Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[p206] dziwny szum wody w okolicy 2tys obrotow

Featured Replies

Napisano

mam problem i nie wiem jak go diagnozowac... zastanawiam sie czy w ogole nim jezdzic, choc samochod jest codziennie eksploatowany.

Zarowno na biegu jalowym jak rowniez podczas jazdy w okolicy obrotow 2 tys - mniej wiecej tak od 1700 - 2300 a czasem i blisko do 3 tysiecy slychac szum przelewanej wody (raczej przelewanej niz zasysanej).

Filtr powietrza jest suchy - wiec raczej to nic w dolocie (w 206 jest dosc nisko lapacz powietrza).

Nie jest to szum ze zbiornika wyrownawczego.

Jak podniose maske i dodam gazu na przepustnicy to nic nie slysze. Natomiast jest to bardzo dobrze slyszalne z kabiny.

Wode w progach wykluczam, gdyz rowniez slychac to na biegu jalowym.

HELPUNKU!

20.GIF

Napisano

> mam problem i nie wiem jak go diagnozowac... zastanawiam sie czy w ogole nim jezdzic, choc samochod

> jest codziennie eksploatowany.

> Zarowno na biegu jalowym jak rowniez podczas jazdy w okolicy obrotow 2 tys - mniej wiecej tak od

> 1700 - 2300 a czasem i blisko do 3 tysiecy slychac szum przelewanej wody (raczej przelewanej

> niz zasysanej).

> Filtr powietrza jest suchy - wiec raczej to nic w dolocie (w 206 jest dosc nisko lapacz powietrza).

> Nie jest to szum ze zbiornika wyrownawczego.

> Jak podniose maske i dodam gazu na przepustnicy to nic nie slysze. Natomiast jest to bardzo dobrze

> slyszalne z kabiny.

> Wode w progach wykluczam, gdyz rowniez slychac to na biegu jalowym.

> HELPUNKU!

Takie efekty dźwiękowe miałem przy zapowietrzonym układzie chłodzącym. Z tym, że dochodziło jeszcze zwariowane działanie wskaźnika temperatury biglaugh.gif

Napisano

zapowietrzony układ chłodzenia, ewentualnie mało płynu a bulgotanie słychać z nagrzewnicy przez która przelatuje płyn

Napisano
  • Autor

> a nie jest tak po wymianie rozrzadu ??

hmm można by powiedzieć, że jest.... aczkolwiek minęło już kilka miesięcy od wymiany wink.gif na poczatku nie bylo takich objawow.

To co? ma pochodzic troche bez korka zbiorniczka wyrownawczego?

Napisano
  • Autor

> zapowietrzony układ chłodzenia, ewentualnie mało płynu a bulgotanie słychać z nagrzewnicy przez

> która przelatuje płyn

plynu jest sporo, przynajmniej w zbiorniczku. Ale faktycznie moze to przez nagrzewnice slychac hmm.gif dzieki za trop ok.gif

Napisano

Jak koledzy pisali - pierwsze, co mi przyszło do głowy to właśnie zapowietrzony układ chłodzenia, a bulgotanie czy przelewanie pewnie jest słyszalne z nagrzewnicy.

Spróbuj odpowietrzyć układ.

Napisano

> plynu jest sporo, przynajmniej w zbiorniczku. Ale faktycznie moze to przez nagrzewnice slychac

> dzieki za trop

no to zostaje dobrze odpowietrzyć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.