Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebna pomoc Sprinter

Featured Replies

Napisano

Co ile się zmienia i jak sie zmienia pasek wieloklinowy w Mercedesie Sprinterze 2.7 cdi 2000 rok bez klimatyzacji.

Napisano

> Co ile się zmienia i jak sie zmienia pasek wieloklinowy w Mercedesie Sprinterze 2.7 cdi 2000 rok

> bez klimatyzacji.

Pasek zmieniasz jak są popękane rowki paska (jak spojrzysz na wew.część paska tam gdzie są rowki i będą popękane to trzeba wymienić). Zmiana jest prosta ale raczej od dołu, kanał lub się wsunąć. Potrzebujesz nasadkę 12-sto kątna, 17 chyba i grzechotkę.Jeśli robisz to sam, po naciągnięciu (zluzowaniu) napinacza włóż w otwór w napinaczu kołek ok.4cm i gr.ok 4mm i zablokuj go w stanie zluzowanym, będzie łatwiej założyć pasek. Jak masz pomoc jeszcze jednej ręki to zapomnij o kołku, ty napniesz o ktoś nasunie pasek. Opis może trochę zagmatwany ale roboty na 5min.

285406750-1824665452.jpg

na niebiesko miejsce na kołek, na czerwono nasadka smile.gif

a i zapamiętaj/narysuj sobie jak idzie pasek bo trochę kręci po tych rolkach.

post-34383-1435251432611_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Eh roboty ciut dłużej niż na pięć minut chyba wink.gif

Schemat przeprowadzenia paska już znalazłam, ale dziękuję za radę.

Chodziło mi właściwie o to czy jest jakaś serwisowa wartość przy której należy pasek wymieniać, coś w stylu "Po przejechaniu X tys km należy wymienić pasek". To, że jak jest zniszczony to wiem, ale głównie mi o tę wartość chodziło.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanie, czy przy zmianie paska trzeba zdjąć wiatrak i wiskozę czy można to obejść. I jeśli trzeba to jak to zrobić?

Napisano

> Jeszcze jedno pytanie, czy przy zmianie paska trzeba zdjąć wiatrak i wiskozę czy można to obejść. I

> jeśli trzeba to jak to zrobić?

do zmiany paska osprzetu nie trzeba tego robic, musisz zluzowac napinacz, zdjac stary, nalozyc nowy i tyle.

Napisano
  • Autor

> do zmiany paska osprzetu nie trzeba tego robic, musisz zluzowac napinacz, zdjac stary, nalozyc nowy

> i tyle.

A rolki też wszystkie zmienić na nowe?

Napisano

> A rolki też wszystkie zmienić na nowe?

Jeśli hałasują to tak, troszkę ciężko jest je wymienić bo jest po prostu ciasno angryfire.gif.

Napisano
  • Autor

> Jeśli hałasują to tak, troszkę ciężko jest je wymienić bo jest po prostu ciasno .

No tak, ale mówimy tu cały czas o robieniu od dołu, a nie da się od góry? Zaistniał problem z kanałem, bo wszystkie garaże do których mamy dostęp są za niskie, żeby tam wjechac autem.

Czy da się to zrobić od góry?

Napisano

> No tak, ale mówimy tu cały czas o robieniu od dołu, a nie da się od góry? Zaistniał problem z

> kanałem, bo wszystkie garaże do których mamy dostęp są za niskie, żeby tam wjechac autem.

> Czy da się to zrobić od góry?

Raczej nie. Ewentualnie unieść auto do góry postawić na kobyłki/klocki i się wsunąć.

Napisano
  • Autor

> Raczej nie. Ewentualnie unieść auto do góry postawić na kobyłki/klocki i się wsunąć.

A jeszcze jedno prymitywne pytanie (może ostatnie);

Czy żeby określić stan paska trzeba go ściągać czy wystarczy "rzucić okiem"?

Napisano

> A jeszcze jedno prymitywne pytanie (może ostatnie);

> Czy żeby określić stan paska trzeba go ściągać czy wystarczy "rzucić okiem"?

Wystarczy rzucić okiem w miejscu gdzie będą widoczne rowki na pasku. Najlepiej w miejscu gdzie pasek "zawraca" i jest rowkami do góry widać bez problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.