejsze i daje najwięcej radości Taka

> przyczepka to by mi się nie jeden raz przydała

daje rade wink.gif moze w nastepnym tygodniu bede robic kolejna wink.gif mam juz czesci wink.gif wykopalem z ziemi wielkie rury wink.gif i kawalek melexa tez mam wink.gif wiec beda felgi i piasty wink.gif no i z polki stare wysokie opony znalazlem wink.gif bedzie dobrze wink.gif hehe

Napisano
  • Autor

> lajcik nie ma problemu moze uda mi sie jutro to zamowic powiem ze do mojego auta i tyle hehe

> niech spisuja

Mam nadzieję, że się uda ok.gif

Napisano
  • Autor

> daje rade moze w nastepnym tygodniu bede robic kolejna mam juz czesci wykopalem z ziemi wielkie

> rury i kawalek melexa tez mam wiec beda felgi i piasty no i z polki stare wysokie opony

> znalazlem bedzie dobrze hehe

Zestaw części jak na małą armatę yikes.gifzlosnik.gif

Napisano

> Zestaw części jak na małą armatę

waytogo.gif sie zrobi hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.