Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mondeo MKIV - światła mijania

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

rozpracowując Mondeo MKIV jako kolejne możliwe auto chciałbym się dowiedzieć o jakość świateł mijania w Fordzie.

Prawdopodobnie będę dużo w nocy podróżował dlatego zależy mi na dobrym oświetleniu.

Z tego co ja się zorientowałem to są takie opcje:

- xenony (nie skrętne), które świecą ok

- w wersji titanium jest skrętna soczewka - jak to świeci ?

- w pozostałym wersjach jakie są reflektory - soczewka czy halogen bez soczewki ? jak to świeci ?

Szczególnie prosiłbym o opinie o wersjach bez xenonów, bo podejrzewam, że takich z silnikiem 1.8 tdci będzie najwięcej.

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> Witam

> rozpracowując Mondeo MKIV jako kolejne możliwe auto chciałbym się dowiedzieć o jakość świateł

> mijania w Fordzie.

> Prawdopodobnie będę dużo w nocy podróżował dlatego zależy mi na dobrym oświetleniu.

> Z tego co ja się zorientowałem to są takie opcje:

> - xenony (nie skrętne), które świecą ok

> - w wersji titanium jest skrętna soczewka - jak to świeci ?

> - w pozostałym wersjach jakie są reflektory - soczewka czy halogen bez soczewki ? jak to świeci ?

> Szczególnie prosiłbym o opinie o wersjach bez xenonów, bo podejrzewam, że takich z silnikiem 1.8

> tdci będzie najwięcej.

> Pozdrawiam

Osobiście posiadam właśnie 1.8 TDCI w wersji Titanium X i nie mam co prawda skrętnej soczewki ale zwykła soczewka Xenon + doświetlanie zakrętów małym żarówkami w lampach głównych, co działa całkiem fajnie

Napisano

jeździłem mondeo przed liftem nocą - ze zwykłymi lampami - bardzo przyzwoicie świeciły waytogo.gif

Napisano

> jeździłem mondeo przed liftem nocą - ze zwykłymi lampami - bardzo przyzwoicie świeciły

ba.

Nawet lepiej mi się jeździło bez ksenonów, jakoś nie trawie za bardzo tego koloru ... jakby zbyt jasne dla mnie.

Na skrętnych nie miałem przyjemności jeździć ... chyba zlosnik.gif

Poza tym Foki II FL i Mondeo IV i FL świecą rewelacyjnie na zwykłych lampach halogenowych.

Napisano

> ba.

> Nawet lepiej mi się jeździło bez ksenonów, jakoś nie trawie za bardzo tego koloru ... jakby zbyt

> jasne dla mnie.

> Na skrętnych nie miałem przyjemności jeździć ... chyba

> Poza tym Foki II FL i Mondeo IV i FL świecą rewelacyjnie na zwykłych lampach halogenowych.

Zgadzam sie. Jeździłem foką na ksenonie, ale że mi parowały to wróciłem do halogenów - wsadziłem philips extreme vision lampy i wcale nie czułłem że się mi gorzej jeździ - ba! nawet lepiej mi sie jeździło, bo ksenon ma ostre odcięcie światło/cień i znaków nie widać. Halogen ładnie łuną wszystko oświetla.

Napisano
  • Autor

W takim razie bardzo dziękuję za rozwianie moich obaw ok.gif

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> Witam

> rozpracowując Mondeo MKIV jako kolejne możliwe auto chciałbym się dowiedzieć o jakość świateł

> mijania w Fordzie.

> Prawdopodobnie będę dużo w nocy podróżował dlatego zależy mi na dobrym oświetleniu.

> Z tego co ja się zorientowałem to są takie opcje:

> - xenony (nie skrętne), które świecą ok

> - w wersji titanium jest skrętna soczewka - jak to świeci ?

> - w pozostałym wersjach jakie są reflektory - soczewka czy halogen bez soczewki ? jak to świeci ?

> Szczególnie prosiłbym o opinie o wersjach bez xenonów, bo podejrzewam, że takich z silnikiem 1.8

> tdci będzie najwięcej.

> Pozdrawiam

ja mam skrętną soczewkę bez xenonu, świeci bardzo przyzwoicie waytogo.gif Polecam bo jakość swiecenia jest na tyle dobra ze nie opłaca sie wg mnie posiadac xenonu w Mk4, chyba ze chodzi o szpan, ale nie oto chodzi w tym wątku wink.gif

wczesniej mialem auta z xenonem oraz bi-xenonem skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.