Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GP problem ze spryskiwaczem (tył)

Featured Replies

Napisano

Mam mały problem ze spryskiwaczem tylnej szyby. Pompka pracuje, a płyn nie leci. Gdzie szukać przyczyny?

Napisano

Uszkodzony wężyk spryskiwacza na połączeniu pokrywy bagażnika z nadwoziem.

Napisano
  • Autor

> Uszkodzony wężyk spryskiwacza na połączeniu pokrywy bagażnika z nadwoziem.

Wystarczy wstawić kawałek wężyka czy trzeba cos wiecej rozbebeszyć?

Napisano

Trzeba odczepić trzecie światło stop, zdjąć przelotkę, zdjąć boczek ze słupka. Swoją drogą sprawdź, czy nie masz płynu w lampie oraz jak jest z suchością w bagażniku. Płyn bardzo lubi spłynąć po przewodach do lampy oraz bagażnika.

• 3 miesiące później...
Napisano

Wczoraj zdiagnozowałem ten sam problem. sciana.gif Płyn leciał do najniższego przedziału lampy i bardzo cięzko wysuszyc to miejsce. klnie.gif

Ale mam pytanie. Czy trzeba wymieniać cały przewód czy są może jakoweś wstawki z przelotkami?

Napisano

> Wczoraj zdiagnozowałem ten sam problem. Płyn leciał do najniższego przedziału lampy i bardzo

> cięzko wysuszyc to miejsce.

> Ale mam pytanie. Czy trzeba wymieniać cały przewód czy są może jakoweś wstawki z przelotkami?

Nam się udało dopasować przelotkę i zabezpieczyć koszulką termokurczliwą. Na razie działa (2 miesiące). Bez kompleksowego demontażu dostęp jest upierdliwy.

Napisano

Quote:

Nam się udało dopasować przelotkę i zabezpieczyć koszulką termokurczliwą. Na razie działa (2 miesiące). Bez kompleksowego demontażu dostęp jest upierdliwy.

Byłbym wdzięczny za podpowiedź, jaka przelotka by pasowała i gdzie ją szukać.niewiem.gif Akurat idą ciepłe dni to i okazja do naprawy się nadarza.

Napisano
  • Autor

> Quote:

> Nam się udało dopasować przelotkę i zabezpieczyć koszulką termokurczliwą. Na razie działa (2

> miesiące). Bez kompleksowego demontażu dostęp jest upierdliwy.

> Byłbym wdzięczny za podpowiedź, jaka przelotka by pasowała i gdzie ją szukać. Akurat idą ciepłe dni

> to i okazja do naprawy się nadarza.

Ja naprawiłem kupując kawałek wężyka oraz łącznik ( taki jak ten ). W sklepie motoryzacyjnym dałem za to około 6-8 zł. Oryginalny wężyk jest dość sztywny (jak robiłem było poniżej 0) więc aby go zmiękczyć moczyłem, go w gorącej wodzie i łącznik wchodził bez większych problemów. Nie polecam podgrzewać zapalniczką bo wężyk twardnieje.

Życzę powodzenia przy naprawie smile.gif

Adam

Napisano

Z tego wnioskuję, że trzeba będzie zdemontować cały wężyk od spryskiwacza do... no właśnie. Gdzie jest złącze technologiczne w "tylnym " wężyku?

Napisano
  • Autor

> Z tego wnioskuję, że trzeba będzie zdemontować cały wężyk od spryskiwacza do... no właśnie. Gdzie

> jest złącze technologiczne w "tylnym " wężyk

W moim GP ciekło w miejscu, w którym wężyk wchodzi do klapy. Wyciąłem kawałek tego pękniętego i wstawiłem nowy. Do połączenia wężyków użyłem takich łączników jak podałem we wcześniejszej odpowiedzi. Nie musisz wymieniać całego wężyka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.