Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Diesel Jakie tarcze i klocki.

Featured Replies

Napisano

Na ostatnim przeglądzie wyszło, że mam tarcze z przodu i z tyłu do wymiany, może ktoś juz przerabiał ten temat i podpowie ?

w ASO zaproponowali wymianę kompletu z klockami za jedyne 2000 hahaha.gif

tarcze na przód znalazłem takie: Mikoda nawet jak wezmę nacinane nawiercane malowane to będą o połowę tańsze niż w ASO

Tylko nie wiem jakie tarcze są z tyłu czy może tarczo-bębny ?

Takie same są w 2.0D co np. w 1.8 ?

Jakie klocki do tego dobrać nie piszczące i nie pylące za mocno?

Napisano

> Na ostatnim przeglądzie wyszło, że mam tarcze z przodu i z tyłu do wymiany, może ktoś juz

> przerabiał ten temat i podpowie ?

> w ASO zaproponowali wymianę kompletu z klockami za jedyne 2000

> tarcze na przód znalazłem takie: Mikoda nawet jak wezmę nacinane nawiercane malowane to będą o

> połowę tańsze niż w ASO

> Tylko nie wiem jakie tarcze są z tyłu czy może tarczo-bębny ?

> Takie same są w 2.0D co np. w 1.8 ?

> Jakie klocki do tego dobrać nie piszczące i nie pylące za mocno?

Mam takie Mikody, nawiercane i nacinane. Do tego klocki Ferodo Premier.

Ale leżą na strychu bo stare okazały się jeszcze ok. hehe.gif

Z tyłu są tarcze, wydaje mi się że takie same jak w autach z silnikiem benzynowym.

Napisano

> Na ostatnim przeglądzie wyszło, że mam tarcze z przodu i z tyłu do wymiany, może ktoś juz

> przerabiał ten temat i podpowie ?

> w ASO zaproponowali wymianę kompletu z klockami za jedyne 2000

> tarcze na przód znalazłem takie: Mikoda nawet jak wezmę nacinane nawiercane malowane to będą o

> połowę tańsze niż w ASO

> Tylko nie wiem jakie tarcze są z tyłu czy może tarczo-bębny ?

> Takie same są w 2.0D co np. w 1.8 ?

> Jakie klocki do tego dobrać nie piszczące i nie pylące za

> mocno?

Jedź najpierw do normalnego mechanika niech ci to obejrzy. Mi ZAWSZE i za każdym razem mówili w ASO że klocki max 2-3 tysiące i trzeba wymieniać hehe.gif Jak się okazało - klocki były jeszcze na przynajmniej 30 kkm. Ale że już zdążyłem je kupić to wymieniłem. Koszt klocków TRW na przód i GM na tył plus robota wyniósł 30% tego co chciało ASO...

Napisano
  • Autor

> Jedź najpierw do normalnego mechanika niech ci to obejrzy. Mi ZAWSZE i za każdym razem mówili w ASO

> że klocki max 2-3 tysiące i trzeba wymieniać Jak się okazało - klocki były jeszcze na

> przynajmniej 30 kkm. Ale że już zdążyłem je kupić to wymieniłem. Koszt klocków TRW na przód i

> GM na tył plus robota wyniósł 30% tego co chciało ASO...

sam widziałem klocki są jeszcze ok ale tarcze trzeba wymienić, a chyba jak się zmienia tarcze to bez sensu zostawiać stare klocki.

Napisano

> sam widziałem klocki są jeszcze ok ale tarcze trzeba wymienić, a chyba jak się zmienia tarcze to

> bez sensu zostawiać stare klocki.

Tarcze są chyba we wszystkich wersjach silnikowych takie same natomiast klocki z tyłu w dieslu (i nowszych benzynach) są inne i jest z tym lekki kłopot, bo nie bardzo są na rynku zamienniki. Pytaj może w Potaku.

Napisano

> Tarcze są chyba we wszystkich wersjach silnikowych takie same natomiast klocki z tyłu w dieslu (i

> nowszych benzynach) są inne i jest z tym lekki kłopot, bo nie bardzo są na rynku zamienniki.

> Pytaj może w Potaku.

Ja znalazłem wyłącznie w Potaku - oryginalne GM. Różnią się od tych starych że nie mają tych zębów z blachy do mocowania. Gdzieś w archiwum jest mój wątek z wiosny tego roku z rysunkami i numerami części klocków.

EDIT:

Znalazłem ten wątek TUTAJ

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.