Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nexia 16v jaka listwa do gazu??

Featured Replies

Napisano

Jako ze Valteki sie skonczyly, co warto kupic dosyc budzetowo ale zeby pojezdzilo dluzej niz w/w ??

Napisano

> Jako ze Valteki sie skonczyly, co warto kupic dosyc budzetowo ale zeby pojezdzilo dluzej niz w/w ??

Było wiele razy - mi dłużej już jeżdżą REGi plastikowe.

Wtyczki pasują, mocowanie trzeba zmienić, ale za to nie trzeba kalibrować samych wtrysków, tylko autokalibracja programowa ...

Napisano

> Jako ze Valteki sie skonczyly, co warto kupic dosyc budzetowo ale zeby pojezdzilo dluzej niz w/w ??

omvl reg fast albo nowy produkt AC

Napisano

Może Valek 34 ?? Różnica w porównaniu do Valteka 30 i klonów kolosalna. U mnie jak na razie 25 kkm bez żadnego problemu. Osiągi się poprawiły a spalanie spadło co najmniej o 1 l gazu. Wymiana plug&play w stosunku do Valtek typ 30 + kalibracja programowa. Ew. zainwestować w coś typu hana lub matrix, ale cena pójdzie ok 100 zł jeszcze w górę. Wyleczyłem się z listw po 120 zł smile.gif

Napisano
  • Autor

beda najprawdopodobniej regi...

Napisano

polecam Valtek 34 choć o regach też krążą bardzo dobre opinie jak na stosunek ceny do jakości wink.gif

Ponoć nowa listwa Ac ma być dobra, ale słyszałem też że będzie sprzedawana tylko w kitach ile w tym prawdy nie wiem.

Napisano

>...choć o regach też krążą bardzo dobre opinie jak na stosunek ceny do jakości

No właśnie, poziom jakościowy nieco wyższy niż w Valtek typ 30, ale stabilność parametrów i powtarzalność na podobnym poziomie. Zresztą są testy na znanym forum lpg i można sobie samemu ocenić, czy nie lepiej te 120 zł dołożyć i kupić Valtek 34 ...

Napisano

> No właśnie, poziom jakościowy nieco wyższy niż w Valtek typ 30, ale stabilność parametrów i

> powtarzalność na podobnym poziomie. Zresztą są testy na znanym forum lpg i można sobie samemu

> ocenić, czy nie lepiej te 120 zł dołożyć i kupić Valtek 34 ...

i kupić chyba szjas za te dodatkowe 120 zł hehe.gifvaltek 34 to niewypał dużo się sypie tych listw na gwarancji, zato reg tylko sporadycznie

Napisano

Ja tam słyszałem że Valtek 34 wyjęty z pudełka jak jest dobry to śmiga aż miło ale może mało słyszałem smile.gif

Napisano

> Ja tam słyszałem że Valtek 34 wyjęty z pudełka jak jest dobry to śmiga aż miło ale może mało

> słyszałem

widać mało, często bywam u kolegi na hurtowni lpg i dużo tych listw na gwarancji londuje sick.gif

Napisano

> i kupić chyba szjas za te dodatkowe 120 zł valtek 34 to niewypał dużo się sypie tych listw na

> gwarancji, zato reg tylko sporadycznie

Tyle że REG ma tylko jedną zaletę, jest trochę trwalszy od Valteka typ 30, a jeżeli chodzi o całą resztę parametrów to podobny szajs niestety (co jest przetestowane i można sprawdzić). A co do nadmiernego sypania się Valteków 34 to chyba jest to Twoje osobiste zdanie niepoparte praktyką ... ja na valtekach 34 jeżdżę i sobie chwalę. Na forach lpg na valteka 34 ludzie nie narzekają - a mają przebiegi po 70 -80 kkm.

Napisano

> Tyle że REG ma tylko jedną zaletę, jest trochę trwalszy od Valteka typ 30, a jeżeli chodzi o całą

> resztę parametrów to podobny szajs niestety (co jest przetestowane i można sprawdzić). A co

> do nadmiernego sypania się Valteków 34 to chyba jest to Twoje osobiste zdanie niepoparte

> praktyką ... ja na valtekach 34 jeżdżę i sobie chwalę. Na forach lpg na valteka 34 ludzie nie

> narzekają - a mają przebiegi po 70 -80 kkm.

kolega w RAMie ma już 3 wtryski hehe.gif pozatym okoliczni spece wolą tego nie zakładać ze wzgledu na niską wytrzymałość smirk.gif

Napisano

Miałem Magicjet-y, wytrzymały ok 40 kkm z pewnymi problemami. Po 20 kkm zaczęły klepać.

Założyłem Hany, zobaczymy co wyjdzie, ale już widzę że mam lepszą dynamikę porównywalną z jazdą na benzynie.

Jeżeli sprawdzą się w dłuższym przebiegu jak niektórzy twierdzą to nigdy więcej taniego guana nie założę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.