Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i skończyło sie rumakowanie

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj przed godziną stwierdziłem, że układ ogrzewania/klimatyzacji dostał korby. Ale do rzeczy. Mam klimę automatyczną ( pakiet premium). Na razie mówię o ogrzewaniu bez włączania klimy. Otóż jak bym nie ustawił pokrętła, to wali max gorącym powietrzem i tylko w pysk. Ustawienie na LO nic nie daje, zmiana ustawienia na nogi, nogi/szyba też nic. Wali w pysk. Działa prędkość wentylatora i włącznik od wyłączania układu i tyle. Włączenie klimy powoduje chyba jej załączenie bo delikatnie szarpnie ale wali gorącym nadal mimo że daje LO. Na wyświetlaczu temp. 8C. Co zauważyłem. Z konsoli gdzieś pod radiem, nawiewami słychać odgłos jakby tykającego sekundnika zegara, nie było tego wcześniej. Tyka na zgaszonym silniku i zapalonym. Dopiero jak zazrboiłem alarm i zamknąłem auto z pilota będąc w środku, to jeszcze chwilkę pocykało i po około 30s. przestało. Jak tylko otworzyłem auto z pilota zaraz znów cykanie.

Rozumiem że coś się poszło 270747800-sex.gif i zostaje ASO irked.gif

Aha bezpośrednio przed tym byłem na myjni. Ale auto dosłownie ochlapałem wodą i top tylko drzwi do połowy i zderzaki delikatnie. Maska, dach grill nie ruszane. Na myjni nie raz byłem i takich jaj nie było, więc to raczej nie to.

Napisano
  • Autor

> Kleme zdejm Paaniee

A co to pomoże i ewentualnie którą klemą - czy +

Aha i co po tym zabiegu pójdzie się kochać? Rozumiem że wszystkie ustawienia w aucie od nowa hmm.gif

Nie popitoli się coś z alarmem, wiesz żebym potem mógł go odpalić grinser006.gif

Napisano

> A co to pomoże i ewentualnie którą klemą - czy +

> Aha i co po tym zabiegu pójdzie się kochać? Rozumiem że wszystkie ustawienia w aucie od nowa

> Nie popitoli się coś z alarmem, wiesz żebym potem mógł go >odpalić

Moze sie klima zawiesila smile.gif w Giuleccie pomoglo :D

Radia musialem ustawic i tyle smile.gif

Napisano
  • Autor

> Moze sie klima zawiesila w Giuleccie pomoglo :D

> Radia musialem ustawic i tyle

A ta żyleta jest też na magistrali CAN? I którą kleme zwalić ewentualnie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Z aku zawsze najpierw (-) zdejmujemy co by przy manewrach przy (+) nie zrobić zwarcia przez

> przypadek.

Czyli w teorii zanim narobię rabanu do ASO to zwalić klemę - na powiedzmy 15 min, założyć i zobaczyć ta?

Napisano

> Czyli w teorii zanim narobię rabanu do ASO to zwalić klemę - na powiedzmy 15 min, założyć i

> zobaczyć ta?

ja siem nie znam na zaawansowanej technologii

u mnie trzeba potem tylko zegar ustawić zlosnik.gif

Napisano

Problem sie pojawia juz w innych samochodach. Ponizej jak w stopniu minimalnym mozna sprobowac sie go pozbyc.

1. Place the ignition switch to the OFF position.

2. Disconnect the negative end of the battery.

3. Drain the remaining energy.

4. Connect the battery.

5. Place the ignition switch to the ACC position.

6. Wait 40 s for the HVAC control module to self-calibrate.

7. Start the vehicle.

Note: Do not adjust any controls on the HVAC control module while the HVAC control module is self-calibrating.

If interrupted, improper HVAC performance will result.

Problem jest z silniczkiem sterujacym klapami od nawiewow.

Napisano
  • Autor

> Problem sie pojawia juz w innych samochodach. Ponizej jak w stopniu minimalnym mozna sprobowac sie

> go pozbyc.

> 1. Place the ignition switch to the OFF position.

> 2. Disconnect the negative end of the battery.

> 3. Drain the remaining energy.

> 4. Connect the battery.

> 5. Place the ignition switch to the ACC position.

> 6. Wait 40 s for the HVAC control module to self-calibrate.

> 7. Start the vehicle.

> Note: Do not adjust any controls on the HVAC control module while the HVAC control module is

> self-calibrating.

> If interrupted, improper HVAC performance will result.

> Problem jest z silniczkiem sterujacym klapami od nawiewow.

Czyli po polskiemu to mam jak zrozumiałem:

Odłączyć kleme -

odessać resztki energii grinser006.gif

podłączyć aku ponownie,

ustawić zapłon w pozycji ACC czyli jakiej? zapłon?

poczekać 40s na kalibracje modułu HVAC

no i nie przerywać tej czynności.

OK, to się tyczy tylko sposobu nawiewu że leci w pysk tylko, czy też tego że leci non stop gorąc i zero zimnego?

Napisano

> Czyli po polskiemu to mam jak zrozumiałem:

> Odłączyć kleme -

> odessać resztki energii

> podłączyć aku ponownie,

> ustawić zapłon w pozycji ACC czyli jakiej? zapłon?

> poczekać 40s na kalibracje modułu HVAC

> no i nie przerywać tej czynności.

> OK, to się tyczy tylko sposobu nawiewu że leci w pysk tylko, czy też tego że leci non stop gorąc i

> zero zimnego?

ACC to pozycja z zalaczonymi kontrolkami bez uruchamia silnika, a goscie sie skarza ze tylko cieplo leci i goraco im w aucie.

Napisano

> A ta żyleta jest też na magistrali CAN

No i to duzo bardziej zaawansowana fura anizeli crusss wink.gif

> I którą kleme zwalić ewentualnie

Majnys waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> ACC to pozycja z zalaczonymi kontrolkami bez uruchamia silnika, a goscie sie skarza ze tylko cieplo

> leci i goraco im w aucie.

No wlazłem na to forum i widze co wypisują. OK, jutro zwalę sobie oink.gif kleme - i zobacze. Ale powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie takiej drugiej akcji i na pierwszym przeglądzie ASO zgłaszam to i niech robią co chcą usterka ma nie występować. Może jakiś nowy soft, nie wiem i konia mnie to obchodzi. irked.gif

Napisano

> No wlazłem na to forum i widze co wypisują. OK, jutro zwalę sobie kleme - i zobacze. Ale powiem

> szczerze, że nie wyobrażam sobie takiej drugiej akcji i na pierwszym przeglądzie ASO zgłaszam

> to i niech robią co chcą usterka ma nie występować. Może jakiś nowy soft, nie wiem i konia

> mnie to obchodzi.

dokładnie

Napisano
  • Autor

> dokładnie

Obeszło się bez interwencji chirurgicznej. Rano udałem się do garażu we wiadomym celu. Ale myślę dobie zanim zabawa zobaczę czy się samo nie naprawiło grinser006.gif ( komuś w Australii naprawiło się samo wyczytałem, więc....) No i działa znowu super 270635636-JUMP2.gif Inna spraw a jak długo. Dopiero teraz jak pstrykam klawiszami od nawiewów słyszę jak ten siłownik sobie pracuje. Przedtem od razu radio na całe ryło się włączało i ni jak nie słyszałem tego delikatnego wycia.

Nie mniej jednak pójdzie zgłoszenie do ASO w tej sprawie. Raz się udało ale nie koniecznie drugi raz !

Napisano

> Obeszło się bez interwencji chirurgicznej. Rano udałem się do garażu we wiadomym celu. Ale myślę

> dobie zanim zabawa zobaczę czy się samo nie naprawiło ( komuś w Australii naprawiło się samo

> wyczytałem, więc....) No i działa znowu super Inna spraw a jak długo. Dopiero teraz jak

> pstrykam klawiszami od nawiewów słyszę jak ten siłownik sobie pracuje. Przedtem od razu radio

> na całe ryło się włączało i ni jak nie słyszałem tego delikatnego wycia.

> Nie mniej jednak pójdzie zgłoszenie do ASO w tej sprawie. Raz się udało ale nie koniecznie drugi

> raz !

Czyżby znów zimne luty w panelu sterowania facepalm[1].gif

Napisano
  • Autor

> Czyżby znów zimne luty w panelu sterowania

Tu nie ma klasycznego panelu jaki znasz, więc raczej TNT

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.