Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy prostownik automatyczny naladuje do pelna akumulator?

Featured Replies

Napisano

mam ci ja prostownik automatyczny.ladujac akumulator skutera zauwazylem ze odlancza sie przy napieciu 14,1 V.nie byloby to dla mnie problemem gdyby nie to ze sporo rozladowany akumulator 9Ah ladowal sie jakies 30 minut[prad bodajze 1,5 A]...akumulator ma 6 miesiecy i na 100% jest sprawny.podlaczylem wiec kontrolnie pod akumulator z auta[76Ah]-ladowal go jakies 3 godziny pradem 3,5 A i tez przy 14,1 V sie rozlaczyl.czy wiec prostownik z takim napieciem odciecia naladuje do pelna akumulator?

i pytanie bonusowe-czy prad "spoczynkowy"[po zamknieciu drzwi poprzez c.z. ] 200mA w aucie z fabrycznym alarmem,immo,radiem i c.z. jest w porzadku?innych odbiornikow nie ma.

Napisano

200mA to stanowczo za dużo, zasadniczo nie powinien przekraczać 30, max 50mA. Oczywiście jeśli auto jest używane codziennie to i ten większy pobór nie sprawia problemów, jednak przy dłuższych postojach dochodzi do zasiarczania akumulatora i skracania jego żywota.

Napisano

> i pytanie bonusowe-czy prad "spoczynkowy"[po zamknieciu drzwi poprzez c.z. ] 200mA w aucie z

> fabrycznym alarmem,immo,radiem i c.z. jest w porzadku?innych odbiornikow nie ma.

niby współczesne samochody tak maja - za dużo elektroniki i pobór jest taki

w starych konstrukcjach prądy rzędu 15- 30 mA były normalne

w nowych widziałem już nawet 400 mA i problem z uruchomieniem samochodu po tygodniu

Napisano

> w nowych widziałem już nawet 400 mA i problem z uruchomieniem samochodu po tygodniu

We współczesnych samochodach to problemem jest głównie spory pobór po zatrzymaniu (podtrzymanie pracy niektórych czujników, moduły komfortu, czy chociażby banalne oświetlenie wnętrza). Dalej jest już w miarę luz, bo chodzi tylko alarm (i ew uruchomione udogodnienia typu ogrzewanie postojowe, czy wentylacja wnętrza).

Taki tułareg po zatrzymaniu to przez parę minut ssie jakieś 50-80W...

Napisano
  • Autor

> Dalej

> jest już w miarę luz, bo chodzi tylko alarm (i ew uruchomione udogodnienia typu ogrzewanie

> postojowe, czy wentylacja wnętrza).

no a przykladowo modul c.z. sporo bierze?

bo akurat w tej mazdzie fabryczny c.z. byl realizowany bez pilota i byl potem dokladany modul sterowania bezprzewodowego -nie fabryczny..moze zrec sporo podczas bezczynnosci?

Napisano

> no a przykladowo modul c.z. sporo bierze?

> bo akurat w tej mazdzie fabryczny c.z. byl realizowany bez pilota i byl potem dokladany modul

> sterowania bezprzewodowego -nie fabryczny..moze zrec sporo podczas bezczynnosci?

U mnie taki moduł z firmy AMT bierze 10 mA.

Sprawdź radio, niektóre modele sporo ciągną na czuwaniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.