Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno 1.5 75 S.i.e średnica wydechu

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Mam do was pytanie, czy ktoś z was wie jaką średnicę ma wydech w Uno 1.5, chodzi mi o tą rurę co idzie do katalizatora i za nim.

Z góry dzięki za pomoc grinser006.gif

Napisano

nie bedzie to taka jak w 1,4??

Napisano
  • Autor

> nie bedzie to taka jak w 1,4??

nie mam pojęcia, a pod auto też nie mam jak wejść żeby zmierzyć bo cały czas pada i nie ma gdzie się położyć żeby sucho było

Napisano

> nie mam pojęcia, a pod auto też nie mam jak wejść żeby zmierzyć bo cały czas pada i nie ma gdzie

> się położyć żeby sucho było

Na oko wygląda mi że 50 (taki jest wymiar dwururki bo za silnikiem nie trzeba się kłaść i wyglada mi, że na całości jest co najmniej taka, łącznie z wylotem z drugiego tłumika)

Napisano
  • Autor

> Na oko wygląda mi że 50 (taki jest wymiar dwururki bo za silnikiem nie trzeba się kłaść i wyglada

> mi, że na całości jest co najmniej taka, łącznie z wylotem z drugiego tłumika)

Dzięki za info smile.gif

mi też się tak zdaje ale jeszcze poczekam co inni napiszą bo nie chce kupić za małej średnicy

Napisano

Do katalizatora dochodzi 50mm, za katalizatorem jest 45mm aż do łączenia z tłumikami końcowymi. Rury przy tłumikach to już w zależności od producenta 47-50mm. Oczywiście wszystko to średnice zewnętrzne.

Jeśli bierzesz się za przeróbki, warto po całości puścić 50mm, żeby nie było przejść w różne średnice. Sam w ten sposób przerobiłem wydech.

Napisano
  • Autor

ja chce kupić strumiennice zamiast katalizatora i nie wiem jakiej średnicy ją wziąć

Napisano

> ja chce kupić strumiennice zamiast katalizatora i nie wiem jakiej średnicy ją wziąć

Ja zamiast kata wstawiłem tłumik przelotowy w obudowie kata. Średnica 50mm idealnie się do tego nadała. Jeśli nie chcesz zmieniać rury za katem musisz za tym tłumikiem dać przejściówkę 50mm->45mm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.