Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grzebałem i luźny ręczny

Featured Replies

Napisano

Witam nie mam wyjścia muszę się zapytać. Postanowiłem zlikwidować odgłos w prawym tylnym kole coś ocierało podczas jazdy moim zdaniem był to obrdzewiały bęben który ocierał o osłonę, jak w większości leciwych mobilów. No i zabrałem się, wymontowałem bęben wszystko wyczyściłem i tym samym odgłosu już nie ma, confused.gif Ale kolejny problem przy zakładaniu bębna szczeki nie mieściły się, intuicja i przeczytane info z forum o samoregulatorach podkusiły mnie do skręcenia - czyli śrubokrętem i delikatnie w te zębate kółeczko samoregulator faktycznie skręcił się i szczeki z małym oporem weszły pod bęben, poskręcałem wszystko i przejechałem przetestować hamulce wszystko jest ok. poza dźwignia ręcznego która łapie wysoko (koła po zaciągnięciu hamują) ale ręczny jest za luźny wcześniej 3-4 ząbek Moje pytanie regulować linki czy poczekać aż samo się wyreguluje ... Dzięki

I pytanie drugie czy przy wymianie szczęk samoregulatory jakoś czyścić regenerować, smarować ????

Napisano

> Witam nie mam wyjścia muszę się zapytać. Postanowiłem zlikwidować odgłos w prawym tylnym kole coś

> ocierało podczas jazdy moim zdaniem był to obrdzewiały bęben który ocierał o osłonę, jak w

> większości leciwych mobilów. No i zabrałem się, wymontowałem bęben wszystko wyczyściłem i tym

> samym odgłosu już nie ma, Ale kolejny problem przy zakładaniu bębna szczeki nie mieściły się,

> intuicja i przeczytane info z forum o samoregulatorach podkusiły mnie do skręcenia - czyli

> śrubokrętem i delikatnie w te zębate kółeczko samoregulator faktycznie skręcił się i szczeki z

> małym oporem weszły pod bęben, poskręcałem wszystko i przejechałem przetestować hamulce

> wszystko jest ok. poza dźwignia ręcznego która łapie wysoko (koła po zaciągnięciu hamują) ale

> ręczny jest za luźny wcześniej 3-4 ząbek Moje pytanie regulować linki czy poczekać aż samo

> się wyreguluje ... Dzięki

> I pytanie drugie czy przy wymianie szczęk samoregulatory jakoś czyścić regenerować, smarować ????

Samo się naprawi ( jeśli nie uszkodziłeś samoregulatora )

Możesz też zdjąć z tyłu tarczy kotwiczącej taki okrągły kapselek, i samemu dociągnąć.

Napisano

> I pytanie drugie czy przy wymianie szczęk samoregulatory jakoś czyścić regenerować, smarować ????

Należy je przeczyścić, żeby swobodnie mogła się ta nakrętka obracać a najlepiej wymienić na nowy bo to groszowe sprawy

Napisano
  • Autor

Dzisiaj zdemontowałem bęben i rozkręciłem samoregulator tym samym rozwarłem szczeki do momentu aż z trudem weszły pod bęben, dopasowałem to wszystko tak ze bęben obraca się bez oporu a ręczny znowu powrócił do swojego położenia. Ogólnie nie ma u mnie zaślepki przez którą bym mógł to zrobić np z kanału jest tylko jedna na wysokości mocowania linki ręcznego.

Poza tym Prośba moja wielka dla cierpliwego człowieka który mógł by mi opisać zasadę działania tego samoregulatora co w nim takiego jest -bo po co jest to wiem. Lukałem na niego ale rozgość go nie rozgryzłem jest tam jakaś zapadka? We wcześniejszym mobilu czyli punto1 były dwa zębate półksiężyce tam regulacja w dużym skrócie odbywała się tryknięciem po depnięciu na hamulec Dziękuje z góry.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.