Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przekroczona temperatura silnika

Featured Replies

Napisano

dziś jadąc sobie zapaliła się czerwona lampka przy wskaźniku temperatury, wskazówka przekręcona na maksa w prawo i odpowiedni do tego komunikat na wyświetlaczy.

Po tym zjechałem na pobocze, wyłączyłem silnik jak kazał komunikat i otwarłem maskę. Popatrzyłem czy jest płyn, odkręciłem korek zbiorniczka(nie wystrzelił nigdzie). Po tym wróciłem do kabiny włączyłem stacyjkę żeby zobaczyć jak tam temperatura wygląda, no i wskazówka powolutku się cofała na właściwą pozycje 90stopni.

W dalszej drodze wskazówka tyczała na 90 i ani drgnęła, co się stało?

Chwile przed tym incydentem dwa razy gwałtownie zatrzymywałem się i ruszałem bo sprawdzałem hamulce.

Napisano

Jedną z hipotez może być zawieszenie się termostatu... poza tym nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Masz szczęście że wywalił komunikat i się zatrzymałeś, a nie jechałeś dalej... tak jak np. w albeii poza czerwoną kontrolką której nie widać nic się nie dzieje... a silnik w najlepsze pracuje dalej facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

u mnie działy sie takie cuda, okazało sie że styk zasniedział i słabo łączył przy czujniku temp. na termostacie.

Napisano

Zapowietrzony układ? Wymieniałeś ostatnio płyn chłodzący hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Zapowietrzony układ? Wymieniałeś ostatnio płyn chłodzący

ostatnio, jakieś 1,5mca temu przy okazji wymiany termostatu

Napisano

> ostatnio, jakieś 1,5mca temu przy okazji wymiany termostatu

Mało prawdopodobne by to oszukało czujnik ale warto odpowietrzyć (jeśli nie był odpowietrzany)

Napisano

> ostatnio, jakieś 1,5mca temu przy okazji wymiany termostatu

Jakiej firmy wsadziłeś termostat ? rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> dziś jadąc sobie zapaliła się czerwona lampka przy wskaźniku temperatury, wskazówka przekręcona na

> maksa w prawo i odpowiedni do tego komunikat na wyświetlaczy.

> Po tym zjechałem na pobocze, wyłączyłem silnik jak kazał komunikat i otwarłem maskę. Popatrzyłem

> czy jest płyn, odkręciłem korek zbiorniczka(nie wystrzelił nigdzie). Po tym wróciłem do kabiny

> włączyłem stacyjkę żeby zobaczyć jak tam temperatura wygląda, no i wskazówka powolutku się

> cofała na właściwą pozycje 90stopni.

> W dalszej drodze wskazówka tyczała na 90 i ani drgnęła, co się stało?

> Chwile przed tym incydentem dwa razy gwałtownie zatrzymywałem się i ruszałem bo sprawdzałem

> hamulce.

po kilku dniach testów, i próbie zmuszenia silnika do zagrzania się wskazówka temperatury nie chce przekroczyć magicznych 90st. wygląda na to że był to incydent w stylu stilo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.