Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PEUGEOT 206 2.0 HDI montaż INTERCOOLERA???

Featured Replies

Napisano

Witam potrzebował bym info o założeniu centralnego intercoolera do PUGA 206 2.0 HDI z klimą,jakieś porady,foty,linki.

Z góry dzięki waytogo.gif

Napisano

> Witam potrzebował bym info o założeniu centralnego intercoolera do PUGA 206 2.0 HDI z klimą,jakieś

> porady,foty,linki.

Też nad tym myślałem w swoim 307. Ale mi przeszło - to nie taka tania impreza jak się wydaje.

Na forum peugeot-klubu jest gość, który montował w Partnerze z tym naszym silnikiem. Kosztowało go to chyba ponad 1,5kpln.

Napisano
  • Autor

> Też nad tym myślałem w swoim 307. Ale mi przeszło - to nie taka tania impreza jak się wydaje.

> Na forum peugeot-klubu jest gość, który montował w Partnerze z tym naszym silnikiem. Kosztowało go

> to chyba ponad 1,5kpln.

no właśnie, ale gryzie mnie to jak cholera ze nie ma IC w tych samochodach tylko z powodu braku miejsca frown.gif musze założyć IC przed wirusem...

Napisano

> no właśnie, ale gryzie mnie to jak cholera ze nie ma IC w tych samochodach tylko z powodu braku

> miejsca musze założyć IC przed wirusem...

Cytat z forum:

"trzeba wymienic przewody klimy przy sprezarce, dolozyc koncowki podlaczenia do klimy tzw skosne, wymienic pas przedni plastikowy na wersje z otworem do intercoolera, dokupic intercooler, węże. a druga sprawa hdi 90 ma mala turbinkę 110 ma troszke szersza a i tak trzeba przeprogramowac komputer...."

Ostatnie (przeprogramowanie) i tak miałbyś z głowy, bo chcesz wirusować.

Ale reszta to rzeźba - w 307 jest niestety ciasno pod maską, stąd kombinacje z przewodami klimy.

Ja też bym chciał, ale jest to na tyle problematyczne, że odpuściłem.

Zawirusuję go tylko na wiosnę, gdy mi nieco kasy przybędzie.

Napisano

> no właśnie, ale gryzie mnie to jak cholera ze nie ma IC w tych samochodach tylko z powodu braku

> miejsca musze założyć IC przed wirusem...

Ujezdzam zawirusowanego XP bez IC i da sie wytrzymac 206 jest sporo od niego lzejsza wiec, na Twoim miejscu w rzeźbe bym sie nie bawil...

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> Ujezdzam zawirusowanego XP bez IC i da sie wytrzymac 206 jest sporo od niego lzejsza wiec, na Twoim

> miejscu w rzeźbe bym sie nie bawil...

> pozdr.

> M.

a jaka moc z oryg. 90Km można wydłubać wirusem?

i jeszcze jedno pytanie jaką 206 hdi 90km ma prędkość maksymalną??? bo mój 160 i dale lipa,ale syczy mi coś przy turbo także gdzieś chyba ucieka ciśnienie :/

Napisano

> a jaka moc z oryg. 90Km można wydłubać wirusem?

Robią 108-115KM i 250-270Nm. Bezpiecznie jest ograniczyć moment do 255-260Nm, potem może nie wytrzymywać oryginalne sprzęgło.

Pytanie jeszcze jaki masz wtrysk - Bosch czy Siemens. Ten pierwszy daje lepsze rezultaty.

Napisano

> a jaka moc z oryg. 90Km można wydłubać wirusem?

> i jeszcze jedno pytanie jaką 206 hdi 90km ma prędkość maksymalną??? bo mój 160 i dale lipa,ale

> syczy mi coś przy turbo także gdzieś chyba ucieka ciśnienie :/

Nie wiem ile mozna maksymalnie. smile.gif

Ten ze zmierzonych przed chipem 89 KM ma 108 KM lub 109 KM po zachipowaniu. Program powinno dobierac sie indywidualnie poniewaz kazdy z tych silnikow jest troche inny smile.gif raczej niestety przeciwnie jak w TDI na pompowtryskach nie oferuja te silniki bonusa w postaci mocy wiekszej niz 90 KM fabrycznie (raczej maja mniej).

A jesli idzie wolno to moze masz przyciety zawor upustowy na trubinie...

pozdr.

M.

Napisano

na Twoim

> miejscu w rzeźbe bym sie nie bawil...

> pozdr.

> M.

tylko taka rzeźbą można wiele uzyskać

Napisano

> na Twoim

> tylko taka rzeźbą można wiele uzyskać

To juz zalezy co kto chce osiagnac i do czego uzywac swojego bolida...

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> Robią 108-115KM i 250-270Nm. Bezpiecznie jest ograniczyć moment do 255-260Nm, potem może nie

> wytrzymywać oryginalne sprzęgło.

> Pytanie jeszcze jaki masz wtrysk - Bosch czy Siemens. Ten pierwszy daje lepsze rezultaty.

wiesz chyba siemens bo taka miałem przepływke, to bardzo mało tych KM wychodzi z wirusa :/ mam już trop jak założyć IC do puga także jest dobrze panowie zlosnik.gif jeszcze jakieś wydajniejsze wtryski z innego puga by się zdały smile.gifbusted.gif

Napisano

> wiesz chyba siemens bo taka miałem przepływke,

to że masz przepływomierz siemensa nie oznacza że masz taki układ wtryskowy

Napisano

> wiesz chyba siemens bo taka miałem przepływke,

Tym się nie sugeruj. Zobacz czy masz pod maską gumową gruszkę do paliwa. Ew.: Siemens nie ma pompy paliwa w baku, którą ma Bosch.

Czy po włączeni zapłonu słyszysz pompę z tyłu?

Napisano

> Tym się nie sugeruj. Zobacz czy masz pod maską gumową gruszkę do paliwa. Ew.: Siemens nie ma pompy

> paliwa w baku, którą ma Bosch.

> Czy po włączeni zapłonu słyszysz pompę z tyłu?

Wystarczy po VIN sprawdzic jaki ma uklad wtryskowy w charakterystyce pojazdu na servicebox jest to napisane.

pozdr.

M.

Napisano

> Wystarczy po VIN sprawdzic jaki ma uklad wtryskowy w charakterystyce pojazdu na servicebox jest to

> napisane.

Ja to wiem, Ty też. Ale napisałem łopatologicznie dla kogoś, kto mógłby nie wiedzieć co to servcebox.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Czy po włączeni zapłonu słyszysz pompę z tyłu?

Tak słychać dobrze i wyraźnie pompę z tyłu samochodu.

to czyli jest BOSCH i jest dobrze smile.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

panowie dziwny szum z za grodzi od turbiny??? uszczelke pod ssącym wymieniłem,zaślepiłem EGR,wymieniłem uszczelke od tego kolanka na ssącym i dalej jest efekt jak by syczało i BOOST uciekał w atmosfere niewiem.gif jeśli chodzi o rure gumową i plastikową to też trzyma....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.