Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak pilota do centralnego zamka

Featured Replies

Napisano

sytuacja wygląda następująco:

stilo z centralnym zamkiem uruchamianym poprzez włożenie kluczyka w drzwi, lampka z przyciskami od alarmu a ja mam tylko dwa kluczyki bez przycisków beksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

czy ten problem da się rozwiązać poprzez kupno używanego kluczyka przełożenie grotu i zakodowanie go przy pomocy FESu czy źle sobie kombinuje? palacz.gif

Napisano

> sytuacja wygląda następująco:

> stilo z centralnym zamkiem uruchamianym poprzez włożenie kluczyka w drzwi, lampka z przyciskami od

> alarmu a ja mam tylko dwa kluczyki bez przycisków

> czy ten problem da się rozwiązać poprzez kupno używanego kluczyka przełożenie grotu i zakodowanie

> go przy pomocy FESu czy źle sobie kombinuje?

Da się, trzeba kupić kluczyki, wprogramować piloty przez FES, dorobić groty, wprogramować w ASO kluczyki(immo).

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Da się, trzeba kupić kluczyki, wprogramować piloty przez FES, dorobić groty, wprogramować w ASO

> kluczyki(immo).

> Pozdrawiam BAS

A ja dorabiałem sterowanie na pilota- osobno- przełozyłem pastylkę immo do nowego kluczyka i jezdzi autko. Bez ASO i bez FES-a i jeszcze kierunkami mryga i szyby domyka.

Napisano

> osobno- przełozyłem pastylkę immo do nowego kluczyka i jezdzi

> autko. Bez ASO

Tak też można.

> A ja dorabiałem sterowanie na pilota-

>i bez FES-a i jeszcze kierunkami mryga i szyby domyka.

Po co wyważać otwarte drzwi?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

czyli jak?

grzecznie kupuje kluczyk z przyciskami przekładam grot i immo i wszystko zaczyna już działać?

jeśli tak by to miało wyglądać ze nie trzeba nic dogrywać to będę bogatszy o 210 złotych które serwis chce za wydrukowanie kartki z kodami klnie.gif

Napisano

> czyli jak?

> grzecznie kupuje kluczyk z przyciskami przekładam grot i immo i wszystko zaczyna już działać?

Grot w scyzoryku jest trochę inny(mocowanie), pilota wprogramujesz przy pomocy FES.

Grot dorabiasz a immo albo przekładasz albo ASO doda Ci immo ze scyzoryka do ECU. Możesz mieć dodane maksymalnie 5 albo 8 kluczyków.

Pozdrawiam BAS

ps. Musisz mieć niebieską kartę kodową, żeby dodać pilota oraz immo.

ps2. Jak będziesz jechał do ASO to zabierz wszystkie kluczyki, które mają działać.

Twój EDIT:

> jeśli tak by to miało wyglądać ze nie trzeba nic dogrywać to będę bogatszy o 210 złotych które serwis chce za wydrukowanie kartki z kodami

Zapomnij, nic nie zrobisz bez electronical code, który znajduje się na niebieskiej karcie.

Napisano
  • Autor

moje kluczyki to "scyzoryki"czyli już będzie łatwiej smile.gif

czyli krok po kroku:

- wizyta w ASO po kody

- kupno kluczyka klik 1 lub klik 2

- przekładka grotu i immo

- kodowanie w FESie

dobrze wszystko sobie poukładałem?

mój kluczyk wygląda jak ten klik 2 czy części z mojego będą pasowały do klik 1

Napisano

> moje kluczyki to "scyzoryki"czyli już będzie łatwiej

> czyli krok po kroku:

> - wizyta w ASO po kody

> - kupno kluczyka klik 1 lub klik 2

Kluczyk nr1 pod warunkiem, że jest to kluczyk od Stilo! Uwaga! są identycznie wyglądające kluczyki od Pandy!, które nie będą działać w Stilo(Wiem bo przetestowałem)!

> - przekładka grotu i immo

> - kodowanie w FESie

> dobrze wszystko sobie poukładałem?

~

> mój kluczyk wygląda jak ten klik 2 czy części z mojego będą pasowały do klik 1

Nie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Tak też można.

> Po co wyważać otwarte drzwi?

> Pozdrawiam BAS

Kolega __buuu__ chce bardziej profesjonalnie, a ja poszedłem po mniejszej linii oporu. Kupiłem to:

285374450-P1010367_800x600.JPG

te niebieskie moje ci są, mądry człek założył toto za 80 zł.,klucznik dorobił grot za 50 zł., przełożyłem pastylkę i działa. Razem 200 w plecy.

post-149051-14352514236117_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Kolega __buuu__ chce bardziej profesjonalnie, a ja poszedłem po mniejszej linii oporu. Kupiłem to:

> te niebieskie moje ci są, mądry człek założył toto za 80 zł.,klucznik dorobił grot za 50 zł.,

> przełożyłem pastylkę i działa. Razem 200 w plecy.

a działają u Ciebie takie rzeczy jak domykanie szyb?

Napisano

Tak zrobił, ze działają migacze, domykanie szyb, nie ma odmykania szyb (z klucza w zamku mam), nie podłaczył otwierania bagaznika (nie kombi to po co mi to?).

Napisano

> Tak zrobił, ze działają migacze, domykanie szyb, nie ma odmykania szyb (z klucza w zamku mam), nie

> podłaczył otwierania bagaznika (nie kombi to po co mi to?).

Trwałość tych chińskich pilotów jest znaacznie mniejsza niz oryginalnego ... No ale jeżeli klient jest zadowolony ... smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.