Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wskaźnik temteratury

Featured Replies

Napisano

Jako że od tygodnia jest w moich rękach kropek (mojej mulher.gif) witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie wskaźnika jak w temacie. Otóż wskzówka wychyla sie tylko do 1/3 skali i nic więcej. Położenie zaznaczyłem za zdjęciu. Ogrzewanie działa jak należy (tak mi się wydaje). Poderzewałem termostat, który to dzisiaj wymieniłem ale nic to nie dało. Być może jakiś czujnik tylko nie wiem gdzie go szukać, ewentualnie jakieś pomysły co do rozwiązania problemu.

285678453-licznik.jpg

post-75472-14352515224426_thumb.jpg

Napisano

prawidłowy zakres pracy to 1/3-1/2 lekko powyżej tego włącza się wentylator.

Wskaźnik w mk1 jest bezpośredni, pokazuje wahania temp itp. Jeżeli z ogrzewaniem wszystko jest ok, włącza się wentylator na chłodnicy i generalnie nic poza wskaźnikiem nie budzi zastrzeżeń to ów wskaźnik należy olać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> prawidłowy zakres pracy to 1/3-1/2 lekko powyżej tego włącza się wentylator.

> Wskaźnik w mk1 jest bezpośredni, pokazuje wahania temp itp. Jeżeli z ogrzewaniem wszystko jest ok,

> włącza się wentylator na chłodnicy i generalnie nic poza wskaźnikiem nie budzi zastrzeżeń to

> ów wskaźnik należy olać

W takim razie olewam i ewentualnie będę obserwował zmiany.

Napisano

Temat wałkowany na tym forum miliony razy, archeo się kłania.

TTTM i basta.

Napisano

Jak kupiłem swoje mk.1 to wskaźnik temp. działał w nim prawidłowo, tj. trzymał się połowy skali. Niestety po jakimś czasie mu przeszło i było to jakoś w okolicy wymiany płynu. Niby padł czujnik i rzeczywiście po wymontowaniu i zdjęciu charakterystyki okazało się, że nie miała prawa się wychylić wskazówka poza 1/4 skali. Czujnik wymienili mi w ASO, ale nadal było coś nie tak, zdjąłem więc kolejny rach charakterystykę, tym razem wskaźnika i znów okazało się, że przy rezystancji odpowiadającej 120*C wskazówka jest ledwo na 3/4 skali. Pewnie poszedł stabilizator albo uszkodziła się sam wskaźnik - nie wiem, wykonałem prowizoryczną naprawę w postaci dobrania nowego rezystora podciągającego przy wskaźniku.

Napisano

> Jako że od tygodnia jest w moich rękach kropek (mojej ) witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie

> wskaźnika jak w temacie. Otóż wskzówka wychyla sie tylko do 1/3 skali i nic więcej. Położenie

> zaznaczyłem za zdjęciu. Ogrzewanie działa jak należy (tak mi się wydaje). Poderzewałem

> termostat, który to dzisiaj wymieniłem ale nic to nie dało. Być może jakiś czujnik tylko nie

> wiem gdzie go szukać, ewentualnie jakieś pomysły co do rozwiązania problemu.

Też tak mam,z tego co sie orientuję to tak ma być.

Punto 1.2 75km?

Napisano
  • Autor

> Też tak mam,z tego co sie orientuję to tak ma być.

> Punto 1.2 75km?

Jest to 1.2 60KM.

Napisano

Nie ma reguły, w P1 siostry pokazuje prawie na pół skali, ale na forum wielu osobom pokazuje jak Tobie... i też jest ok.

Sprawdzić tylko czy dobrze grzeje, czy włącza się wentylator, a jak jest ok, to jest ok grinser006.gif

Napisano

Mój w korkach potrafi nawet do połowy pójść :D Ale ja mam dziurawą nagrzewnicę więc często ubywa mi płyn chłodniczy hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.