Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KOMP 1,2 MPI

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko posiadam silnik od palio 1,2 mpi 8v,czy każdy komputer od 1,2 będzie pasował pod ten silnik ??? czy musi byś konkretnie od tego modelu ???

Pozdrawiam

Napisano

> Mam pytanko posiadam silnik od palio 1,2 mpi 8v,czy każdy komputer od 1,2 będzie pasował pod ten

> silnik ??? czy musi byś konkretnie od tego modelu ???

> Pozdrawiam

Zasadniczo to dowolny IAW 8F/18F wyjęty z samochodu 1.2. Byle nie wersja 8F ECOL, będzie niby działać, ale trzymać się od tego należy z daleka ok.gif

Napisano
  • Autor

> Zasadniczo to dowolny IAW 8F/18F wyjęty z samochodu 1.2. Byle nie wersja 8F ECOL, będzie niby

> działać, ale trzymać się od tego należy z daleka

czyli bez kłopotu będzie latał na IAW 8F

Napisano

Czyli w jakich samochodach można trafić na te kompy z ECOL?

Jak wygląda sprawa sterownika z pali 1.2?

Napisano

Ecol był chyba tylko w Punto mk1 1.2 ale nie we wszystkich.

W Palio chyba występował tylko zwyklak ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ecol był chyba tylko w Punto mk1 1.2 ale nie we wszystkich.

> W Palio chyba występował tylko zwyklak

Dziękuje za materiały i oświecenie mojej ciemnej strony cool.gif

Napisano

> Zasadniczo to dowolny IAW 8F/18F wyjęty z samochodu 1.2. Byle nie wersja 8F ECOL, będzie niby

> działać, ale trzymać się od tego należy z daleka

Jak to jest z tym ECOLem? Co oznacza ECOL i czemu jest zły? Wszędzie wszyscy narzekają, ale nie mogę znaleźć jasnego i jednoznacznego wyjaśnienia frown.gif.

Napisano

> Ecol był chyba tylko w Punto mk1 1.2 ale nie we wszystkich.

Monsterstodola: IAW 8F.5T wersja ECOL - Punto 1242 8V 93-94 rok tylko

Napisano

> Mam pytanko posiadam silnik od palio 1,2 mpi 8v,czy każdy komputer od 1,2 będzie pasował pod ten

> silnik ??? czy musi byś konkretnie od tego modelu ???

> Pozdrawiam

Mam z Palio - śmiga bezproblemowo waytogo.gif.

Napisano

> Jak to jest z tym ECOLem? Co oznacza ECOL i czemu jest zły? Wszędzie wszyscy narzekają, ale nie

> mogę znaleźć jasnego i jednoznacznego wyjaśnienia .

ECOL to jeszcze wtedy było, że jest niby taki ekologiczny, bo pewnie był jakąś świeżą wersją czegoś innego z sondą lambda. Tak podejrzewam, może bajdurzę.

Co do tego czemu jest zły, to ja żadnych kłoopotów z nim nie miałem, gdyż nie zdążyłem go nawet porządnie użyć. zlosnik.gif Wg. mnie ma po prostu mocno za histeryczny program, tak bym to powiedział, a to w przypadku tego co my tu wyrabiamy nie jest dobre ok.gif

EDIT: patrz temat obok ok.gif

Napisano
  • Autor

> Mam z Palio - śmiga bezproblemowo .

A ja mam silnik z palio a kompa z punto będę miał smile.gif

Napisano

> A ja mam silnik z palio a kompa z punto będę miał

Generalnie jak masz kompa 8F nie ECOL-a to zawsze możesz do niego zapodać dowolny wsad od 8F/18F jakby coś Ci nie leżało. Dla przykładu powiem czemu warto tak kombinować - programy 8F jedne mają autoadaptację krokowca, inne nie, a 18F ZTCW wszystkie. Ori wsady znajdziesz tutaj na forum, musisz tylko znaleźć kogoś kto Ci wypali to na kości. (Z tym, że po wsadzeniu programu 18F może być konieczne uaktywnienie tej autoadaptacji z poziomu diagnozy, inaczej będziesz miał to samo co 8F). Pozatym programy różnią się minimalnie mapami, ale nie tak, żeby było o czym mówić.

To tak dla przyszłych pokoleń wink.gif

Napisano
  • Autor

> Generalnie jak masz kompa 8F nie ECOL-a to zawsze możesz do niego zapodać dowolny wsad od 8F/18F

> jakby coś Ci nie leżało. Dla przykładu powiem czemu warto tak kombinować - programy 8F jedne

> mają autoadaptację krokowca, inne nie, a 18F ZTCW wszystkie. Ori wsady znajdziesz tutaj na

> forum, musisz tylko znaleźć kogoś kto Ci wypali to na kości. (Z tym, że po wsadzeniu programu

> 18F może być konieczne uaktywnienie tej autoadaptacji z poziomu diagnozy, inaczej będziesz

> miał to samo co 8F). Pozatym programy różnią się minimalnie mapami, ale nie tak, żeby było o

> czym mówić.

> To tak dla przyszłych pokoleń

Czyli reasumując lepiej jak będzie 18F anie 8F tak aby nie kombinować tylko podpiąć i śmigać ?? i co może nie leżeć ??

Napisano

> Czyli reasumując lepiej jak będzie 18F anie 8F tak aby nie kombinować tylko podpiąć i śmigać ?? i

18F to generalnie troszkę nowsza technologia, ale biorąc pod uwagę, że mamy rok 2011 i się kończy, to i tak zabytek i tak zabytek ok.gif

> co może nie leżeć ??

No np. właśnie odpalanie, patrz temat obok, ten z autoadaptacją krokowca z mojego doświadczenia lepiej sobie z tym radzi. Takie pierdoły ok.gif Generalnie nie przejmuj się aż tak, ładuj to 8F do tego swapa, będziesz miał większe zmartwienia niż komp na początek, gwarantuję Ci ok.gif Potem możesz optymalizować,

Napisano
  • Autor

> 18F to generalnie troszkę nowsza technologia, ale biorąc pod uwagę, że mamy rok 2011 i się kończy,

> to i tak zabytek i tak zabytek

> No np. właśnie odpalanie, patrz temat obok, ten z autoadaptacją krokowca z mojego doświadczenia

> lepiej sobie z tym radzi. Takie pierdoły Generalnie nie przejmuj się aż tak, ładuj to 8F do

> tego swapa, będziesz miał większe zmartwienia niż komp na początek, gwarantuję Ci Potem

> możesz optymalizować,

A to wszystko takie proste się wydaje co może się dziać bo juz zastanawiam się mad.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.