Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AL700 sam przełącza sie na beznyne ??

Featured Replies

Napisano

Mam ostatnio problem z gazem: w trakcie jazdy na gazie sam przełącza się na benzynę.

Początkowo było to sporadyczne, teraz tak się to nasiliło, że jazda na gazie stała się praktycznie niemożliwa.

Trudno zauważyć jakąś prawidłowość tego przełączania, może dzieje się częściej przy przyspieszaniu, im gwałtowniej naciśnięty pedał gazu tym szybciej się przełączy ale gdy puścimy gaz i obroty spadną to też się przełącza.

Do tego ostatnio doszedł nowy "ficzer" zlosnik.gif w trakcie jazdy na benzynie włącza się tryb auto

Komp to autronic al700, samochód skoda felicia 1.3 MPI

Kable mniej więcej sprawdziłem, nawet niektóre przelutowałem ale nie pomogło angryfire.gif

Miał ktoś podobny problem albo wie co może być nie tak ?? ?? ??

Napisano

Sprawdż przełącznik w kabinie, może mikrostyk stracił sprężynkę i stąd te losowe przełączanie. Schemat wygląda tak:

280875449-Przelacznik-schemat.JPG

Mikroprzełacznik typowy, do nabycia w sklepie elektronicznym za grosze.

Pozdr.

Napisano

> Sprawdż przełącznik w kabinie, może mikrostyk stracił sprężynkę i stąd te losowe przełączanie.

> Schemat wygląda tak:

> Mikroprzełacznik typowy, do nabycia w sklepie elektronicznym za grosze.

> Pozdr.

ja raczej bym stawiał na zasilanie.przy tej centralce byly lipne przewody z bezpiecznikami.gdy niedołancza ten +12 po stacyjce - bedzie taki objaw.

najlepiej kup gotowe oprawy bezpiecznikowe(2 szt) i wymień (najlepiej lutując)

ważne też jest sprawdzić mase centralki też lubi płatać figle i wtedy pokazuje głupoty (skład mieszanki i co za tym idzie zła samoregulacja)

pozdrawiam

Napisano

Kolega napisał, że "w trakcie jazdy na benzynie włącza się tryb auto". To tak, jakby nacisnął przycisk w kabinie. Następne przyciśnięcie - przejście na benzynę. Przy losowych odłaczeniach +12V to byłoby niemożliwe - wracałby z powrotem do poprzedniego trybu (AL-700 pamieta tryb pracy nawet po wyłączeniu zasilania!!!).

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Auto u gazowników już było, powiedzieli że nie znają się na Autroniku i nie chcą nic ruszać, przynajmniej nic nie wzięli.

Musze się do czegoś przyznać frown.gif jeden z tych bezpieczników jakiś czas temu wywaliłem bo był przy nim problem z kablami.

Ogólnie wymieniłbym komputer bo nie jest to jakiś straszny koszt, interface też mam to sobie ustawie, tylko obawiam się sytuacji że wymienię i dalej będzie tak samo.

Ten mikroprzęłącznik ma być zamiast standardowego przełącznika, czy to w samym przełączniku od al700 trzeba podmienić mikroprzełącznik ??

Napisano

Podmieniasz mikrostyk w oryginalnym przełączniku. A bezpiecznik wstaw, dla bezpieczeństwa, w razie zwarcia nie będzie pożaru. Widziałem już zdjęcia zwęglonych ścieżek w Autroniku. Pozdr.

• 1 miesiąc później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.