Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błedy B1037 B1022 P0235 :(

Featured Replies

Napisano

Profilaktycznie (po wymianie termostatu, czyszczeniu egr i overbosta) kasując przegląd otrzymałem nast. błedy

B1022 - przekaźnik ogrzewania tylnej szyby (szyba działa, lewe lusterko tyż, prawe nie) - od czego zacząć przekaźnik (który?) czy grzałka, luźny przewód

B1037 - zapalniczka i klimatyzacja - wadliwy przełącznik świateł

o co biega - bo wszystko działa (no może podświetlenie zapalniczki nie ale by to waliło błąd???) (szukajka milczy na ten temat albo mnie nie lubi...)

P0235 - uszkodzony czujnik doładowania (autko w zależności od humoru przy pełnym but.gif czasem raz na 3 miesiące czasem 1 dziennie waliło engine failure - czujnik wyczyszczony, przeniesiony na obudowę aku 2tyg temu, przez ten czas 1x failura strzleił... - kupić nowy???

opisy błędów wg wydruku z kompa ( jakiś BOSH ESItronic czy cóś...)

z góry THX za help smile.gif

Napisano

Witam !

> B1022 - przekaźnik ogrzewania tylnej szyby (szyba działa, lewe lusterko tyż, prawe nie) - od czego

> zacząć

- wg. .mnie przewód lub ( bardziej prawdopodobne ) mata grzejna kaput.

> P0235 - uszkodzony czujnik doładowania (autko w zależności od humoru przy pełnym czasem raz na 3

> miesiące czasem 1 dziennie waliło engine failure - czujnik wyczyszczony, przeniesiony na

> obudowę aku 2tyg temu, przez ten czas 1x failura strzleił... - kupić nowy???

- czujnik doładowania jest na dolocie, na samej górze. Kolega pomylił tenże z zaworem overboost ( ster. zmiennej geometrii turbiny ) i ten przeniósł na obudowe aku. Jesli komp. stwierdza pad czujnika to dziad do wymiany. Pozdr.ART.

Napisano
  • Autor

> - czujnik doładowania jest na dolocie, na samej górze. Kolega pomylił tenże z zaworem overboost (

> ster. zmiennej geometrii turbiny ) i ten przeniósł na obudowe aku.

Powiem ci że tu mnie zaskoczyłeś smile.gif nie wiem dlaczego ale sobie wkręciłem że to to samo mlot.gif

> Jesli komp. stwierdza pad

> czujnika to dziad do wymiany.

jest jakas opcja czyszczenia, sprawdzenia czy łaczy wtyk czy cóś i czy spieszyć sie z wymiana (bo coś sie sypnie) czy można poczekać na bardziej sprzyjająca pogodę do grzebania w aucie czy rezerwowac już termin u mechanika?

no i czy ktoś ma pomysł na B1037????

pozdrawiam

Napisano

> jest jakas opcja czyszczenia, sprawdzenia czy łaczy wtyk czy cóś i czy spieszyć sie z wymiana (bo

> coś sie sypnie)

- można czujnik zdemontować ( jedna śruba mocująca ) i próbowąc go myć ( bardzo delikatnie, benzyna ekstrakcyjna, izopropanol ), czy pomoże ?? Nie wiem, są dwie szkoły.Jak padnięty to i święcona woda mu nie pomoże. Ja co pół roku wyciągam go i myję profilaktycznie.

czy można poczekać na bardziej sprzyjająca pogodę do grzebania w aucie czy

> rezerwowac już termin u mechanika?

- pogoda rzecz istotna, w sprzyjających warunkach robota na góra pół godziny palacz.gif , mechanik wcale nie potrzebny. Pospiech ?? Czujnik informuje tylko o przeładowaniu, teoretycznie można by jeżdzić, ale wiadomo .... jak ma być dobrze i spokojnie, bez failurów to wymienić ( umyć ) i zapomnieć wink.gif

Pozdr.ART.

Znalazłem na jakimś zagraniczym forum stilo dot. błędu B1037. Cyt. " ... just solve this problem. My cigar lighter lightbulb was broken and i changed it. i erased the error and now is all good ! i have light on cigar lighter and no error ... " Wynika z tego, że przepalone podświetlenie zapalniczki może generować taki bład.

Napisano

> Znalazłem na jakimś zagraniczym forum stilo dot. błędu B1037. Cyt. " ... just solve this problem.

> My cigar lighter lightbulb was broken and i changed it. i erased the error and now is all good

> ! i have light on cigar lighter and no error ... " Wynika z tego, że przepalone podświetlenie

> zapalniczki może generować taki bład.

Może to mało logiczne,ale tak jest cool.gif

Dla pocieszenia,przepalenie zarówki w bagazniku nie powoduje żadnego błędu cool.gif

Napisano
  • Autor

> Może to mało logiczne,ale tak jest

sciana.gifsciana.gifsciana.gif

kto to programował powinien teraz kara.gif

chociaz z drugiej strony mógł być jeszcze biiiiiiiiiiippppp bbbbiiiiiiiiiipppppppp i fajlur na wyświetlaczu smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.