Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obracanie kołami a dgrania na kierownicy

Featured Replies

Napisano

W zeszłym sezonie wyważałem koła zimowe. W tym roku założyłem i trochę drgała kierownica.

Ale zamiast ponownie wyważać, coś mnie tknęło i po prostu obróciłem najpierw jedno koło względem piasty - trochę poprawiło się. Wczoraj obróciłem drugie i jest dobrze - nie ma drgań.

Kiedyś podobny manewr uskuteczniłem z letnimi na alusach. Dwa razy wyważane i były lekkie drgania. w kolejnym sezonie założyłem i drgań nie było. Stąd doszedłem do wniosku, że przy lekkich problemach z niedoważeniem kół, warto najpierw obrócić najpierw jedno potem drugie o pół obrotu względem piasty.

A przy okazji poskarżę się na mechaników. Po ostatnim przeglądzie nie dokręcili:

- dwóch wkrętów trzymających nadkole,

- jednego wkręta klapki filtra kabiny,

- obejmy akumulatora

horse.gif

Napisano

Tak też robią oponiarze z oponą Przesuwają opone o jakiś tam kąt i też drgania znikają sam tak miałem . Powod jest 1 opona niejest idealnie okrągła jak się ją przesunie względwm felgi przychodzi w nowe miejsce i po problemie

Napisano

Moj gumiarz jak felge nie da sie wywazyc mala iloscia ciezarkow zawsze kreci opona. zlosnik.gif W ten sposob duzo mniej ciezarkow a i prowadzenie lepsze. Tak BTW ja wywazam co roku i zimowe i letnie.

Napisano

Jak nie trzeba to się nie grzebie co roku . To tak jak z narkozą jak naj mniej stosować ! Podczas zdejmowania i zakładania opona jest narażana na jakieś tam uszkodzenia osnowy bo to wszystko ciągną przez siłe więc poco narażac jak niema musu a i kasa w błoto . PO CO? Bo mam taką zasade coroczną? Tak samo jak z oponami zimowymi najlepiej dokupić 2 komplet felg i jest spokój a nie 2 razy do roku wymiana to chore sciana.gif

Napisano

> Jak nie trzeba to się nie grzebie co roku . To tak jak z narkozą jak naj mniej stosować ! Podczas

> zdejmowania i zakładania opona jest narażana na jakieś tam uszkodzenia osnowy bo to wszystko

> ciągną przez siłe więc poco narażac jak niema musu a i kasa w błoto . PO CO? Bo mam taką

> zasade coroczną? Tak samo jak z oponami zimowymi najlepiej dokupić 2 komplet felg i jest

> spokój a nie 2 razy do roku wymiana to chore

Ja mam 2 x alu ale i tak za kazdym razem wywazam.

Napisano

> Ja mam 2 x alu ale i tak za kazdym razem wywazam.

w tym roku po ostatniej ostrej zimie wyważyłem i..... zakład do pupy ma wyważarkę, muszę jechać reklamować no.gif (straszne drgania przy małej prędkości,a powyżej 90 tragedia),

najlepiej wyważało mi aso na przeglądzie (gratis było), teraz 85 pln yikes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.