Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik do astry Hb

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam astre 1.7 td (x17dtl) silnik opla.. Zastanawiam sie jaki inny silnik mi podejdzie pod ta bude i skrzynie.. Zeby nie bylo przerobek a jak juz to minimalne.. Dzieki za odpowiedz.;)

Napisano

Oj, bez przeróbek to jedynie taki sam lub bez turbo. Benzyny mają inne skrzynie, instalacje no i problem bo musisz zmienić papiery. Możesz pokusić się o isuzu, ale wtedy inaczej idą łapy silnika, instalacja trochę inna i jeśli się nie mylę obudowa sprzęgła. Moim zdaniem nie ma co kombinować i pozostać przy tym samym silniku. Tzn. takiej wersji nie koniecznie tym samy egzemplarzu.

Ale jeśli już zmieniać to najprościej będzie z isuzu. W zasadzie da się dostosować starą instalacje, łapy zawsze można przerobić, to znaczy zmienić sanki, a obudowa sprzęgła też nie powinna stanowić problemu i powinno dać się tanio kupić na szrocie. Jak byś kupował silnik to z całym osprzętem, a najlepiej całe auto aby szybko wyjąć i zaadoptować co trzeba.

Kupując auto już wyrejestrowane lub po wypadku nie powinno kosztować więcej niż sam silnik. Silniki są ogólnie nie do zajechania, jedynie co może cię zaskoczyć to to, że trzeba wyregulować zawory czego nie miałeś w jednostce oplowskiej.

Napisano
  • Autor

Okej dzieki.. A w tym silniku co mam trzeba regulować zawory? Bo mi troche klekocza.. A moze rozrzad sie przestawil?

Napisano

W twoim silniku się nie reguluje, tam jest regulacja ciśnieniem oleju. Skoro grzechoczą to trzeba przyjrzeć się głowicy, może szklanki już się wyrobiły i mają luzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.