Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H - wyświetlacz i data oraz problem z BC

Featured Replies

Napisano

Witam

Od kilku dni jestem posiadaczem Astry H 2004 w kombiku.

Mam problem z obsługą wyświetlacza, po wymianie akumulatora wszystko było w porządku (1 linia - godzina + temp, 2 - dane z radia, 3 - data), następnie zacząłem przeglądać komputer pokładowy, teraz w 3 linii ciągle mam wyświetlane dane z BC a chciałbym wrócić do daty, czy istnieje taka możliwość?

Autko sprowadzone z Niemiec, co za tym idzie, oryginalna instrukcja w języku niemieckim. Pobrałem wersję w języku polskim, przeglądałem ją dokładnie kilkukrotnie i nie widzę nigdzie opisu przełączenia wyświetlania danych z komputera pokładowego na samą datę.

Druga sprawą jest kierownica wielofunkcyjna, problem dotyczy przesuwania opcji BC lewym pokrętłem. Przycisk działa zawsze, natomiast przesuwanie w dół i w górę nie zawsze, czasami, działa tylko w górę. Czytałem, że problem może występować przy dużym podświetlenie zegarów ale całkowite ściemnienie nie rozwiązuje problemu.

Pozdrawiam,

vol

Napisano

Z tym sterowaniem to moze byc problem z modulem CIM pod kierownica, sprawdz tez czy nie masz problemu z dzialaniem klaksonu. Byla akcja serwisowa na CIMa dowiedz sie w ASO czy sie lapiesz

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź. Byłem dzisiaj z ASO, okazało się że autko było już na tej akcji serwisowej. Chłopaki przeprogramowani mi komputer i jak na razie jest w porządku.

Pozostaje problem przełączenia wyświetlacza z wyświetlania danych z BC (np średnie zużycia paliwa) na datę. Według mnie opcja taka istnieję, ponieważ bezpośrednio przed odpaleniem silnika i uruchomieniem radia wyświetlacz pokazuje właśnie w 3 linii aktualną datę.

Napisano

moze ktos sie wypowie kto ma taki sam wyswietlacz, u mnie jest graficzny GID i nie wiem jak sie obsluguje 3 wierszowy

pozdrawiam

Napisano

> Dzięki za odpowiedź. Byłem dzisiaj z ASO, okazało się że autko było już na tej akcji serwisowej.

> Chłopaki przeprogramowani mi komputer i jak na razie jest w porządku.

> Pozostaje problem przełączenia wyświetlacza z wyświetlania danych z BC (np średnie zużycia paliwa)

> na datę. Według mnie opcja taka istnieję, ponieważ bezpośrednio przed odpaleniem silnika i

> uruchomieniem radia wyświetlacz pokazuje właśnie w 3 linii aktualną datę.

1999778652_15583_6.jpg Taki wyświetlacz? Jeśli tak to data jest jeśli jak pamiętam audio jest wyłączone albo wyłączony zapłon.

Napisano
  • Autor

Posiadam inny wyświetlacz.

Zaraz po przekręceniu zapłonu lub przez sekundę po zgaszeniu silnika tak to wygląda:

imag0058qcq.th.jpg

Z kolei podczas pracy silnika (radio włączone) wyświetlacz pokazuje takie dane:

imag0056y.th.jpg

Ostatni wariant, podczas pracy silnika (radio wyłączone) mam takie coś

imag0057l.th.jpg

Naprawdę nie ma możliwości pokazywania daty zamiast danych z BC?

Napisano

faktycznie trochę dziwnie może coś pomieszane było techem co do typu wyświetlacza

Napisano

A jak naciśniesz przycisk BC na radiu to co się dzieje?

Napisano
  • Autor

> A jak naciśniesz przycisk BC na radiu to co się dzieje?

Nic się nie dzieje właśnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.