Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf IV 1.6 temperatura

Featured Replies

Napisano

Jestem po wymianie termostatu. Jaka temp. Cieczy chlodzacej powinna sie utrzymywac podczas jazdy typowo miejskiej? U mnie przed wymiana bylo to rowne 90 st. Teraz po 8km ledwo dochodzi do polowy. Mechanik cos spieprzyl?

Napisano

> Jestem po wymianie termostatu. Jaka temp. Cieczy chlodzacej powinna sie utrzymywac podczas jazdy

> typowo miejskiej? U mnie przed wymiana bylo to rowne 90 st. Teraz po 8km ledwo dochodzi do

> polowy. Mechanik cos spieprzyl?

uklad odpowietrzony? podepnij pod vaga i sprawdz jaka temperature pokazuje.

Napisano
  • Autor

> uklad odpowietrzony? podepnij pod vaga i sprawdz jaka temperature pokazuje.

Mechanik wymienial wiec nie wiem. Wczesniej bardzo szybko lapal temp. I trzymal ja. Teraz raz dochodzi do 90st. Pozniej spada i tak w kolko.

Napisano

> Mechanik wymienial wiec nie wiem. Wczesniej bardzo szybko lapal temp. I trzymal ja. Teraz raz

> dochodzi do 90st. Pozniej spada i tak w kolko.

wyglada na liony termostat jak nie trzyma temperatury

Napisano
  • Autor

> wyglada na liony termostat jak nie trzyma temperatury

Czyli powinien trzymac te 90st. Teoretycznie?

Napisano

> Czyli powinien trzymac te 90st. Teoretycznie?

Teoretycznie tak. Jaki ci termostat zalozyl mechanik firma i temperatura

Napisano
  • Autor

> Teoretycznie tak. Jaki ci termostat zalozyl mechanik firma i temperatura

285386898-IMAG0052.jpg

post-38542-14352514297673_thumb.jpg

Napisano

> Przeważnie taka widnieje temperatura.

wskazówka powinna stać na środku - inna sprawa, to jaką temperaturę pokazuje VAG, bo tu na wskaźniku jest zerojedynka, więc powinna stać na środku a nie latać po skali.

swoją drogą do grupy VAG to trzeba było założyć oryginalny temrostat WAHLERa, a nie verneta

Napisano
  • Autor

> wskazówka powinna stać na środku - inna sprawa, to jaką temperaturę pokazuje VAG, bo tu na

> wskaźniku jest zerojedynka, więc powinna stać na środku a nie latać po skali.

> swoją drogą do grupy VAG to trzeba było założyć oryginalny temrostat WAHLERa, a nie verneta

jednym slowem jechac i reklamowac? Czy najpierw podjechac i pod vaga podpiac?

Napisano

> jednym slowem jechac i reklamowac? Czy najpierw podjechac i pod vaga podpiac?

warto podłączyć, żeby sprawdzić, przy jakiej otwiera sie termostat, powinien przy mniej więcej 87 st.C,

tylko na tej podstawie stwierdzisz, że to wina termostatu. na moje oko jeśli masz takie wskazanie jak na zdjęciu to termostat nie zamyka się do końca (jest ciut uchylony i działa na dużym obiegu)

Napisano
  • Autor

> warto podłączyć, żeby sprawdzić, przy jakiej otwiera sie termostat, powinien przy mniej więcej 87

> st.C,

> tylko na tej podstawie stwierdzisz, że to wina termostatu. na moje oko jeśli masz takie wskazanie

> jak na zdjęciu to termostat nie zamyka się do końca (jest ciut uchylony i działa na dużym

> obiegu)

Czasami temp. Dochodzi do 90st ale to przy sporych korkach. W 25 km trasie za miasto gofer nie nagrzal sie w pelni....

Napisano

> Czasami temp. Dochodzi do 90st ale to przy sporych korkach. W 25 km trasie za miasto gofer nie

> nagrzal sie w pelni....

Symptomy jak pad uszczelki pod głowicą - spoko, może nie w GIV, w Landzie tak miałem. Możesz dopytać o odpowietrzenie układu.

W Golfie brata (teraz moim zlosnik.gif ) w szkopowni ktoś tak wymieniał termostat, że uszczelkę wsadził "pod termostat", a nie na niego, przez co cały czas otwarty był duży obieg i zimą spalanie dochodziło do 13 litrów/100 km smile.gif

Napisano

> Czasami temp. Dochodzi do 90st ale to przy sporych korkach. W 25 km trasie za miasto gofer nie

> nagrzal sie w pelni....

wszystko wskazuje, że to wina termostatu

albo złego montażu

to, że wskazówka dochodzi w korku do 90 st. to OK, ale po 25 km też już dawno powinna być na środku

koniecznie przetestuj VAGiem

temperatura ma dojść do ok. 88 st. i termostat powinien się otworzyć i utrzymywac ją w tych granicach (na blacie będzie na połowie skali)

pozdr

Napisano
  • Autor

> wszystko wskazuje, że to wina termostatu

> albo złego montażu

> to, że wskazówka dochodzi w korku do 90 st. to OK, ale po 25 km też już dawno powinna być na środku

> koniecznie przetestuj VAGiem

> temperatura ma dojść do ok. 88 st. i termostat powinien się otworzyć i utrzymywac ją w tych

> granicach (na blacie będzie na połowie skali)

> pozdr

W następnym tygodniu jestem umówiony z mechanikiem na poprawkę. O dziwo spalania przy takiej temp. Nie wzrosło. Poinformuje co było nie tak po wizycie w warsztacie. Dzięki za wszelkie sugestie ok.gif

Napisano

> W następnym tygodniu jestem umówiony z mechanikiem na poprawkę. O dziwo spalania przy takiej temp.

> Nie wzrosło. Poinformuje co było nie tak po wizycie w warsztacie. Dzięki za wszelkie sugestie

bo znacznej zwyzki spalania nie zaobserwujesz

Napisano

U siebie mam to samo w korku 90 stopni jak rusze pojade kawalek to 80stopni mam... frown.gifi nie wiem co to ze tak spada temperatura...czasami wzrosnie spadnie i tak wkolo...

Napisano

> U siebie mam to samo w korku 90 stopni jak rusze pojade kawalek to 80stopni mam... i nie wiem co to

> ze tak spada temperatura...czasami wzrosnie spadnie i tak wkolo...

albo:

- masz nieodpowietrzony układ (co raczej w naszych wagach jest ciężkie do zrobienia bo same sie odpowietrzają dość chętnie)

- zwalony termostat

- padająca UPG

więcej nic mi do głowy nie przychodzi

pzdr

Napisano

Ale przed wymiana plynu tego nie bylo a uklad odpowietrzony plynu nie unywa nie kopci mocy nie stracil wiec UPG odpada frown.gif

Napisano

> Ale przed wymiana plynu tego nie bylo a uklad odpowietrzony plynu nie unywa nie kopci mocy nie

> stracil wiec UPG odpada

żeby udowodnić, że to zły termostat konieczne będzie podłączenie pod VAG

innej metody nie znam

pzdr

Napisano

> Ale przed wymiana plynu tego nie bylo a uklad odpowietrzony plynu nie unywa nie kopci mocy nie

> stracil wiec UPG odpada

Stawiam termostat. I nie wierz, że musi być Wahler zlosnik.gif Może być dowolny, każdy jeden zrobiony w Chinach grinser006.gif nawet Gates 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Stawiam termostat. I nie wierz, że musi być Wahler Może być dowolny, każdy jeden zrobiony w

> Chinach nawet Gates

ciekawe rzeczy opowiadasz,

rok temu wymieniałem wahlera - made in germany

Napisano

> Stawiam termostat. I nie wierz, że musi być Wahler Może być dowolny, każdy jeden zrobiony w

> Chinach nawet Gates

no pdobno tylko wahler chodzi

Napisano

> ciekawe rzeczy opowiadasz,

> rok temu wymieniałem wahlera - made in germany

no ja wolalbym wahlera:D

Napisano

> no ja wolalbym wahlera:D

nie warto zakładać innego producenta - różnica w cenie żadna a wahler jest montowany na pierwszy wrzut

Napisano

> nie warto zakładać innego producenta - różnica w cenie żadna a wahler jest montowany na pierwszy

> wrzut

no wahler kosztuje grosze zwlaszcza jak sie robi w sklepie motoryzacyjnym grinser006.gif

Napisano

> no wahler kosztuje grosze zwlaszcza jak sie robi w sklepie motoryzacyjnym

nawet jak sie nie robi kosztuje ok. 35 zł

Napisano

> nawet jak sie nie robi kosztuje ok. 35 zł

no wlasnie dlatego najlepiej wahler'a grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> no wlasnie dlatego najlepiej wahler'a

Dzisiaj goler odebrany od mechanika. Przyczyna? Z tego co mowil to niesprawny nowy termostat(dziurkę podobno posiadal).

Teraz grzeje się błyskawicznie.

Ile może wziąć mechanik za wymiane tylei stabilizatora?

Napisano

> ciekawe rzeczy opowiadasz,

> rok temu wymieniałem wahlera - made in germany

A ja tydzień temu Gates'a. Tzn. jakiegoś chinolka, do którego Gates zrobił kartonik i zapakował ustrojstwo. Tańszy niż Wahler i tak samo będzie działał hehe.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Tańszy niż Wahler i tak samo będzie działał

> jesteś pewien?

Tak smile.gif

Kolega z sąsiedniego wątku wymienił Wahlera - możemy robić zakłady, który z nas będzie musiał pierwszy znowu wymieniać termostat...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.