Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

75 KM w mojej X16SZR - jak zrobić więcej?

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Na pozór pytanie wydaje się proste,bo odpowiedzią byłby zakup Z20LET ;-), ale mnie chodzi o zmianę sposobu wtryskiwania paliwa z jednopunktu na wielopunkt (vide: silnik C16SE w efce). Koleś z warsztatu wspominał mi o magnetyzerze, ale mimo fizycznego uzasadnienia sposobu działania tego ustrojstwa, jakoś nie wierzę w poprawę osiągów auta. Katalizatora też nie będę wycinał, by wrąbać tam strumiennicę,bo chciałbym w miarę rozsądny sposób dorzucić parę koników. Macie jakieś pomysły? Może coś z autopsji?

Pozdrawiam.

Napisano

> Witajcie!

> Na pozór pytanie wydaje się proste,bo odpowiedzią byłby zakup Z20LET ;-), ale mnie chodzi o zmianę

I to jest chyba jedyna słuszna teoria.

> sposobu wtryskiwania paliwa z jednopunktu na wielopunkt (vide: silnik C16SE w efce). Koleś z

> warsztatu wspominał mi o magnetyzerze, ale mimo fizycznego

boje_sie.gifhmm.gifrotfl.gif

uzasadnienia sposobu działania tego

> ustrojstwa, jakoś nie wierzę w poprawę osiągów auta. Katalizatora też nie będę wycinał, by

> wrąbać tam strumiennicę,bo chciałbym w miarę rozsądny sposób dorzucić parę koników. Macie

moze sobie dodasz turbo grinser006.gif

> jakieś pomysły? Może coś z autopsji?

> Pozdrawiam.

A nie lepiej sprzedać to co masz i kupić mocniejsze? Bo jakaś nie wydaje mi się żebyś za tzw rozsądne pieniądze znacząco podniósł moc w tych silnikach.

Napisano

Zmień auto na mocniejsze

Napisano

> Kończymy ten wątek!

To po co głupie pytania zadajesz

Napisano

> Kończymy ten wątek!

A po co? Jest kilka możliwości do tego silnika, tylko potrzebne są narzędzia...

Temat nie jest głupi...

Pozdrawiam

Napisano

> Jest kilka możliwości do tego silnika, tylko potrzebne są narzędzia...

I co polerowanko

> Temat nie jest głupi...

Też tak sądze. Czekam na wszelkie możliwości zwiększenia pałeru w autku.

PZDR VEN

Napisano

zainteresuj się kombinacjami sterownik przepustnica i wtryskiwać oraz wałek rozrządu wszystko znajdziesz na stronach tuningowców oni tam wysiągają z tego sporo kucy.powodzenia i pisz co już robisz nie zniechęcaj się bo efekt zaskakuje często pozytywnie i nie bież na poważnie tych wszyskich żartów i docinek.Głowa do góry

Napisano

Więc tak. Musisz zmienić głowicę na taką z C16SE (jak chcesz to mam taką :D) Komputer, wiązka od kompa do czujników, kolektor, przepustnicę (też mam takową na stanie) no i wałek rozrządu. Ja zmieniałem górę w moim SZR-ze i jestem z tego bardzo zadowolony jeżeli chodzi o mody tego silnika to jest to chyba najtańszy sposób podniesienia mocy do 100KM. Słyszałem że jak się zrobi porting głowicy i odetka dolot to można wrzucić mapy od C14SE i jeździ jeszcze lepiej. Bez odetkanego dolotu będzie za mało powietrza i silnik się będzie zalewał...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.