Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hamulce przód

Featured Replies

Napisano

Uno 99' Fire zimne auto ma przyblokowane hamulce przód,jeździ się jak na zaciągniętym ręcznym .

Wystarczy przejechać do rozgrzania silnika i jest OK

Równocześnie zauważyłem że na wolnych obrotach wciskając pedał

silnik zmienia obroty tak jak pod obciążeniem prądowym: światła ,

ogrzewanie, zapalniczka , ogólnie chodzi jak by mu się nie chciało

Napisano

> Uno 99' Fire zimne auto ma przyblokowane hamulce przód,jeździ się jak na zaciągniętym ręcznym .

> Wystarczy przejechać do rozgrzania silnika i jest OK

> Równocześnie zauważyłem że na wolnych obrotach wciskając pedał

> silnik zmienia obroty tak jak pod obciążeniem prądowym: światła ,

> ogrzewanie, zapalniczka , ogólnie chodzi jak by mu się nie chciało

Blokuje hamulce. 275123014-zielony.gif

Do wymiany przewód elastyczny. Ten co dochodzi do zacisku. Najlepiej wymienić oba.

Napisano

> Uno 99' Fire zimne auto ma przyblokowane hamulce przód,jeździ się jak na zaciągniętym ręcznym .

> Wystarczy przejechać do rozgrzania silnika i jest OK

> Równocześnie zauważyłem że na wolnych obrotach wciskając pedał

> silnik zmienia obroty tak jak pod obciążeniem prądowym: światła ,

> ogrzewanie, zapalniczka , ogólnie chodzi jak by mu się nie chciało

mialem podobnie blokowal sie cylinderek, po przejechaniu 3-4km bylo ok do nastepnego wystygniecia, wymienilem zacisk i wszystko wrocilo do normy

Napisano

> mialem podobnie blokowal sie cylinderek, po przejechaniu 3-4km bylo ok do nastepnego wystygniecia,

> wymienilem zacisk i wszystko wrocilo do normy

Rozebrać zacisk wyczyścić, złożyć na nowych uszczelkach i jeździć a powodem zwalniania obrotów silnika po naciśnięciu hamulca może być kończące się serwo hamulcowe

Napisano

> Rozebrać zacisk wyczyścić, złożyć na nowych uszczelkach i jeździć a powodem zwalniania obrotów

> silnika po naciśnięciu hamulca może być kończące się serwo hamulcowe

A gdzie tam jest napisane, że chodzi o hamulec? Ja tam widzę, że po naciśnięciu pedału ale nie wiem którego... a tego może być wiele przyczyn...

Napisano

> A gdzie tam jest napisane, że chodzi o hamulec? Ja tam widzę, że po naciśnięciu pedału ale nie wiem

> którego... a tego może być wiele przyczyn...

no tak, rozmawiamy o hamulcach przód więc pewnie chodzi o pedał gazu wink.gif

a co do właściciela wątku to do wymiany masz wężyk elastyczny dochodzący do zacisku

Napisano
  • Autor

Witam

Dzięki za rady, moja wina że nie zaznaczyłem że oba koła - prawe i lewe .Prawdopodobnie skończy się na wymianie pompy i serwa

a i przeczyszczenie zacisków nie zaszkodzi .Spec u którego byłem

spotkał taki przypadek że w sekcji pompy blokowało ciśnienie , a zarazem i zaciski .Nie możliwe podobno aby zapiekły się oba zaciski równocześnie .

Dzięki wszystkim

Napisano

Znam gościa, który pojechał do elektryka z awarią świateł mijania.

Elektryk wymienił mu żarówki (obie) i zapytał ile ma go skasować za robociznę. Zanim zmienisz pompę sprawdź może jednak te zaciski. Co do serwa to normalne że na wolnych obrotach czuć jak by silnik miał ciężej (zwłaszcza w małych silniczkach). Więc tym na razie bym się nie przejmował

Napisano

> Znam gościa, który pojechał do elektryka z awarią świateł mijania.

> Elektryk wymienił mu żarówki (obie) i zapytał ile ma go skasować za robociznę. Zanim zmienisz pompę

> sprawdź może jednak te zaciski. Co do serwa to normalne że na wolnych obrotach czuć jak by

> silnik miał ciężej (zwłaszcza w małych silniczkach). Więc tym na razie bym się nie przejmował

Ja miałem uszkodzone serwo, gdy nacisnąłem pedał hamulca to obroty bardzo spadały bo serwo przepuszczało powietrze. Wymieniłem to serwo i wszystko powróciło do normy i gdy nacisnę hamulec to obroty już nie spadają może minimalnie a dodam że mam silnik 1.0 fire

Napisano

> Znam gościa, który pojechał do elektryka z awarią świateł mijania.

> Elektryk wymienił mu żarówki (obie) i zapytał ile ma go skasować za robociznę.

To brzmi dziwnie tylko dla posiadaczy uno lub innego pojazdu starej szkoły, w których wymiana żarówek jest prosta, jak ciupcianie. W Stilo taka robocizna może kosztować kilkadziesiąt złotych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.