Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przełącznik zespolony P1 vs P2

Featured Replies

Napisano

Witajcie, jakie są różnice w przełącznikach w P1 i P2, oraz czy występowały poszczególne z regulacją szybkości czasu przerywacza??

Napisano

> Witajcie, jakie są różnice w przełącznikach w P1 i P2, oraz czy występowały poszczególne z

> regulacją szybkości czasu przerywacza??

w MK2FL w którejś wersji (z tempomatem chyba) występowała regulacja czasu przrwania wycieraczki czasowej

Napisano

> w MK2FL w którejś wersji (z tempomatem chyba) występowała regulacja czasu przrwania wycieraczki

> czasowej

Spotkalem sie tez z takim przelacznikiem w PII przed FL, Sporting sciagany z Niemiec.

Napisano

p2 przed liftem. Podobno mam "biegi" w wycieraczkach wink.gif Tako rzecze zona.gif

Napisano

> Spotkalem sie tez z takim przelacznikiem w PII przed FL, Sporting sciagany z Niemiec.

mozliwe, w mk2 sie nie specjalizowałem, w FLu był, bo Daniel miał IMHO coś takiego u siebie.

Napisano

> Spotkalem sie tez z takim przelacznikiem w PII przed FL, Sporting sciagany z Niemiec.

w HGTach tez byla. pierwsze z brzegu zdjecie z allegro:

zesp.jpg

regulacja szybkosci na 99% jest wykonywana przez body kompa.

Napisano

> p2 przed liftem. Podobno mam "biegi" w wycieraczkach Tako rzecze

biegi = szybkosci tak, ale czestotliwosc pracy przerywacza masz sterowana zewnetrznie.

Napisano

285611045-przelacznik.jpg >

Wg Elerna za prędkość sterowania odpowiadał moduł elektroniczny znajdujący się w przełączniku zespolonym , sterował 4- ma czasami przerywania i był stosowany w wersjach pośrednich i bogatych , podstawowe tego bajeru nie miały .

post-54206-14352515013302_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

to teraz pytanie za 100 punków, da się to zaaplikować do mk1 (sama wajcha, cały przełącznik), czy raczej szukać innego rozwiązania regulacji częstotliwości przerywania??

Napisano

IMO nie bedzie pasowac elektrycznie.

body komp zalacza przekaznik na wycieraczki okresowo, a w pI powinienes miec sterowanie jak w starszych autach.

ja bym raczej szukal regulatora z fiata 126p: [LiNK]

Napisano

> to teraz pytanie za 100 punków, da się to zaaplikować do mk1 (sama wajcha, cały przełącznik), czy

> raczej szukać innego rozwiązania regulacji częstotliwości przerywania??

Nie pamiętam jak jest to rozwiązane w MK1 ale na pewno układ z MK2FL nie podejdzie ( typowe rozwiązanie oparte na układach procesorowych ) .

Kiedyś miałem nissana Bluebirda model T12 i tam było oparte na potencjometrze zainstalowanym na końcu wajchy od włączania wycieraczek a reszta to tylko przekaźniki i fajnie to się sprawowało samemu regulowałeś potrzebny ci czas .

Było to już rozwiązanie seryjne , teraz już tego się nie stosuje .

Napisano
  • Autor

dziękuję, o to mi właśnie chodziło

punto mk1 ma sterowanie jak starsze auta, czyli wajchy dam z mk1 bez kombinacji i dołożę potencjometr, dziekuję wszystkim za informacje, wątek można zamknąć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.