Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wydech seria do 1.2 8v

Featured Replies

Napisano

Siema

Jaki wydech zalozyc zeby bylo seryjnie cicho? Jezeli wrzuce seryjny sc 1.1 to nie zamule 1.2? Aktualnie mam Ultera Rally i jest za glosno :/

Napisano

> Siema

> Jaki wydech zalozyc zeby bylo seryjnie cicho? Jezeli wrzuce seryjny sc 1.1 to nie zamule 1.2?

> Aktualnie mam Ultera Rally i jest za glosno :/

załuz seryjny z 1.1. powinno byc ciszej.

Napisano

> załuz seryjny z 1.1. powinno byc ciszej.

mam podobny dylemat, wiadomo, że będzie ciszej, ale czy wydech 1.1 nie zdławi 1.2 8v?

Napisano

> mam podobny dylemat, wiadomo, że będzie ciszej, ale czy wydech 1.1 nie zdławi 1.2 8v?

Dławi , mam u siebie serie wydech z 1.1.. Spójrz jakiej średnicy jest rurka...

Napisano

> Dławi , mam u siebie serie wydech z 1.1.. Spójrz jakiej średnicy jest rurka...

to najlepiej zrobic cały nowy wydech wieksza średnice i dobrac inny tłumnik z innego auta

Napisano

> to najlepiej zrobic cały nowy wydech wieksza średnice i dobrac inny tłumnik z innego auta

a od jakiego autka byście polecili ostatni tłumik żeby to w miare pasowało bo też mysle nad zmianą wydechu

Napisano

> to najlepiej zrobic cały nowy wydech wieksza średnice i dobrac inny tłumnik z innego auta

Dokładnie tak jak mówisz , załatwiłem sobie przelot od kolektora po ostatni fi 50/47 i ostatni ulter więc będzie git smile.gif

Napisano

to chyba oczywiste i wynika z samego pytania.

problemem jest wybór tłumika(ów). aktualnie mam jakieś 4-2-1 --> fi 50 --> końcowy z poloneza i jest za głośno. z ulterem również było za głośno. w zasadzie to najbardziej uciążliwe jest buczenie w środku bo na zewnątrz brzmi ok. ktoś ma inny pomysł?

Napisano

> to chyba oczywiste i wynika z samego pytania.

> problemem jest wybór tłumika(ów). aktualnie mam jakieś 4-2-1 --> fi 50 --> końcowy z poloneza i

> jest za głośno. z ulterem również było za głośno. w zasadzie to najbardziej uciążliwe jest

> buczenie w środku bo na zewnątrz brzmi ok. ktoś ma inny pomysł?

Wrzuć jakiś środkowy i się wyciszy trochę...

Napisano

> problemem jest wybór tłumika(ów). aktualnie mam jakieś 4-2-1 --> fi 50 --> końcowy z poloneza i

> jest za głośno. z ulterem również było za głośno. w zasadzie to najbardziej uciążliwe jest

ja mam z golfa GTI jak ostatni

Napisano

ja w 16v mam tak:

brak katalizatora, dalej srodkowy seria i na koncu zalozony przelotowy tlumik srodkowy z vectry 2.0. nie muli. jak spokojnie obchodze sie z gazem, to jest cicho jak w serii, ale jak wcisne troche glebiej, to zaczyna dawac znac o sobie, ale tak porzadnie to ponad 3krpm.

Napisano

> Siema

> Jaki wydech zalozyc zeby bylo seryjnie cicho? Jezeli wrzuce seryjny sc 1.1 to nie zamule 1.2?

do serii 1.2 idealnie bedzie fi43/45 z przelotem na srodku i koncowym komorowym, bedzie cicho. Przy b. wysokich obrotach bedzie juz troche glosniej

wydech z 1.1 zamuli wysokie obr. wiem bo tak mialem. ale bylo naprawe cicho nawet na wysokich obr

wazna kwestia jest tez dobor koncowki i jej wyprowadzenie, ! niewielka srednica koncowki wyprowadzona za zderzak tez nieco wyciszy smile.gif

Napisano

> Siema

Weź mojego Michaela - przelot i dość spora puszka na końcu - zajebisty dźwięk i nie był głośny (wcześniej miałem wydech z 1.1 bez kata, pusty środkowy tył seria i końcówka i było głośniej)

• 4 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Czy jak wsadze strumienice (taka w obudowie kata) to troche mi wyciszy parcha ale nie przytka?

Mam ultera pod 1.1 obecnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.