Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Diagnostyka komputerowa punto 55- jakie błędy

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Przetestowałem swoje punto 55s programem IAW scan, i mam pytanie.

1. Czy komputer w punto ( sterownik magneti marelli ) powinien pamiętać błędy ? Jeśli tak to czy powinien wykazać za niskie ciśnienie oleju ? ( nieraz na biegu jałowym zapalała mi się lampka ciśnienia oleju, więc byłem przekonany ze powinien być taki błąd w komputerze )

2. mam za niskie obroty o ok 100 obr, IAW scan raczej nic nie ustawię , FiatECUScan owszem posiada na liście punto 55, ale do wyboru jest możliwość połączenia tylko airbag i abs, czy jest jakiś program którym zrobię auto-adaptację ? Czy da się jakoś połączyć FiatEcuSan np. wybierając inny model auta ?

Napisano

> 1. Czy komputer w punto ( sterownik magneti marelli ) powinien pamiętać błędy ? Jeśli tak to czy

> powinien wykazać za niskie ciśnienie oleju ? ( nieraz na biegu jałowym zapalała mi się lampka

> ciśnienia oleju, więc byłem przekonany ze powinien być taki błąd w komputerze )

ciśnienie oleju w twoim samochodzie nie jest połączone przez kompa ,więc nic ci nie pokaże

> 2. mam za niskie obroty o ok 100 obr, IAW scan raczej nic nie ustawię , FiatECUScan owszem posiada

> czy jest

> program którym zrobię auto-adaptację ?

interfeis Euroscan i program Visa

Czy da się jakoś połączyć FiatEcuSan np. wybierając

> inny model auta ?

nie

Napisano

> Witam

> Przetestowałem swoje punto 55s programem IAW scan, i mam pytanie.

> 1. Czy komputer w punto ( sterownik magneti marelli ) powinien pamiętać błędy ? Jeśli tak to czy

> powinien wykazać za niskie ciśnienie oleju ? ( nieraz na biegu jałowym zapalała mi się lampka

> ciśnienia oleju, więc byłem przekonany ze powinien być taki błąd w komputerze )

> 2. mam za niskie obroty o ok 100 obr, IAW scan raczej nic nie ustawię , FiatECUScan owszem posiada

> na liście punto 55, ale do wyboru jest możliwość połączenia tylko airbag i abs, czy jest jakiś

> program którym zrobię auto-adaptację ? Czy da się jakoś połączyć FiatEcuSan np. wybierając

> inny model auta ?

Ad1. komputer w tym aucie nie kontroluje cisnienia oleju silnika niestety

Ad2 . nie, taki program nie istnieje , zeden sterownik iaw16 nie ma funkcji resetu adaptacji , masz poprostu usterke mechaniczna silnika i komputerem nic nie zrobisz

Napisano

Sooory zagalopowałem się źle wykasowałem pytanie i został fragment z autoadaptacją .

Chodziło mi o podanie programu z którym się połączy ze sterownikiem silnika bo jak wiadomo FES tego nie obsługuje

Za wprowadzenie w błąd PRZEPRASZAM

angryfire.gif

Napisano

IAW Scan da radę połączyć się ze sterownikiem Twojego kropka i kabelek VAG-kkl do kompletu.

Napisano

> Witam

> Przetestowałem swoje punto 55s programem IAW scan, i mam pytanie.

> na liście punto 55, ale do wyboru jest możliwość połączenia tylko airbag i abs, czy jest jakiś

> program którym zrobię auto-adaptację ? Czy da się jakoś połączyć FiatEcuSan np. wybierając

> inny model auta ?

Zmień olej dużo razy tak się dzieje przez gówniany olej.

nawet nowy nie raz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.