Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obsługa BMW.

Featured Replies

Napisano

Witam Szanownych Kolegów, temat oleju silnikowego już przerobiliśmy, czas więc na inne płyny ustrojowe, tudzież filtry zlosnik.gif Prosiłbym o Wasze typy (a nie te z książek obsługowych, chyba, że będą zbieżne), tak więc jakie marki cenicie (tu proszę o odrobinę parametrów produktu) i stosujecie jeśli chodzi o:

1. olej do skrzyni biegów manualnej,

2. olej do mostu,

3. płyn hamulcowy,

4. płyn do wspomagania kierownicy,

5. płyn do chłodnicy,

6. płyn do układu sterowania sprzęgła,

7. filtr oleju,

8. filtr powietrza,

9. filtr kabinowy,

10. filtr paliwa

11. dla wytrwałych, płyn do spryskiwaczy szyby i płyn do spryskiwaczy reflektorów biglaugh.gif

Mam nadzięję, że to dla Was nie za dużo skromny.gif Wiem też, że w różnych modelach, a nawet w tych samych modelach BMW, ale przeznaczonych na różne rynki, pojawiały się różnice, może jednak wypracujemy jakiś kompromis, przynajmniej co do marki. Liczę na Waszą współpracę ok.gif

Napisano

> Witam Szanownych Kolegów, temat oleju silnikowego już przerobiliśmy, czas więc na inne płyny

> ustrojowe, tudzież filtry Prosiłbym o Wasze typy (a nie te z książek obsługowych, chyba, że

> będą zbieżne), tak więc jakie marki cenicie (tu proszę o odrobinę parametrów produktu) i

> stosujecie jeśli chodzi o:

> 1. olej do skrzyni biegów manualnej,

oryginał

> 2. olej do mostu,

oryginał

> 3. płyn hamulcowy,

dowolny z normą DOT 4, warto zwrócić uwagę na temp wrzenia, żeby była wyższa niż norma DOT 4 przewiduje, np 265-280 st. Polecam płyn łodzkiej Organiki, tani i dobry

> 4. płyn do wspomagania kierownicy,

nie wiem ale moze oryginał

> 5. płyn do chłodnicy,

Prestone

> 6. płyn do układu sterowania sprzęgła,

przecież to jest w jednym zbiorniczku z hamulcowym tylko jest przegroda, wiec ten sam co hamulcowy

> 7. filtr oleju,

> 8. filtr powietrza,

> 9. filtr kabinowy,

> 10. filtr paliwa

knecht. mann, kabinowy może być dowolny niedrogi aby był z węglem aktywnym

> 11. dla wytrwałych, płyn do spryskiwaczy szyby i płyn do spryskiwaczy reflektorów

najtańszy niesmierdzacy

> Mam nadzięję, że to dla Was nie za dużo Wiem też, że w różnych modelach, a nawet w tych samych

> modelach BMW, ale przeznaczonych na różne rynki, pojawiały się różnice, może jednak

> wypracujemy jakiś kompromis, przynajmniej co do marki. Liczę na Waszą współpracę

Napisano

> Witam Szanownych Kolegów, temat oleju silnikowego już przerobiliśmy, czas więc na inne płyny

> ustrojowe, tudzież filtry Prosiłbym o Wasze typy (a nie te z książek obsługowych, chyba, że

> będą zbieżne), tak więc jakie marki cenicie (tu proszę o odrobinę parametrów produktu) i

> stosujecie jeśli chodzi o:

> 1. olej do skrzyni biegów manualnej,

nie zmienialem ale szukal bym czegos czego producent zaleca wink.gif

> 2. olej do mostu,

jak szumi to z trocinami wink.gif a powaznie to jak wyzej wink.gif

> 3. płyn hamulcowy,

dot 4 lub 5.1 i nad tym sie zastanawiam do siebie bo teraz mam jakies dziadostwo dot4 no name.

ATE SUPER BLUE RACING BRAKE FLUID

Castrol React Response High Performance Synthetic

FERODO DOT 5.1 HIGH PERFORMANCE BRAKE AND CLUTCH FLUID

MOTUL DOT 5.1 SYNTHETIC

lub z ATE jeszcze sa jakies wink.gif... ogolnie mowiac cos do sportu o wysokiej temp. smile.gif

> 4. płyn do wspomagania kierownicy,

orginal w/g zalecen bmw (castrol - pewnie)

> 5. płyn do chłodnicy,

Tani smile.gif ja mam teraz mieszanke roznego dziadostwa bo pare razy musialem zlewac i nie mam problemow a przez wiele lat uzywalem budge czy jakos tak - z makro mega tani bez rozcieczania na niskie temp wink.gif

> 6. płyn do układu sterowania sprzęgła,

to ten sam co z hamulcem wink.gif

> 7. filtr oleju,

Mann , mahle , k&n

> 8. filtr powietrza,

Mann , mahle , k&n

> 9. filtr kabinowy,

najlepiej MANN bo firmowy albo jaki kolwiek pollen filter wink.gif ale nie wiem jak to po polskiemu jest bo mi z glowy wypadlo wink.gif zmienie jak znajde odpowiednik wink.gif

edyta: wegiel aktywny wink.gif jak kolega wyzej napisal wink.gif

> 10. filtr paliwa

MANN , mahle

> 11. dla wytrwałych, płyn do spryskiwaczy szyby i płyn do spryskiwaczy reflektorów

masz jeden zbiornik na plyn do szyby i lamp - i tu uzyl bym czegos taniego najlepiej malo pachnacego wink.gif byle by nie zamrozilo mi sie wink.gif no i mozesz dodac troche plynu do naczyn wink.gif 2-5 kropelek wink.gif fajnie odtluszcza wink.gif

a 2 pojemnik masz na specjalny plyn do owadow itp. ale to najlepej zobaczyc na allegro bo w serwisie jest max drogi smile.gif i z 2 pojemnika sciaga tylko wtedy jak nacisniesz na wlaczniku wycieraczek ten guzik wink.gif

> Mam nadzięję, że to dla Was nie za dużo Wiem też, że w różnych modelach, a nawet w tych samych

> modelach BMW, ale przeznaczonych na różne rynki, pojawiały się różnice, może jednak

> wypracujemy jakiś kompromis, przynajmniej co do marki. Liczę na Waszą współpracę

Mowisz masz wink.gif mysle ze roznice wynikajace z roznych rynkow zwiazane beda z pogoda panujaca w krajach wink.gif

przykladowo kiedys kupilem sobie silnik z punto i tam mialem inne sprzeglo niz kazdy inny silnik w PL bo to byla wersja na cieplejsze kraje wink.gif tak po numerach silnika wyszlo wink.gif

Napisano
  • Autor

> nie zmienialem ale szukal bym czegos czego producent zaleca

> jak szumi to z trocinami a powaznie to jak wyzej

Tak też zrobię ok.gif

> dot 4 lub 5.1 i nad tym sie zastanawiam do siebie bo teraz mam jakies dziadostwo dot4 no name.

> ATE SUPER BLUE RACING BRAKE FLUID

> Castrol React Response High Performance Synthetic

> FERODO DOT 5.1 HIGH PERFORMANCE BRAKE AND CLUTCH FLUID

Ten mogę polecić, uzywałem w 2 samochodach wcześniej i używam do dziś w Buni, sprawdził się znakomicie

> MOTUL DOT 5.1 SYNTHETIC

> lub z ATE jeszcze sa jakies ... ogolnie mowiac cos do sportu o wysokiej temp.

> orginal w/g zalecen bmw (castrol - pewnie)

Dokładnie tak ok.gif

> Tani ja mam teraz mieszanke roznego dziadostwa bo pare razy musialem zlewac i nie mam problemow a

> przez wiele lat uzywalem budge czy jakos tak - z makro mega tani bez rozcieczania na niskie

> temp

> to ten sam co z hamulcem

> Mann , mahle , k&n

> Mann , mahle , k&n

> najlepiej MANN bo firmowy albo jaki kolwiek pollen filter ale nie wiem jak to po polskiemu jest bo

> mi z glowy wypadlo zmienie jak znajde odpowiednik

Czyli MANN w pierwszej kolejności?

> edyta: wegiel aktywny jak kolega wyzej napisal

> MANN , mahle

> masz jeden zbiornik na plyn do szyby i lamp - i tu uzyl bym czegos taniego najlepiej malo

> pachnacego byle by nie zamrozilo mi sie no i mozesz dodac troche plynu do naczyn 2-5

> kropelek fajnie odtluszcza

> a 2 pojemnik masz na specjalny plyn do owadow itp. ale to najlepej zobaczyc na allegro bo w

> serwisie jest max drogi i z 2 pojemnika sciaga tylko wtedy jak nacisniesz na wlaczniku

> wycieraczek ten guzik

> Mowisz masz mysle ze roznice wynikajace z roznych rynkow zwiazane beda z pogoda panujaca w krajach

> przykladowo kiedys kupilem sobie silnik z punto i tam mialem inne sprzeglo niz kazdy inny silnik w

> PL bo to byla wersja na cieplejsze kraje tak po numerach silnika wyszlo

Na taką odpowiedź liczyłem, dzięki ok.gif

Napisano

> Tak też zrobię

> Ten mogę polecić, uzywałem w 2 samochodach wcześniej i używam do dziś w Buni, sprawdził się

> znakomicie

> Dokładnie tak

> Czyli MANN w pierwszej kolejności?

> Na taką odpowiedź liczyłem, dzięki

mann i mahle w tej samej kolejnosci wink.gif oba sa wkladane do bmw i mercedesow jak wychodza z fabryki wink.gif

Napisano

brakuje mi tylko pytania o rodzaj powietrza w kołach:

ja pompuje arktyczny powiew ze Statoila 270751858-jezyk.gif

Napisano

> brakuje mi tylko pytania o rodzaj powietrza w kołach:

> ja pompuje arktyczny powiew ze Statoila

gdzie byles jak cie nie bylo ?? wink.gif pisz w watku ludzie zyjecie wink.gif

Napisano
  • Autor

> mann i mahle w tej samej kolejnosci oba sa wkladane do bmw i mercedesow jak wychodza z fabryki

Bardzo dobrze, teraz na zakupy ok.gif

Napisano
  • Autor

> brakuje mi tylko pytania o rodzaj powietrza w kołach:

> ja pompuje arktyczny powiew ze Statoila

Do zapasu też hmm.gifzlosnik.gif Witam Kolegę po dłuższej nieobecności 20.GIF

Napisano

> Do zapasu też ?

do zapasu pompuje: zefirek ze wschodu, lepiej przystosowuje oponę do zmiennych warunków atmosferycznych

>Witam Kolegę po dłuższej nieobecności

a witam, witam 20.GIF

Napisano
  • Autor

> do zapasu pompuje: zefirek ze wschodu, lepiej przystosowuje oponę do zmiennych warunków

> atmosferycznych

> a witam, witam

Ja napełniam Halnym, czyste szaleństwo zlosnik.gif

Napisano

> Ja napełniam Halnym, czyste szaleństwo

i nie miota sie na boki ?? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> i nie miota sie na boki ??

Miota hmm.gif Myślałem, że to przez koleiny spineyes.gif

Napisano

> Miota Myślałem, że to przez koleiny

Miota bo szatan za kierownicą 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Miota Myślałem, że to przez koleiny

mysle ze przez halny z boku oink.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Miota bo szatan za kierownicą

icon_eek.gif Nie żartuj, teraz będę się bał wsiąść do samochodu panic.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nie żartuj, teraz będę się bał wsiąść do samochodu

zlosnik.gif ja bym nie wsiadal wink.gif

Napisano

> do zapasu pompuje: zefirek ze wschodu, lepiej przystosowuje oponę do zmiennych warunków

> atmosferycznych

screwy.gif

Co wy w ogóle gadacie?

Ja pompuję TYLKO specjalną mieszaniną do mojego samochodu. Chłopaki na wulkanizacji mi kiedyś to policzyli do mojego rozmiaru opon i nacisku na cm2 powierzchni asfaltu.

SPrawdźcie czy u was też działa.

Moja mieszanka to:

azot 78%

tlen 21%

argon 0,9%

dwutlenek węgla 0,04%

I jeszcze kilka innych ale nie podali mi dokładnego składu skubańcy żebym sam na lewo nie pompował.

Spróbujcie, trakcja od razu lepsza, cichsza praca opon i... radio jakby lepiej zbiera waytogo.gif

Napisano

> Co wy w ogóle gadacie?

> Ja pompuję TYLKO specjalną mieszaniną do mojego samochodu. Chłopaki na wulkanizacji mi kiedyś to

> policzyli do mojego rozmiaru opon i nacisku na cm2 powierzchni asfaltu.

> SPrawdźcie czy u was też działa.

> Moja mieszanka to:

> azot 78%

> tlen 21%

> argon 0,9%

> dwutlenek węgla 0,04%

> I jeszcze kilka innych ale nie podali mi dokładnego składu skubańcy żebym sam na lewo nie pompował.

> Spróbujcie, trakcja od razu lepsza, cichsza praca opon i... radio jakby lepiej zbiera

musze sprawdzic bo mi ostatnio cos szumi zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> musze sprawdzic bo mi ostatnio cos szumi

Musisz zmienić ciśnienie w przednich oponach i płyn do spryskiwaczy na zimowy, to zawsze pomaga skromny.gifzlosnik.gif

Edit: Cholera ja mam faktycznie letni płyn, muszę się tym dziś zająć spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> ja bym nie wsiadal

Muszę egzorcyzmy zamówić icon_eek.gif

Napisano

> Musisz zmienić ciśnienie w przednich oponach i płyn do spryskiwaczy na zimowy, to zawsze pomaga

hmm jedynie plyn mam letni.. z cisnieniem sprawdzalem i nie dziala...

> Edit: Cholera ja mam faktycznie letni płyn, muszę się tym dziś zająć

ja mam caly rok prawie letni.. tzn zimy tutaj sa max -3 do -5 i rozrabiam koncentrat lub zimowy plyn pol na pol albo wieksza polowe wody i mniejsza polowe plynu zimowego wink.gifzlosnik.gif

Napisano

> Muszę egzorcyzmy zamówić

a nie zrobiles przy kupnie auta ?? !! ?? yikes.gif

Napisano
  • Autor

> hmm jedynie plyn mam letni.. z cisnieniem sprawdzalem i nie dziala...

Teraz sprawdź w tylnych skromny.gifzlosnik.gif

> ja mam caly rok prawie letni.. tzn zimy tutaj sa max -3 do -5 i rozrabiam koncentrat lub zimowy

> plyn pol na pol albo wieksza polowe wody i mniejsza polowe plynu zimowego

To u mnie termometr pokazał -30 przy gruncie zeszłej zimy, Bunia na szczęście stała w garażu, ale 2 godziny wcześniej, przy -25, stała pod chmurką i w zbiorniczku z płynem pokazały się płytki lodu icon_eek.gif Płyn miał być do - 35, firma niby zacna Shell oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> a nie zrobiles przy kupnie auta ?? !! ??

Święcone było skromny.gif W schowku wożę różaniec* dla co bardziej bojaźliwych pasażerów devil.gif ale skoro MarcinSw twierdzi, że samochód nosi, bo szatan za kierownicą, to znaczy, że czegoś niedopatrzyłem spineyes.gifzlosnik.gif

*Wcześniej woziłem na lusterku ale to bardzo deprymowało pasażerów hehe.gif

Napisano

> Teraz sprawdź w tylnych

> To u mnie termometr pokazał -30 przy gruncie zeszłej zimy, Bunia na szczęście stała w garażu, ale 2

> godziny wcześniej, przy -25, stała pod chmurką i w zbiorniczku z płynem pokazały się płytki

> lodu Płyn miał być do - 35, firma niby zacna Shell

ja 2 lata temu jechalem do PL na siweta i w okolicy niemiec zamrozilo mi spryskiwacze lefrektorow (mialem zimowy koncentrat 1/1) a zalecaja 1/2wody smile.gif i w nocy zatrzymalem sie w PL w hotelu bo oczy mi sie zamykaly (noc -25) rano auto odpalilo lecz jakos tak niemrawo wink.gif (jedna swieca cos nie teges chyba jest bo mam blad na kompie) spriskiwacz zamarzniety na maxa sick.gif caly plyn czy woda... wink.gif.... rozmrazalem goraca woda caly uklad w domu w garazu i zmiana na inny zimowy z PL wink.gif bylo zabawnie wink.gif

Napisano

> Święcone było W schowku wożę różaniec* dla co bardziej bojaźliwych pasażerów ale skoro MarcinSw

> twierdzi, że samochód nosi, bo szatan za kierownicą, to znaczy, że czegoś niedopatrzyłem

> *Wcześniej woziłem na lusterku ale to bardzo deprymowało pasażerów

na wstepie mozesz wreczac pasazera modlitewnik wink.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> na wstepie mozesz wreczac pasazera modlitewnik

To nikt by już nie wsiadł hmm.gif to dobry sposób, jak będę chciał pojeździć sam waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

> To nikt by już nie wsiadł to dobry sposób, jak będę chciał pojeździć sam

i zaoszczedzisz na paliwie bo ciezar w aucie mniejszy wink.gif

Napisano
  • Autor

> ja 2 lata temu jechalem do PL na siweta i w okolicy niemiec zamrozilo mi spryskiwacze lefrektorow

> (mialem zimowy koncentrat 1/1) a zalecaja 1/2wody i w nocy zatrzymalem sie w PL w hotelu bo

> oczy mi sie zamykaly (noc -25) rano auto odpalilo lecz jakos tak niemrawo (jedna swieca cos

> nie teges chyba jest bo mam blad na kompie) spriskiwacz zamarzniety na maxa caly plyn czy

> woda... .... rozmrazalem goraca woda caly uklad w domu w garazu i zmiana na inny zimowy z PL

> bylo zabawnie

Mój kumpel zniszczczył silnik w Fordzie Scorpio 2,9 l V6 Cosworth, ponad 200 KM, samochód w super wersji wypsażenia, chyba Ghia, w stanie idealnym frown.gif Poprzedni właściciel (pierwszy, żeby było dobitniej) uszkodził chłodnicę i wymienił ją na nową ok.gif ale zalał praktycznie wodą no.gifsciana.gif Samochód szedł na sprzedaż i przestało mu zależeć oslabiony.gif Kolega nie został o tym fakcie poinformowany, byłem razem z nim przy kupnie, ale też sam później nie sprawdził mlot.gif Któregoś, chyba grudniowego wieczoru, przyszedł siarczysty mróz... Koszt wymiany silnika, przerósł jego możliwości finansowe i ostatecznie sprzedawał Forda przez następne 5 lat w częścich facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> i zaoszczedzisz na paliwie bo ciezar w aucie mniejszy

A ile bym zaoszczędził sam nie wsiadając yikes.gifrotfl.gif

Napisano

> Mój kumpel zniszczczył silnik w Fordzie Scorpio 2,9 l V6 Cosworth, ponad 200 KM, samochód w super

> wersji wypsażenia, chyba Ghia, w stanie idealnym Poprzedni właściciel (pierwszy, żeby było

> dobitniej) uszkodził chłodnicę i wymienił ją na nową ale zalał praktycznie wodą Samochód

> szedł na sprzedaż i przestało mu zależeć Kolega nie został o tym fakcie poinformowany, byłem

> razem z nim przy kupnie, ale też sam później nie sprawdził Któregoś, chyba grudniowego

> wieczoru, przyszedł siarczysty mróz... Koszt wymiany silnika, przerósł jego możliwości

> finansowe i ostatecznie sprzedawał Forda przez następne 5 lat w częścich

boje_sie.gif chyba wymienie moja mieszanke na cos konkretnego przed zima.....

Napisano

> A ile bym zaoszczędził sam nie wsiadając

waytogo.gif nooo praktycznie za darmocha radocha wink.gif

Napisano
  • Autor

> chyba wymienie moja mieszanke na cos konkretnego przed zima.....

Zdecydowanie, na Kolegi przykładzie, mogę stwierdzić, że warto ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> nooo praktycznie za darmocha radocha

Przypomniała mi się rozmowa, jeszcze z zeszłego wieku, mojego Kolegi diagnosty z panem "oszczędnym", powożącym Fiatem 125p "Kredensem" zlosnik.gif Otóż pan ten wielokrotnie przyjeżdżał na regulację gaźnika, bo "Kredensik", palił mu za dużo alien.gif Pamiętam, że spalanie o ponad litr mniejsze po ostatniej regulacji, w stosunku do pierwotnego przed regulacją, ocenił jako niezadowalające i zażądał kolejnej zlosnik.gif Kolega stwierdził, że został już tylko jedyny, ostateczny sposób na zmniejszenie spalnia spineyes.gif Wobec dużego zainteresowania klienta, zaproponował, że utnie (tu użył zdecydowanie mocniejszego słowa) mu prawą nogę niżej kolana, co w decydujący sposób zwiększy oszczędności hehe.gif Właściciel "Kredensika" oddalił się w błyskawiczny, oczywiście jak na możliwości pojazdu, którym kierował, sposób i nie pojawił się już nigdy więcej u mojego Kolegi rotfl.gifzlosnik2.gif

Napisano

> Zdecydowanie, na Kolegi przykładzie, mogę stwierdzić, że warto

no moze byc warto wink.gif

Napisano

> Przypomniała mi się rozmowa, jeszcze z zeszłego wieku, mojego Kolegi diagnosty z panem

> "oszczędnym", powożącym Fiatem 125p "Kredensem" Otóż pan ten wielokrotnie przyjeżdżał na

> regulację gaźnika, bo "Kredensik", palił mu za dużo Pamiętam, że spalanie o ponad litr

> mniejsze po ostatniej regulacji, w stosunku do pierwotnego przed regulacją, ocenił jako

> niezadowalające i zażądał kolejnej Kolega stwierdził, że został już tylko jedyny, ostateczny

> sposób na zmniejszenie spalnia Wobec dużego zainteresowania klienta, zaproponował, że utnie

> (tu użył zdecydowanie mocniejszego słowa) mu prawą nogę niżej kolana, co w decydujący sposób

> zwiększy oszczędności Właściciel "Kredensika" oddalił się w błyskawiczny, oczywiście jak na

> możliwości pojazdu, którym kierował, sposób i nie pojawił się już nigdy więcej u mojego Kolegi

hehe moze nie polubial twojego kolegi hmm.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> no moze byc warto

Płyny do spryskiwaczy reflektorów i szyb, płyn do chłodnicy, sprawdzony, podładowany akumulator i już człowiek czuje się bezpieczniej w razie mrozów ok.gif

Napisano
  • Autor

> hehe moze nie polubial twojego kolegi

On się nie da nie lubić 20.GIF Myślę, że bardziej obawiał się zabiegu rotfl.gif

Napisano

> Płyny do spryskiwaczy reflektorów i szyb, płyn do chłodnicy, sprawdzony, podładowany akumulator i

> już człowiek czuje się bezpieczniej w razie mrozów

a wlales ten preparat na mocne zabrudzenia??

ja umylem mojego i zalozylem bagaznik na rower i tez sie czuje bezpieczniej wink.gif

Napisano

> On się nie da nie lubić Myślę, że bardziej obawiał się zabiegu

niesterylnych narzedzi moze wink.gif

Napisano
  • Autor

> niesterylnych narzedzi moze

Wypłukałoby się narzędzia w kwasie z akumulatora, ranę wodą destylowaną i zamiast opatrunku łatka na gorąco alien.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a wlales ten preparat na mocne zabrudzenia??

> ja umylem mojego i zalozylem bagaznik na rower i tez sie czuje bezpieczniej

Zużyłem cały, a zamiast bagażnika polecam różaniec, modlitewnik, oraz hak i niebieskiego słonia na tylnej półce waytogo.gif

Napisano

> Zużyłem cały

kupiles nowy?? czy nie umiesz znalesc? bo na alledrogo widzialem kiedys

> a zamiast bagażnika polecam różaniec, modlitewnik, oraz hak i niebieskiego słonia na

> tylnej półce

slon odpada smile.gif nie zmiesci mi sie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> kupiles nowy?? czy nie umiesz znalesc? bo na alledrogo widzialem kiedys

Czekam już na przesyłkę ok.gif

> slon odpada nie zmiesci mi sie

To nie jest duży słoń, ale bardzo pożyteczny, poleruje zadem tylną szybę na zakrętach skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

> Czekam już na przesyłkę

> To nie jest duży słoń, ale bardzo pożyteczny, poleruje zadem tylną szybę na zakrętach

zlosnik.gif ja do tylu nie patrze wink.gif bo po co?

podstawowa zasada kierowcy smile.gif

badz pierwszy - co kolwiek to znaczy wink.gif

Napisano
  • Autor

> ja do tylu nie patrze bo po co?

> podstawowa zasada kierowcy

> badz pierwszy - co kolwiek to znaczy

To ja Ci dziękuję, bądź pierwszy na drzewie, bądź pierwszy na pogrzebie icon_eek.gif To ja wolę po swojemu zlosnik.gif Lubię patrzeć jak nikną w oczach światełka Łosia, który próbował mnie dogonić rotfl.gif

Napisano

> To ja Ci dziękuję, bądź pierwszy na drzewie, bądź pierwszy na pogrzebie To ja wolę po swojemu

> Lubię patrzeć jak nikną w oczach światełka Łosia, który próbował mnie dogonić

nooooo wink.gif hehehe

niedawno mowiles ze 535D po programie i wydechu daje rade m5... wiec uwazaj wink.gif na betoniarki wink.gif

Napisano

> To ja Ci dziękuję, bądź pierwszy na drzewie, bądź pierwszy na pogrzebie To ja wolę po swojemu

> Lubię patrzeć jak nikną w oczach światełka Łosia, który próbował mnie dogonić

musisz mi podac numerki... ok.gifzlosnik.gif i zobacze co sie da zrobic wink.gif

Napisano
  • Autor

> nooooo hehehe

> niedawno mowiles ze 535D po programie i wydechu daje rade m5... wiec uwazaj na betoniarki

Ja tak mówiłem yikes.gificon_eek.gifspineyes.gif Może rzeczywiście niewiem.gifhmm.gif Ostatnio to mnie autobus szkolny wyprzedził i ta... no... "L"-ka rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.