Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pyatnie "LAJIKA"

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zmieniając olej zauważyłem dwa mokre miejsca w komże silnika.

Z prawej strony przed kołem w części tak jakby zderzaka taka kostka, tak jaka by rozdzielacz wysokociśnieniowy, cały ten rozdzielacz i przewody odchodzące od niego jest mokry.

Druga sprawa to druga strona - doszedłem EUREKA że to chyba turbina choć nie jestem pewien do tego, przyłączona jest końcówka odmy do tej całej czarnej machinerii- też jest to mokre.

Dziwne jest to że zużycia oleju niema. NA 10 k poziom na bagnecie spadł o 1,4 miarki na bagnecie .

Pytanie moje czy mam się martwić i co to są za urządzenia i ewentualnie jak wygląda napraw tych wycieków.

Napisano

ja tylko powiem tyle - nie je Ci oleju ... nie masz się czym martwić waytogo.gif

Resztę zostawię kolegom JTD do blah.gif

Napisano

mokre, wycieki - definicje tych słów poproszę..

Turbo żyje- turbo pije.... znaczy poci się tu i ówdzie biglaugh.gif Jeśli nie znaczysz terenu, a miejscowo jesteś "tłusty" lub "spocony" to się nie przejmuj.

Twój rozdzielacz to chyba overboost- zajrzyj w wątek podwieszony ZTS - znajdziesz info co mu zrobić.

Czarna machineria to chyba filtr z odstojnikiem, tu wraca pytanie co znaczy mokre, bo spocone/tłuste normalne.

Napisano
  • Autor

Powiem tak jestem dzieckiem Mechanika Starej daty i bnaucziny jestme że ma być sucho.

PS dzieckiem który nie koniecznie lubił i zna sie na mechanice smile.gif ale olej zmienie smile.gif

Napisano
  • Autor

> mokre, wycieki - definicje tych słów poproszę..

> Turbo żyje- turbo pije.... znaczy poci się tu i ówdzie Jeśli nie znaczysz terenu, a miejscowo

> jesteś "tłusty" lub "spocony" to się nie przejmuj.

Raczej spocony na i obrudzony a dokładnie mówiąc na tym plastiku co osd spodu jest pod silnikiem jest tłusta plama ale nie znacze miejsca raczej z spocenia.

> Twój rozdzielacz to chyba overboost- zajrzyj w wątek podwieszony ZTS - znajdziesz info co mu

> zrobić.

> Czarna machineria to chyba filtr z odstojnikiem, tu wraca pytanie co znaczy mokre, bo -

a ja myslałem ze to turbo to w takim razie gdzie ejst turbo ??

> spocone/tłuste normalne.

Napisano
TUTAJ masz watek z obrazkami
Napisano
  • Autor

WSracając do wycieków smile.gif

To użądzenie to nie overbost to jest umieszczone całkeim sprzodu z prawej strony przy samym zderzaku. wyglada to jak rozdielacz hydrauliczny - wiem moze ktoś co to jest ??

Napisano

> WSracając do wycieków

> To użądzenie to nie overbost to jest umieszczone całkeim sprzodu z prawej strony przy samym

> zderzaku. wyglada to jak rozdielacz hydrauliczny - wiem moze ktoś co to jest ??

z prawej strony z przodu w jtd to masz tylko zbiorniczek plynu wycierczek i klakson

Napisano
  • Autor

> z prawej strony z przodu w jtd to masz tylko zbiorniczek plynu wycierczek i klakson

Niżej jak sciagniesz pkrywe komory silnika od dołu widaziałem to jak zmieniałem olej.

Napisano

gozció slitój rze siem nat nami bietnymi i zacnij szytac pżed póblikacjom co napjsaleź

Wiem, OT - ale już 3 osoby mnie na gg prosiły o okulary i przetłumaczenie.

To nie przypadek czy literówka, tylko każdy post.

Pozdrawiam i proszę o zrozumienie i pisanie czytelniej.

Napisano

> Niżej jak sciagniesz pkrywe komory silnika od dołu widaziałem to jak zmieniałem olej.

Może chodzi o odme? ale ona jest z lewej strony pod filtrem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.