Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto sprowadzone a waznosc przegladu

Featured Replies

Napisano

Mam sprowadzony samochod ktorego pierwsza rejestracja to styczen 2009,natomiast pierwsza rejestracja w polsce to sierpien 2011.Auto rowniez w sierpniu przeszlo przeglad obowiazkowy dla samochodow sprowadzonych.Diagnosta wypisal date nastepnego przegladu za rok tj. sierpien 2012.Czy samochod nie powinien dostac przegladu na 2 lata czy sprowadzone maja inaczej bo z polskiego salonu maja pierwszy po 3 a drugi po 5 latach ztcw? niewiem.gif

Napisano

> Mam sprowadzony samochod ktorego pierwsza rejestracja to styczen 2009,natomiast pierwsza

> rejestracja w polsce to sierpien 2011.Auto rowniez w sierpniu przeszlo przeglad obowiazkowy

> dla samochodow sprowadzonych.Diagnosta wypisal date nastepnego przegladu za rok tj. sierpien

> 2012.Czy samochod nie powinien dostac przegladu na 2 lata czy sprowadzone maja inaczej bo z

> polskiego salonu maja pierwszy po 3 a drugi po 5 latach ztcw?

drugi przegląd może być po 2 latach ale nie musi w zależności od diagnosty

Napisano
  • Autor

> drugi przegląd może być po 2 latach ale nie musi w zależności od diagnosty

to diagnosta ma wolna raczke w tej sprawie icon_eek.gif?mozesz rozwinac?

Napisano

> drugi przegląd może być po 2 latach ale nie musi w zależności od diagnosty

A co ma diagnosta do gadania? No chyba, że samochód jest niesprawny. Pierwsze badanie nowego po trzech, drugie po następnych dwóch. Jedyny wyjątek to wstawiony gaz, gdzie przegląd jest co roku

Napisano

> Mam sprowadzony samochod ktorego pierwsza rejestracja to styczen 2009,natomiast pierwsza

> rejestracja w polsce to sierpien 2011.Auto rowniez w sierpniu przeszlo przeglad obowiazkowy

> dla samochodow sprowadzonych.Diagnosta wypisal date nastepnego przegladu za rok tj. sierpien

> 2012.Czy samochod nie powinien dostac przegladu na 2 lata czy sprowadzone maja inaczej bo z

> polskiego salonu maja pierwszy po 3 a drugi po 5 latach ztcw?

jak nie ma LPG to ... diagnosta powinien Ci wpisać

STYCZEŃ 2012 smile.gifsmile.gifsmile.gif lub na dwa lata od badania które wykonywał shocked.gif

Napisano

Ja dowiedziałem się na SKP, że sprowadzaki są badane co roku. Niezależnie od tego ile mają lat.

Jakbyś kupił w kraju to by miał zastosowanie taki harmonogram:

- 3 rok

- 5 rok

- 6,7... rok

Napisano

> Ja dowiedziałem się na SKP, że sprowadzaki są badane co roku. Niezależnie od tego ile mają lat.

> Jakbyś kupił w kraju to by miał zastosowanie taki harmonogram:

> - 3 rok

> - 5 rok

> - 6,7... rok

Głupoty gada ma wpisać nastepną date ptrzeglądu po 3 latach od pierwszej rejestracji(obojętnie w którym kraju) lub po roku jak ta data wypada pózniej.

awsze tak miałem robione badania samochodów po sprowadzeniu i to na różnych stacjach.

Napisano

> dla samochodow sprowadzonych.

Czekaj, czekaj...A czy był sprowadzony z ważnym przeglądem? Bo z jakiej okazji miał "obowiązkowy przegląd" w sierpniu 2011? Od bodajże dwóch lat sprowadzonym SPRAWNYM samochodom, (a przynajmniej z ważnym przeglądem) nie robi się "obowiązkowego przeglądu"

Napisano

> Ja dowiedziałem się na SKP, że sprowadzaki są badane co roku. Niezależnie od tego ile mają lat.

> Jakbyś kupił w kraju to by miał zastosowanie taki harmonogram:

> - 3 rok

> - 5 rok

> - 6,7... rok

to bzdurę się dowiedziałeś .

Napisano

> Czekaj, czekaj...A czy był sprowadzony z ważnym przeglądem? Bo z jakiej okazji miał "obowiązkowy

> przegląd" w sierpniu 2011? Od bodajże dwóch lat sprowadzonym SPRAWNYM samochodom, (a

> przynajmniej z ważnym przeglądem) nie robi się "obowiązkowego przeglądu"

masz racje , tyle że najczęście WK sobie życzy " potwierdzenie danych " za 60 kilka złotych palacz.gif

Napisano

> masz racje , tyle że najczęście WK sobie życzy " potwierdzenie danych " za 60 kilka złotych

Potwierdzenie danych to nie przegląd zlosnik.gif Tylko po kiego grzyba to potrzebuje WK? Sami by już mogli sobie zrobić tabelę z danymi poszczególnych marek i modeli, a jeśli chodzi im o potwierdzenie VIN-u to znowu dyskryminację robią-wszak z "krajowymi" takich szopek się nie robi...

Napisano

> Głupoty gada ma wpisać nastepną date ptrzeglądu po 3 latach od pierwszej rejestracji(obojętnie w

> którym kraju) lub po roku jak ta data wypada pózniej.

> awsze tak miałem robione badania samochodów po sprowadzeniu i to na różnych stacjach.

No to kibel. Zostałem oszukany na 99zł.

Napisano
  • Autor

> masz racje , tyle że najczęście WK sobie życzy " potwierdzenie danych " za 60 kilka złotych

no to ja zrobilem "przeglad" sick.gif

Napisano
  • Autor

> jak nie ma LPG to ... diagnosta powinien Ci wpisać

> STYCZEŃ 2012 lub na dwa lata od badania które wykonywał

tzn jade tam i niech przepisuje but.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.