Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki - smugi.

Featured Replies

Napisano

Skoro temat wycieraczek na topie to może i mnie coś poradzicie.

Sprawa jest taka - nowe wycieraczki, szyby dokładnie umyte, odtłuszczone, po dwóch trzech tygodniach zaczynają smużyć zostawiać taką firankę która po jakimś czasie odparowywuje.

Początkowo myślałem że to wina płynu do sprysków - jednak nie, ponowne czyszczenie szyby już nie pomaga, czyli mogę znowu wymieniać wycieraczki.

Żadnego nano-szajsu, niewidzialnych wycieraczek nigdy nie nakładałem. Wycieraczki zostawiają tą firankę najbardziej w miejscach gdzie metal łączy się z piórem tylko przy powrocie wycieraczki.

Próbowałem już na różnych wycieraczkach bosch, valeo i marketowych. Dzisiaj spróbuję jeszcze na tych bez stelażu jak jest.

Próbowałem podginać - odginać ramię co by zwiększyć naciśk - bez skutku.

Zastanawia mnie też czy na zostawianie firanki ma jakiś wpływ długość wycieraczki.

Macie może jakieś rozwiązanie w/w problemu?

Napisano

Miałem tak w Temprze.Dopiera jak kupiłem koncentrat W5 do szyb w Lidlu w takiej małej buteleczce z dozownikiem i jak ręką odjął.Między innymi ma właśnie usuwać ten szajs.

Takie coś KLIK jest też w zielonej butelce o zapachy jabłka palacz.gif

Używam i się cieszę zlosnik.gif

Napisano

Potwierdzam.

Uzywałem onegdaj czegoś takiego w Smarze.

Spisywało się rewelacyjnie. Jedyny minus,to to, że trzeba pamiętać o dolaniu tegoż przed nalaniem płynu do spryskiwaczy.

Napisano
  • Autor

O tego jeszcze nie testowałem, wersja zimowa też jest?

Zalecaną na etykiecie proporcję zachowujecie czy też używacie większego stężenia?

Napisano

> wersja zimowa też jest?

Szczerze mówiąc wątpię, na mróz musi być mocniejszy spiryt, a to rozcieńczone w proporcjach 1:100 to nie ma szans raczej.

Chyba, że o czymś nie wiem zlosnik.gif

Napisano

Oczywiście nie jest to na zimę,ale ja to dolewam do zimowego płynu i nie ma problemu z zamarzaniem.Dwie takie działki na 5 litrów płynu na zimę nie stworzy żadnych problemów palacz.gif

Napisano
  • Autor

Podziękował. Jutro zanabędę bo i tak muszę kupić płyn to podzielę się spostrzeżeniami.

Napisano
  • Autor

Dynx też jest dobry zimą 270751858-jezyk.gif. Tylko trochę za dużo kalorii ma zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.