Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy auto może odpalić na "suchym" akumulatorze?

Featured Replies

Napisano

Miałem dzisiaj takową oto sytuację: wróciłem do domu po niezbyt długiej trasie (ok 40km), zgasiłem auto, po kilku minutach chce zapalać znowu i niespodzianka - auto nie kręci, kontrolki przygasają i tak kilka razy. Pierwsza myśl akumulator. Po ok godzinie spróbowałem znowu zapalić i auto bez problemu odpaliło. Wjechałem do garażu i postanowiłem że podładuję aku. Kiedy go wyciągnąłem zauważyłem że jest suchy tzn tak jakby nie było już w nim kwasu. Zgłupiałem do reszty i podłączyłem go do ładowania. I takie mam teraz pytanie jak to możliwe jest że samochód odpalił mimo wyschniętego akumulatora? Czy może jest to aku żelowy - jak taki odróżnić od zwykłego? Jest to Tudor STR Technologie Etanche - takie jest logo na naklejce.

Napisano

A skąd wiadomo, że jest suchy? Odkręcałeś korki? Tak czy owak zawsze trochę elektrolitu zostało skoro jeszcze jakoś działa hehe.gif

W samochodach nie stosuje się akumulatorów żelowych tylko AGM-ale te są dużo droższe i nie mają korków ani "magicznego oczka". W większości zastosowań stosowane są akumulatory z klasycznym elektrolitem.

Napisano

kup wody destylowanej i dolej ponad płyty. moze jeszcze trochę pożyje.

i nie ładuj go póki nie uzupełnisz wody!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.