Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problemy z centralnym zamkiem

Featured Replies

Napisano

zamek akcesoryjny z pilotem założony niedawno.

master (jedyny) w drzwiach kierowcy nie działa na sygnał z pilotów. otwierają się wszystkie pozostałe drzwi.

kluczyk powoduje otwarcie wszystkich drzwi ale dioda kontrolka od centralnego nie gaśnie.

co uległo awarii, siłownik centralka zamka czy centralka od pilotów?

miał ktoś już taką sytuację?

jeszcze jedno - przy otwieraniu kluczykiem siłownik w drzwiach kierowcy pracuje jakoś dziwnie

Napisano

> zamek akcesoryjny z pilotem założony niedawno.

> master (jedyny) w drzwiach kierowcy nie działa na sygnał z pilotów. otwierają się wszystkie

> pozostałe drzwi.

> kluczyk powoduje otwarcie wszystkich drzwi ale dioda kontrolka od centralnego nie gaśnie.

> co uległo awarii, siłownik centralka zamka czy centralka od pilotów?

> miał ktoś już taką sytuację?

> jeszcze jedno - przy otwieraniu kluczykiem siłownik w drzwiach kierowcy pracuje jakoś dziwnie

rozbierz wadliwy zamek i zobacz czy coś się nie uwaliło w nim. Miałem tak z tylnymi drzwiami że albo się zatrzasły że nie szło otworzyć, od środka czy od zewnątrz, albo wcale nie chciały się zamknąc i musiałem przywiązać drzwi na czas jazdy. Okazało się że w servie siłownika od zamka ułamała się jakaś sprężynka i przez nią się zablokował w dziwnyej pozycji siłownik, że cały zamek ot tych jednych drzwi zbzikował Teraz od pół roku mam bez tej spręźynki i bangla bez problemów.

Napisano
  • Autor

u mnie drzwi otwierają się i zamykają ale tylko przy użyciu klucza z drzwi kierowcy dochodzi przy tym bardziej piskliwy dźwięk niż z innych, pilot działa na wszystkie oprócz kierowcy.

też podejrzewam siłownik ale może to coś z centralką i nie podaje sygnału z pilota do tego siłownika?

najbardziej mnie klnie.gif że wszystko ma dopiero tydzień

czy przy otwarciu drzwi kluczem dioda od sterowania pilotem powinna gasnąć?

Napisano

> u mnie drzwi otwierają się i zamykają ale tylko przy użyciu klucza z drzwi kierowcy dochodzi przy

> tym bardziej piskliwy dźwięk niż z innych, pilot działa na wszystkie oprócz kierowcy.

> też podejrzewam siłownik ale może to coś z centralką i nie podaje sygnału z pilota do tego

> siłownika?

> najbardziej mnie że wszystko ma dopiero tydzień

> czy przy otwarciu drzwi kluczem dioda od sterowania pilotem powinna gasnąć?

Może przewody sterujące napędem siłownika się rozpięły a działają tylko krańcówki, dlatego resztę zamyka i otwiera, co do diody, nie masz centralnego razem z alarmem, wtedy alarm rozbraja sie tylko przy użyciu pilota grinser006.gif

Napisano

> zamek akcesoryjny z pilotem założony niedawno.

> master (jedyny) w drzwiach kierowcy nie działa na sygnał z pilotów. otwierają się wszystkie

> pozostałe drzwi.

> kluczyk powoduje otwarcie wszystkich drzwi ale dioda kontrolka od centralnego nie gaśnie.

> co uległo awarii, siłownik centralka zamka czy centralka od pilotów?

> miał ktoś już taką sytuację?

> jeszcze jedno - przy otwieraniu kluczykiem siłownik w drzwiach kierowcy pracuje jakoś dziwnie

Musisz sprawdzić mocowanie siłownika w drzwiach kierowcy. Nie ma siły otworzyć drzwi kierowcy po otrzymaniu sygnału z centralki ale opuszcza się wystarczająco aby dać sygnał otwarcia na pozostałe (jak używasz pilota), natomiast z kluczyka ręcznie otwierasz te drzwi + dodatkowo opuszczasz siłownik. Przy otwieraniu z kluczyka dioda nie zgaśnie, bo centralka od pilota nie bierze udziału w ręcznym otwieraniu smile.gif Sprawdź mocowanie tego siłownika do cięgna w drzwiach, pewnie coś jest za luźno albo krzywo skręcone.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.