Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile zębów ma BENDIX 1.6 16v Ponownie

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie po niedawno założonym wątku, postanowiłem ratować rozrusznik nowymi częściami i zrezygnowałem z zakupu używki na allegro. Udałem się do sklepu żeby zamówić bendix i automat (elektromagnes) sprzedawca odradził zakupu automatu i doradził sam bendix zamówił firmę nie pamiętam coś około 40 zeta z 11 ząbkami i moje pytanie ile zębów powinno być bo na allegro widzę ze mają po 9 Teraz znowu stres czy będzie pasowało. Dodam dla zainteresowanych ze automat kosztował by 70 zł Dzięki za podpowiedzi Pozdrowienia.

Napisano

9 lub 11 oba pasują, ale zależy od tego jaki masz rozrusznik(z jaką głowiczką).

11 jeśli masz przekładnię planetarną, 9 jeśli jej nie masz.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Dokładnie, i jeden i drugi pasuje wzamiennie. Temat przerobiony.

> 9 lub 11 oba pasują, ale zależy od tego jaki masz rozrusznik(z jaką głowiczką).

> 11 jeśli masz przekładnię planetarną, 9 jeśli jej nie masz.

> Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Właśnie wracam z garażu po odkręceniu rozrusznika policzyłem zęby i wyszło ze mam 9 kupiony bendix ma 11. Czyli co mam robić, zakładać czy do sklepu i wymiana. Proszę o podpowiedz nie znam tematu a szukajka uparta jak auto z Italia.

Napisano

> Właśnie wracam z garażu po odkręceniu rozrusznika policzyłem zęby i wyszło ze mam 9 kupiony bendix

> ma 11. Czyli co mam robić, zakładać czy do sklepu i wymiana. Proszę o podpowiedz nie znam

> tematu a szukajka uparta jak auto z Italia.

Jeśli masz 9 to ma być 9, czyli masz rozrusznik bez przekładni planetarnej.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Ok rozumiem dzięki jutro udaje się do sklepu i wymiana.

Napisano

> Ok rozumiem dzięki jutro udaje się do sklepu i wymiana.

Tak będzie najrozsądniej, niestety do tego silnika występuje milion różnych rozruszników z milionem różnych głowiczek. Jak włożyłem do autka rozrusznik z przekładnią planetarną, który przyszedł z Fiata z bendixem 11 a ja przełożyłem na bendix 9(taki miałem w poprzednim rozruszniku bez przekładni planetarnej) to był jeden wielki zgrzyt przy rozruchu, więc ponownie przełożyłem na taki jak przyszedł z rozrusznikiem czyli na 11tkę, więc jeśli rozrusznik miał 9 to ma mieć 9.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Uf fff Nowy Bendix już wymieniony w sklepie nie robili żadnego problemu, dzisiaj była wolna chwila to hyc do kanału, poszło sprawnie i w miarę bezproblemowo Wszystko wydmuchałem wyczyściłem i posmarowałem.

Dźwięk rozrusznika zmienił się i brzmi jak w sportowej Alfie zresztą tak samo się kręci. A co najważniejsze za każdym razem łapie. Postanowiłem pochwalić się wymianą i tym samym podziękować za wszystkie porady .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.