Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochód ciężarowy na ukrainie

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj wystawiłem na sprzedaż samochód zarejestrowany na ciężarowy do 3.5t za dobrą cenę. Co chwile dzwonią do mnie ludzie z Ukrainy, że na 100% auto wezmą. Zbytnio nie interesują się jego stanem. W ciemno chcą kupić auto. Z początku myślałem że to jakiś przekręt czy coś, ale za każdym razem ktoś inny dzwoni. Co takiego jest na ukrainie, że chcą polskie dostawczaki i czy tak bardzo opłaca im się w Polsce kupować?

Napisano

> Dzisiaj wystawiłem na sprzedaż samochód zarejestrowany na ciężarowy do 3.5t za dobrą cenę. Co

> chwile dzwonią do mnie ludzie z Ukrainy, że na 100% auto wezmą. Zbytnio nie interesują się

> jego stanem. W ciemno chcą kupić auto. Z początku myślałem że to jakiś przekręt czy coś, ale

> za każdym razem ktoś inny dzwoni. Co takiego jest na ukrainie, że chcą polskie dostawczaki i

> czy tak bardzo opłaca im się w Polsce kupować?

czego nie ma ... nie ma dostawczaków ...

... kolega caddy sprzedał , 1.9 sdi bez klimy biały blaszak .. na ukraine właśnie ( bez f-vat )

Napisano

> Dzisiaj wystawiłem na sprzedaż samochód zarejestrowany na ciężarowy do 3.5t za dobrą cenę. Co

> chwile dzwonią do mnie ludzie z Ukrainy, że na 100% auto wezmą. Zbytnio nie interesują się

> jego stanem. W ciemno chcą kupić auto. Z początku myślałem że to jakiś przekręt czy coś, ale

> za każdym razem ktoś inny dzwoni. Co takiego jest na ukrainie, że chcą polskie dostawczaki i

Ceny samochodów na miejscu są straszne. Wszystko bierze się stąd, że pojazdy po przejściu przez granicę, aby były zarejestrowane na Ukrainie muszą zostać opłacone jakimić cłami, akcyzami i Bóg wie jakimi podatkami.

Mój motocykl z podpisu wart u nas jakieś 7000zł byłby wart na ich rynku jakieś 8000 dolarów po opłaceniu wszystkich haraczy dla państwa. (cena podana przez tubylca w te wakacje - nie weryfikowałem poprawności).

Napisano

W Kazachstanie np. cena samochodu jest +/- równa cenie polskiej. Tyle, że polska cena jest w złotówkach a tamtejsza w dolarach a czasem nawet w euro wink.gif

Taki system fiskalny mają - ma na celu chronienie rynku wewnętrznego (rozumianego jako rynek krajów tamtejszej unii celnej).

Napisano

Auto moje byłe mogłem sprzedać za 4000zł, a na Ukrainie warte 3000 tyle że dolców amerykańskich.

Napisano

Sprzedałem ciezarowego Mana właśnie na ukraine,zadzwonili i mówili ze kupią i aby im zarezerwowac.Przyjechali , ogladali 10 minut i kupili.

Napisano

> Ceny samochodów na miejscu są straszne. Wszystko bierze się stąd, że pojazdy po przejściu przez

> granicę, aby były zarejestrowane na Ukrainie muszą zostać opłacone jakimić cłami, akcyzami i

> Bóg wie jakimi podatkami.

Ok, ale skoro Ukrainiec kupi w PL jakiś pojazd, zaprowadzi go do siebie do kraju i tam go zarejestruje to będzie musiał te wszystkie haracze opłacić?

Dobrze mi się wydaje, że wtedy cena samochodu zakupionego w PL za XPLN zmieni się w cenę XUSD?

Pozdrawiam BAS

Napisano

Ukrainiec załatwia sobie kartę stałego pobytu, co nie jest trudne, rejestruje auto u nas i użytkuje je w swojej ojczyźnie. Zamiast płacić za auto 5tys USD płaci 5tys PLN.

Napisano

Ja tak niedawno sprzedałem T4 a kumpel Transita

W Polsce kupujących nie było a oni wzięli od strzału.

Generalnie jest tak jak u nas 15-20 lat temu.

Z tego co mi chłopaki mówili to rozbierają i przewożą jako składaki.

Zapotrzebowanie na busy podobno jest nieograniczone zlosnik.gif

Napisano

Brat w zeszłym roku VW T5 na Ukrainę sprzedał. U nich sytuacja cenowa, prawna i celna jest taka jak u nas ok 12-15 lat temu, rejestruja jako składaki, przeszczepy itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.