Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelka pokrywy zaworów

Featured Replies

Napisano

Witam ekipe smile.gif Wymieniłem dzisiaj świece jako że z wszelakich papierów wynikało że jeszcze oryginały siedzą. No i jak sie okazało dobrze zrobiłem bo już były trochę zmęczone życiem wink.gif I przy okazji zauważyłem że poci mi się uszczelka pod pokrywą i co gorsza w skrajnym prawym gnieździe świecy jest na dnie świerzy olej sick.gif

I teraz moja prośba - pokażcie mi proszę jak krowie na rowie co ja mam kupić wink.gif Tzn najlepiej linka bo sie boje że kupie nie taką uszczelke zlosnik.gif W potaku nie widzę no chyba żem ślepy spineyes.gif

Z góry dzięki smile.gif

Edycja:

Ok już chyba znalazłem ale jest duża rozbieżność cenowa. Na allegro jakieś "no name" za 26 pln a w inter cars za 81 icon_eek.gifKLIK

Warto dać te 81PLN?

Napisano

> Witam ekipe Wymieniłem dzisiaj świece jako że z wszelakich papierów wynikało że jeszcze oryginały

> siedzą. No i jak sie okazało dobrze zrobiłem bo już były trochę zmęczone życiem I przy okazji

> zauważyłem że poci mi się uszczelka pod pokrywą i co gorsza w skrajnym prawym gnieździe świecy

> jest na dnie świerzy olej

> I teraz moja prośba - pokażcie mi proszę jak krowie na rowie co ja mam kupić Tzn najlepiej linka

> bo sie boje że kupie nie taką uszczelke W potaku nie widzę no chyba żem ślepy

> Z góry dzięki

> Edycja:

> Ok już chyba znalazłem ale jest duża rozbieżność cenowa. Na allegro jakieś "no name" za 26 pln a w

> inter cars za 81 KLIK

> Warto dać te 81PLN?

Kupiłem elringa, po 10tyś już ponownie się poci. Ponoć niestety nie ma reguły, ale któryś z szanownych kolegów w założonym przeze mnie temacie nt. uszczelki podał wartą zainteresowania odpowiedź dotyczącą montażu uszczelki.

Napisano

Mechanik 12 tys km temu też założył mi elringa z intercarsu i zaczyna z prawej strony się pocić. Spróbowałbym chyba tańszą teraz wsadzić i sprawdzić ile wytrzyma smile.gif

Napisano

Witaj,

Kilka miesięcy temu w Aveo 1.4 8v wymieniałem uszczelkę pod głowicą, nie leciało ale się pociła. Zakupiłem cały komplet uszczelek do tego silnika w potaku - cena ok 90 pln. Mechanik wymienił wszystkie uszczelki na nowe, pomimo to po kilku miesiącach uszczelka pod pokrywą zaworów zaczęła się pocić. Chciałem kupić ponownie nowy komplet uszczelek w potaku ale nie mieli. Kupiłem na Allegro jakąś polską. Sama uszczelka fatalna - źle wykończona - jakby forma z której ją odlali dawno powinna trafić na złom.

Z brak laku, wstawiłem tą polską. Posmarowałem sylikonem i dokręciłem w odpowiedniej kolejności kluczem dynamometrycznym. Minął miesiąc i znowu się poci. Niestety nowych uszczelek w potaku brak.

Jakbym miał wymienić to na oryginalną - bez dziadowania - choć wymiana nie zajmuje zbyt dużo czasu.

Mam nadzieję, że u mnie to tylko uszczelka a nic więcej.

Pozdrawiam MK

Napisano

> ...allegro jakieś "no name" za 26 pln a w

> inter cars za 81 KLIK

> Warto dać te 81PLN?

Kupuj najtasza smile.gif . Czesto bediesz je wymieniac ! Pokrywe wykrzywia, i od tego cieknie.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za podpowiedzi smile.gif

Uszczelka jednak jest dostępna w Potaku smile.gif Po 40 PLN oryginał ok.gif Na stronie nie było ale jak zapytałem mailem to okazało się że jest claps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.