Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakaś lipa z soczewkami!!! HELP

Featured Replies

Napisano

Witam! Po dłuższym namyśle postanowiłem dokonać zakupu lamp soczewkowych(DEPO) do mojego przemieszczacza! po założeniu okazało sie że świecą sobie jakieś 2,5m przed auto smile.gif Wygląda to dość komicznie a widocznosc niewielka. Po regulacjach torxem swieca az 2.85 przed auto i ani drgną w góre! Do tego wszystkiego....nie mam postojówek! Jak to jest bo ja już nie wiem. Z tyłu postoje mi sie świecą a z przodu nawet w zwykłych lampach(starych) były takie małe żeróweczki przy mijania i z tego co pamietam tez sie nie swiecily! A w tych soczewkach to nie ma za cholere czegokolwiek podobnego.....? Zauwazylem ze ten odblask w kierunkowskazie jest jakby podzielony. Moze to jest miejsce na postojówki. Moze wrzucic tam jakies diody???

Napisano

Wogole cos z tymi soczewkami lipa, ja mam soczewki i moim zdaniem swieca o wiele gorzej od zwyklych lamp, poddaje sie, bez kitu. frown.gif

Napisano

Trzeba było kupić Valeo. Na śmietniku jest referat na temat montażu soczewek. Poza tym opcja "szukaj". Było wiele razy na ten temat. Silniczki dobrze założyłeś?

Napisano

Witam!

Jesli regulacja torxem nie daje rezultatu, musisz poluzowac lampe na gornej srubie i delikatnie podniesc ja do gory.

Aby swiecily postojowki, musisz doprowadzic do oprawki swiatel pozycyjnych dodatkowe przewody (oprawke do zarowek pozycyjnych bedziesz musial kupic, koszt 5-10zl/szt.). W soczewkach zarowki pozycyjnych nie sa podlaczone go glownej wtyczki, tylko wyprowadzone sa z instalacji przewody do pozycji. Zarowki pozycyjnych sa pod zarowkami kierunkowskazow, tak jak zauwazyles odblask jest podzielony i pod nim sa dwie zarowki.

Aby doprowadzic prad do pozycyjnych, wg mnie najlepiej wpiąć sie w instalacje przed kostka lampy.

Napisano

> Witam! Po dłuższym namyśle postanowiłem dokonać zakupu lamp soczewkowych(DEPO) ...

Jeżeli nie był to chwilowy kaprys, to musiałeś gdzieś usłyszeć (choćby od sprzedawcy, o ile spytałeś, czy z ich podłączeniem wiążą się jakieś trudności), że soczewki mają żarówki pozycyjne poza główną wiązką wchodzącą do reflektora...

Ich miejsce jest pod żarówką kierunkowskazu (stąd właśnie to przedzielenie wewnątrz lampy) i widać małą oprawkę ze złączem (o ile była w komplecie) patrząc na tylnią obudowę lampy...

O wymianie soczewek poczytaj TUTAJ - KLIKNIJ i zapisz element docelowy na dysk...

Znajdziesz tam opis, jak podłączyć te oprawki pozycyjnych.

Jeżeli lampy świecą aż tak nisko, z całą pewnością przekładałeś silniczki regulacji wysokości ze starych lamp i źle włożyłeś ich bolce w ruchomy plastik wewnątrz lampy (poczytaj ściągnięty j/w referat).

Napisano

Postojowe musisz dokupic bo niestety firma DEPO nie daje ich w standardzie. Niestety tez podobnie jak w przypadku soczewek DJ AUTO swieca ona bardzo nisko. Trzeba je podnosic na srubach mocujacych co powoduje bardzo duza szczeline miedzy lampa a zderzakiem ale innego wyjscia nie ma. Tzn w sumie to jest ale bardziej inwazyjny - trzeba skrocic trzpien mocujacy od regulatora. Nikt tu jeszcze tego nie robil wiec czy jest to rozwiazanie skuteczne niewiem.gif

Napisano

Quote:

Jeżeli lampy świecą aż tak nisko, z całą pewnością przekładałeś silniczki regulacji wysokości ze starych lamp i źle włożyłeś ich bolce w ruchomy plastik wewnątrz lampy (poczytaj ściągnięty j/w referat).

i spojrzec do tematu "klopoty z ustawieniem swiatel" ,wprawdzie temat o zwyklych reflektorach ,ale tez mozna cos znalesc chyba co do ustawienia wysokosci smile.gif

Napisano

No niestety cza podnieść lampy na śrubach. Ja tez mam depo ale jakoś jasność nie powaliła mnie z nóg a dziabłem im +50% żaróweczki. A myslałem ze bedzie miecz świetlny crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Witam!

> Jesli regulacja torxem nie daje rezultatu, musisz poluzowac lampe na

> gornej srubie i delikatnie podniesc ja do gory.

> Aby swiecily postojowki, musisz doprowadzic do oprawki swiatel

> pozycyjnych dodatkowe przewody (oprawke do zarowek pozycyjnych

> bedziesz musial kupic, koszt 5-10zl/szt.). W soczewkach zarowki

> pozycyjnych nie sa podlaczone go glownej wtyczki, tylko

> wyprowadzone sa z instalacji przewody do pozycji. Zarowki

> pozycyjnych sa pod zarowkami kierunkowskazow, tak jak zauwazyles

> odblask jest podzielony i pod nim sa dwie zarowki.

> Aby doprowadzic prad do pozycyjnych, wg mnie najlepiej wpiąć sie w

> instalacje przed kostka lampy.

No tak tez sobie to właśnie starałem wyimaginować.Ze skoro nie ma zainstalowanej zaróweczki postojowej koło lamp mijania albo jakos razem zespolonych to znaczy ze musze ja sobie zaaplikować sam. I po głebszych przemyśleniach i ogledzianch soczewek, rozkminiłem tą akcje z podzielonym kierunkowskazem. Bede musiał znaleźć ten kabelek od pozycji, wypiąć go i zainstaluje sobie tam po jednej albo wiecej tych diodek takich białych(LED) co na allegro tego mnówstow. A jesli chodzi o wysokosc to pójde sprawdzić te silniczki ale jak sie okaże że to nic nie da i bede musiał mieć 2 cm przerwy miedzy zderzakiem a lampą to chyba oddam im te zasrane syfiaste lampy i tyle !!! dzieki za rady !!!!

PS: A moze by tak po prostu ring założyć wokół soczewki....tylko nie taki badziewny. Ma ktoś namiar gdzie robią gotowe do naszych samochodzików. Że tylko kupuje zakładam sobie, podpinam pod pozycje i jazda ????? to byłoby Coool smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.