Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Adapter czujnik temp. 1.1

Featured Replies

Napisano

Mało profesjonalne pytanie ale... zlosnik.gif

Czy ten adapter da radę wkręcić pod 1.1 mpi... w miejsce seryjnego czujnika temperatury... po czym seryjny czujnik do adaptera (bo raczej ten z auto gauge to nie problem, bo jest pod niego)?

http://allegro.pl/trojnik-do-czujnikow-wskaznik-auto-gauge-adapter-i2037531960.html

Chciałem wytoczyć własny ale nie mam możliwości. Chyba że ktoś ma adapter na mały obieg... co nie będzie wyglądał... lipnie jak ten powyżej?

Napisano

Witam witam

Temat również ostatnio przerabiałem. Moje rozwiązanie. Ja kupiłem przejściówkę 1'' na 1'' (najzwyklejsza metalowa taka do wody) Cena zakupu jakieś 90 groszy. Nawierciłem otwór w centralnej cześć. Nagwintowałem i wkręciłem czujnik. Wpieniłem się oczywiście w mały obieg. Wizualnie widać jakieś 1 centymetr metalu dwa ściągacze żeby było szczelnie i tyle. Całość roboty jakieś 40 minut razem z gwintowaniem. Jutro zorbie zdjęcia do podepnę pod wypowiedz.

PS. Ale jak kable ciągnąłem to myślałem że rozpier.... pół samochodu. Normalnie męka. Ale znalazłem sposób :-D jak jeszcze nie ciągnąłeś to mogę podpowiedzieć.

Pozdarwiam

Adam

Napisano
  • Autor

> Witam witam

> Temat również ostatnio przerabiałem. Moje rozwiązanie. Ja kupiłem przejściówkę 1'' na 1''

> (najzwyklejsza metalowa taka do wody) Cena zakupu jakieś 90 groszy. Nawierciłem otwór w

> centralnej cześć. Nagwintowałem i wkręciłem czujnik. Wpieniłem się oczywiście w mały obieg.

> Wizualnie widać jakieś 1 centymetr metalu dwa ściągacze żeby było szczelnie i tyle. Całość

> roboty jakieś 40 minut razem z gwintowaniem. Jutro zorbie zdjęcia do podepnę pod wypowiedz.

> PS. Ale jak kable ciągnąłem to myślałem że rozpier.... pół samochodu. Normalnie męka. Ale znalazłem

> sposób :-D jak jeszcze nie ciągnąłeś to mogę podpowiedzieć.

> Pozdarwiam

> Adam

Kabla poprowadzone. Gdzieś w okolicy kolumny kierownicy poszło :D Generalnie da radę podpiąć się pod seryjny czujnik, będzie pokazywalo dokładną temperaturę na wskaźniku... jest jedno ale. Wskaźnik pokazuje np 90*C, wentylator się załącza...ale na podpiętym kompie tylko 60*C, tak było u mnie.

Podesłałbyś może foto gdzie i jak to wygląda ? wink.gif

Napisano

Podpinam się pod temat bo również jestem przed montażem wskaźnika temperatury wody. Kozanostra jak możesz to pokaż ten swój patent z montażem czujnika i napisz którędy poprowadziłeś kabel.

Napisano

> kabel.

Panowie - to jest przewod, a nei kabel. Kable zakopuje sie w ziemi, a winstalacach elektrycznych sa przewody.

Napisano

> Panowie - to jest przewod, a nei kabel. Kable zakopuje sie w ziemi, a winstalacach elektrycznych sa

> przewody.

to lubie! ok.gif chociaz jeden sie zna :D

Napisano

Kabel - zgodnie z międzynarodowym słownikiem elektrotechnicznym - jest to zespół (wyrób) składający się z jednej lub kilku żył mających (lub nie) indywidualne pokrycie (izolacje, ekrany), z warstwy ochronnej (lub nie) na skręconych żyłach (izolacja rdzeniowa) oraz (lub nie) z osłon ochronnych. Pojęcie to według polskiej terminologii obejmuje wszystkie rodzaje kabli oraz przewodów izolowanych i nieizolowanych.

Napisano

> Kabel - zgodnie z międzynarodowym słownikiem elektrotechnicznym - jest to zespół (wyrób) składający

> się z jednej lub kilku żył mających (lub nie) indywidualne pokrycie (izolacje, ekrany), z

> warstwy ochronnej (lub nie) na skręconych żyłach (izolacja rdzeniowa) oraz (lub nie) z osłon

> ochronnych. Pojęcie to według polskiej terminologii obejmuje wszystkie rodzaje kabli oraz

> przewodów izolowanych i nieizolowanych.

cytowac wiki to kazdy umie, ale nie kazdy wie, ze na wiki czesto sa bzdury. mam wyksztalcenie w tym kierunku, po za tym pokonczylem kursy SEP i inne wynalazki i za uzycie okreslenia kabel w stosunku do przewodu kladzionego na scianie itd sluchalo sie kazania...wiec krotko, zwiezle i na temat bedzie jak przyjmiemy, ze kabel jest zakopywany, lub ewentualnie puszczony linia napowietrzna, a przewodow uzywamy do budowy instalacji.

Napisano

Dzięki za info, przyda się na przyszłość, jak widać kolejne błędne nazewnictwo przyjęło się w języku polskim. Wracając do tematu, którędy poprowadzić przewody do gajgerów?

Napisano
  • Autor

> Panowie - to jest przewod, a nei kabel. Kable zakopuje sie w ziemi, a winstalacach elektrycznych sa

> przewody.

oj tam oj tam...każdy wie i tak o co biega zlosnik.gif

Pyrki, kartofle, ziemniaki - ta sama rzecz inna nazwa wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.