Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[A4 B5] Nie działa spryskiwacz

Featured Replies

Napisano

tylnej szyby. Samochód rok 1996 kombi i ma z tyłu osobny zbiornik na płyn. Popchnięcie wajchy w pająku uruchamia wycieraczkę. Samo naciśnięcie okrągłego przycisku nie powoduje nic. Jakieś porady jak się do tego zabrać?

Napisano

sprawdź po primo czy do silniczka prąd dochodzi : jak dochodzi to silniczek powiedział 30.GIF

a jak nie to ... przewalony kabelek lub pająk-monetki pod kierą smile.gif

Napisano

> tylnej szyby. Samochód rok 1996 kombi i ma z tyłu osobny zbiornik na płyn. Popchnięcie wajchy w

> pająku uruchamia wycieraczkę. Samo naciśnięcie okrągłego przycisku nie powoduje nic. Jakieś

> porady jak się do tego zabrać?

Hej,

Oprocz poprzedniej porady (spr silniczka) sprawdz jeszcze czy plyn sie gdzies bokiem nie leje tylko nie na szybe.

Jedna z usterek moze byc ukrecona/peknieta/nieszczelna mala metalowa rurka ktora jest w samym sprysku, u mnie lalo sie do srodka klapy...

pozdr

Piotrek

Napisano

> tylnej szyby. Samochód rok 1996 kombi i ma z tyłu osobny zbiornik na płyn. Popchnięcie wajchy w

> pająku uruchamia wycieraczkę. Samo naciśnięcie okrągłego przycisku nie powoduje nic. Jakieś

> porady jak się do tego zabrać?

jesli konstrukcyjnie podobny jest do golfa kombi

to najprędzej albo:

- rozpięły się wężyki z tyłu po lewej stronie (trzeba rozebrać plastiki na tylnym słupku)

- zapiekła i ukręciła się rurka w tylnej wycieraczce, która odpowiada za podawanie wody na szybę (rozebrać osłone plastikową klapy i dostać się do mechanizmu wycieraczki, wyjąć element z rurką i spryskiwaczem (może być ułamany - miedziana rurka się ultenia i skleja z osłoną)

tylko to mogło się zepsuć, jeśli oczywiści działa silniczek (słyszysz go??)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Nie słyszałem silniczka, ale siedziałem z przodu. Dziś to rozebrałem ale nie miałem żadnego kabelka by posprawdzać czy pompka działa i lub czy dochodzi prąd. Jutro jak jeszcze będzie widno to jeszcze raz to wyciągnę bo mam już gotowy kabelek do testów.

Wyciągnąłem, poruszałem, ponaciskałem i działa. Jest opcja, że to wina styku w przycisku. Da się do niego dobrać mało inwazyjnie?

Napisano

> Nie słyszałem silniczka, ale siedziałem z przodu. Dziś to rozebrałem ale nie miałem żadnego

> kabelka by posprawdzać czy pompka działa i lub czy dochodzi prąd. Jutro jak jeszcze będzie

> widno to jeszcze raz to wyciągnę bo mam już gotowy kabelek do testów.

> Wyciągnąłem, poruszałem, ponaciskałem i działa. Jest opcja, że to wina styku w przycisku. Da się do

> niego dobrać mało inwazyjnie?

jedni w pająk psikają wd i pomaga... ale nie bierz tego za dobr ą metodę ....

ja osobiście w B5 rozbierałem całego pająka, poprzez wcześniejsze wyjęcie kiery.... trochę zabawy było... ale efekt zadowalający... mnie długie nie świeciły.... ale rozebrałem, przeczyściłem wszystko, poskładałem i lepiej niż nówki chodziły...

jak masz trochę zdolonści manualnych to sobie poradzisz...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.