Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[VC] Otwieranie bagażnika (przycisk)

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam elektryczną pokrywę bagażnika w swojej Vectrze i napotkałem ostatnio taki problem.

Jeśli otwieram i zamykam klapę z przycisku na kluczyku, wszystko działa prawidłowo.

Jeśli otwieram i zamykam klapę z przycisku na klapie (zewnętrznego i wewnętrznego, wszystko działa prawidłowo.

Jeśli chcę otworzyć klapę z przycisku na drzwiach kierowcy słyszę tylko PIKNIĘCIE (jak np. przy zapamiętywaniu stacji radiowej) i nic się nie dzieje.

Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?

Wcześniej to działało. Akumulator nie był odłączany. Nie działa zarówno gdy nie ma kluczyka w stacyjce, jaki i z nim, na wyłączonym i włączonym silniku.

Jakieś pomysły?

Napisano

> Witam.

> Mam elektryczną pokrywę bagażnika w swojej Vectrze i napotkałem ostatnio taki problem.

> Jeśli otwieram i zamykam klapę z przycisku na kluczyku, wszystko działa prawidłowo.

> Jeśli otwieram i zamykam klapę z przycisku na klapie (zewnętrznego i wewnętrznego, wszystko działa

> prawidłowo.

> Jeśli chcę otworzyć klapę z przycisku na drzwiach kierowcy słyszę tylko PIKNIĘCIE (jak np. przy

> zapamiętywaniu stacji radiowej) i nic się nie dzieje.

> Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?

> Wcześniej to działało. Akumulator nie był odłączany. Nie działa zarówno gdy nie ma kluczyka w

> stacyjce, jaki i z nim, na wyłączonym i włączonym silniku.

> Jakieś pomysły?

Mam to samo tyle że czasami się otworzy próbowałem różnych opcji ale żadnej logiki w tym nie znalazłem. Na razie sobie odpuściłem ale może ktoś coś podpowie.

Napisano

> Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?

> Wcześniej to działało. Akumulator nie był odłączany. Nie działa zarówno gdy nie ma kluczyka w

> stacyjce, jaki i z nim, na wyłączonym i włączonym silniku.

> Jakieś pomysły?

a nie trzeba tego jakoś zaprogramować jak np otwieranie/zamykanie wszystkich szyb z pilota i\czy automatyczne zamykanie się auta po ruszeniu?

Druga myśl na szybko: może jest jakiś myk uniemożliwiający przypadkowe otwarcie klapy w czasie jazdy?

Nie mam tego dobrodziejstwa więc tak sobie analizuję hmm.gif

Napisano

> a nie trzeba tego jakoś zaprogramować jak np otwieranie/zamykanie wszystkich szyb z pilota i\czy

> automatyczne zamykanie się auta po ruszeniu?

> Druga myśl na szybko: może jest jakiś myk uniemożliwiający przypadkowe otwarcie klapy w czasie

> jazdy?

> Nie mam tego dobrodziejstwa więc tak sobie analizuję

Nie posiadam instrukcji w języku polskim mam tylko w jakimś pogańskim niderlandzkim. Tłumaczenie przez gogle translatora to bez sens i szkoda czasu bo wychodzą takie głupoty że aż strach to czytać hehe.gif

Znowu w instrukcji od wersji przed nic na ten temat nie znalazłem. niewiem.gif

Napisano

> Znowu w instrukcji od wersji przed nic na ten temat nie znalazłem.

w domu mam książkę po PL to looknę. Jakby mi uciekło: TRUJ NA PRIVA grinser006.gif

Napisano

Cytuję:

"Po włożeniu kluczyka do wyłącznika zapłonu i zaciągnięciu hamulca ręcznego nacisnąć i przytrzymać przycisk (otwierania klapy w zespole włączników) w drzwiach kierowcy przez ok. 1 sekundę. Klapa tylna zostanie otwarta elektrycznie."

Zamykanie (w książce zwane "zasuwaniem" grinser006.gif):

"po włożeniu kluczyka do wyłącznika zapłonu nacisnąć (wiadomy) przycisk w drzwiach kierowcy i przytrzymać aż do zamknięcia klapy".

I jeszcze:

"Otwieranie i zamykanie klapy tylnej jest sygnalizowane trzykrotnym błyśnięciem tylnych kierunkowskazów"

Ciekawostka:

"Jeśli pokrywa bagażnika nie zostanie zamknięta w ciągu 20 minut od otwarcia, przycisk w klapie tylnej staje się nieaktywny".

A teraz do samochodów marsz zlosnik.gif

Napisano

Ciekawe czy dałoby się zaadaptować taki bajer do Omegi... hmm.gif

Napisano

> A teraz do samochodów marsz

Działa ok.gif

Kombinowałem z otwartymi -zamkniętymi drzwiami, włączonym -wyłączonym zapłonem, ale nie wpadłem na to że zależy to od ręcznego mlot.gif

Napisano

> Działa

> Kombinowałem z otwartymi -zamkniętymi drzwiami, włączonym -wyłączonym zapłonem, ale nie wpadłem na

> to że zależy to od ręcznego

czyli dobrze kombinowałem że jest zabezpieczenie przed przypadkowym otwarciem. Zaciągasz ręczny - nie jedziesz. Nie jedziesz - możesz otworzyć waytogo.gif

Teraz to logiczne zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.