Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piszczenie w multiwagonie po zakręcie

Featured Replies

Napisano

Od kilku dni multiwagon wydaje dziwny jęk, pisk po wyjściu z zakrętu w prawo. Powiedzmy, że musi się trochę pochylić buda i jak powraca to nastaje dziwny dźwięk z tyłu. Wydaje mi się, że z wnętrza bo słychać wyraźnie. Czy ktoś się z czymś podobnym spotkał bo powoli mnie to zaczyna irytować a liczyłem, że samo zniknie.

ps. W bagazniku nic nie lata.

Napisano

> Od kilku dni multiwagon wydaje dziwny jęk, pisk po wyjściu z zakrętu w prawo. Powiedzmy, że musi

> się trochę pochylić buda i jak powraca to nastaje dziwny dźwięk z tyłu. Wydaje mi się, że z

> wnętrza bo słychać wyraźnie. Czy ktoś się z czymś podobnym spotkał bo powoli mnie to zaczyna

> irytować a liczyłem, że samo zniknie.

> ps. W bagazniku nic nie lata.

Piszczenie + zakręt to najczęściej łożysko amortyzatora wink.gif

Jeśli jesteś pewny że z tyłu to u mnie piszczały tuleje belki jak były już padnięte, ale równie dobrze może to być amortyzator.

Jeśli jesteś pewien ze z wnętrza, to prawie na pewno roleta bagażnika.... u mnie piszczy od zawsze na zakrętach i nierównościach, posmarowanie wazeliną tych zatrzasków/bolcy co się wkłada i wyciąga całą roletę pomaga na 2-3mc. To akurat łatwo sprawdzisz, wyciągnij całą roletę i się przejedź, czy będzie dalej piszczało wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Pisk na pewno z tyłu i na pewno nie od amorków i tuleji bo mam wymienione w tym roku. Tak jeszcze myślę, bo nie kojarzę czy z tyłu jest stabilizator i czy to nie oby od niego. Dźwięk przypomina piszczącą sprężynę. Obadam jeszcze roletę. Dzięki za sugestie.

Napisano

> Od kilku dni multiwagon wydaje dziwny jęk, pisk po wyjściu z zakrętu w prawo. Powiedzmy, że musi

> się trochę pochylić buda i jak powraca to nastaje dziwny dźwięk z tyłu. Wydaje mi się, że z

> wnętrza bo słychać wyraźnie. Czy ktoś się z czymś podobnym spotkał bo powoli mnie to zaczyna

> irytować a liczyłem, że samo zniknie.

> ps. W bagazniku nic nie lata.

W moim multiwagonie piszczała szyba otwierana i też wazelinka dawała trochę ciszy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.