Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znowu potrzebna Wasza pomoc.

Featured Replies

Napisano

W dniu wczorajszym zaczęło coś uderzać po lewej stronie auta, nawet jakby w okolicy fotela kierowcy. Pojawia się to podczas zmiany obciążenia silnika, a więc jeżeli w trakcie przyspieszania odpuści się pedał gazu lub podczas redukcji, na wstecznym praktycznie za każdym razem uderza. Jest to dosyć silne uderzenie, jakby ktoś młotkiem walił w podwozie. Co to może być?

Kolejna sprawą jest myszkowanie auta po drodze. Podczas mocnego wciskania gazu auto znosi w lewą stronę, a po jego odpuszczeniu w prawą. Już mnie zaczyna denerwować to auto angryfire.gif

Jakieś sugestie co to może być?

Napisano
  • Autor

Dodam ,że na nierównościach nic w aucie nie wali,a dzieje się to tylko podczas zmiany obciążeń silnika. Czyli nadal to będzie ta tuleja?

Napisano
  • Autor

> sprawdź tylną poduszkę skrzyni biegów

Ile to znowu może kosztować?

Napisano

> Ile to znowu może kosztować?

Nie przesadzaj z kosztami. Tutaj masz orientacyjne ceny poduszek. Za darmo to nawet rowerem nie pojedziesz. Jak Cię wkurza sprzedaj parcha kup cudowny bezawaryjny panzerwagen - oczywiście od dziadka, który tylko do kościoła nim jeździł.

Napisano
  • Autor

Nie myślałem ,że jeszcze w tym roku zobaczą mnie znowu w serwisie fiata...

Dzięki za link do stronki.

PS. Co to może być, że auto tak myszkuje?

Napisano

> PS. Co to może być, że auto tak myszkuje?

Jakieś luzy na przednim zawiasie

Napisano

> No to jutro będą mieli chłopaki co robić w ASO..

Jak za drogo, to jedź do normalnego warsztatu - cena kilkukrotnie niższa... smile.gif

Napisano

> Wstępna diagnoza, łapy mocujące silnik poszły.

Tylko co mają łapy silnika do znoszenia samochodu w którąś stronę...

Napisano
  • Autor

> Tylko co mają łapy silnika do znoszenia samochodu w którąś stronę...

(Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli)- chodzi dokładnie o którąś z poduszek, która jest uszkodzona i przy obciążeniu silnika coś wali po aucie.

Napisano

> (Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli)- chodzi dokładnie o którąś z poduszek, która jest

> uszkodzona i przy obciążeniu silnika coś wali po aucie.

Musiałaby być nieźle wywalona, moim zdaniem to mało prawdopodobne, no aaaale... smile.gif ciekawe jaka przyczyna...

Napisano

> Musiałaby być nieźle wywalona, moim zdaniem to mało prawdopodobne, no aaaale... ciekawe jaka

> przyczyna...

ja też jestem ciekaw bo mam to samo

tyle że z prawej strony niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Po wymianie jakichś tam "łap" mocujących silnik zero stuków przy odpuszczaniu gazu oraz przy cofaniu, a dodatkowo nie szarpie autem i wszystko jakoś płynniej działa.

Na wiosnę czeka mnie jeszcze wymiana wahaczy, które są odpowiedzialne za noszenie auta.

Napisano

> Po wymianie jakichś tam "łap" mocujących silnik zero stuków przy odpuszczaniu gazu oraz przy

> cofaniu, a dodatkowo nie szarpie autem i wszystko jakoś płynniej działa.

> Na wiosnę czeka mnie jeszcze wymiana wahaczy, które są odpowiedzialne za noszenie auta.

czyli sprawa stuków rozwiązana, trzeba wymienić te "łapy"

i będzie cisza, dzięki za informację

Napisano

A to szczerze mnie zdziwiło, ale człowiek uczy się całe życie smile.gif

Oby się nie psuł w tym nowym roku 20.GIF

Napisano
  • Autor

> A to szczerze mnie zdziwiło, ale człowiek uczy się całe życie

> Oby się nie psuł w tym nowym roku

Za noszenie auta podczas mocnego przyspieszenia odpowiedzialne są wahacze.

Od 2003 roku ma już 236 tys km przejechane, więc to też już nie mało i trzeba pomyśleć nad czymś nowym...

Napisano

> Za noszenie auta podczas mocnego przyspieszenia odpowiedzialne są wahacze.

To jednak trafiłem smile.gif

Napisano
  • Autor

Od kilku dni zaczyna sobie żyć własnym życiem wskazówka temperatury cieczy. Rok temu był wymieniany termostat, a 2 lata temu czujnik. Dodatkowo na postoju nie leci ciepłe powietrze, a dopiero jak się ruszy z miejsca. Co to znowu może być?

Napisano

> Żeby tylko rok wytrzymał?!

jest to możliwe sick.gif

mogłeś wsadzić niesprawny - też się zdarza sciana.gif

Napisano
  • Autor

> jest to możliwe

> mogłeś wsadzić niesprawny - też się zdarza

Robione w serwisie, więc znowu trzeba tam będzie jechać.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Dziad kilka dni postał i dzisiaj się zaczęło. Między 60, a 70 km/h auto podskakuje jak kangur. Na kierownicy brak drgań. Śnieg z tylnych felg oczyściłem, a dalej to występuje. Kolejna sprawa to brzęczenie wydobywające się z silnika po przekroczeniu 50 km/h. Niedawno był wymieniany alternator oraz wiatrak. Buczy tak tak, że aż uszy więdną, a jak się zwolni do 50km.h to przestaje. Na postoju też od czasu do czasu. Jeżeli się wyłączy silnik podczas tego buczenia ,to jeszcze przez jakiś czas buczy i po chwili przestaje, Jakieś łożysko w napędzie, czy co?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.