Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toyota idzie w downsizing & turbo

Featured Replies

Napisano

Pełna zgoda z Twoimi wypowiedziami. Jazda silnikami wyposażonymi w turbo daje o wiele więcej frajdy , niż nie wyposażonymi w turbinę. Trochę przypomina jazdę dieslem - 2tys obr i auto rwie do przodu, tyle, że zabawa nie kończy się przy 4 tyś., a spokojnie można ciągnąć do 6tys. Do tego mała pojemność to mniejsze stawki OC. Wiadomo , że turbina może się posypać, ale mimo wszystko warto. Do tego na pewno spalanie na plus przy spokojnej jeździe.

Napisano

> Jednak kosztowało mnie to trochę nerwów

Musisz bardziej wyluzowany jezdzic biglaugh.gif

> nie dawało żadnej przyjemności z jazdy. A życie jest

> za krótkie, żeby jeździć tylko po to, żeby dojechać

To napewno, ytanie wiec ile Km trzeba miec minimalnie aby dawalo to ta frajde ?

W tym tygodniu zamawiam 1,6 d z 115 KM - niestety mniejszej mocy niema, a szkoda bo 90 KM bylo by w zupelnosci wystarczajace. biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> Musisz bardziej wyluzowany jezdzic

są pewne granice wyluzowania. Jak np. wyprzedzasz na autostradzie TIRA jadąc 120km/h matizem, a debli 1m za Tobą miga długimi (że nie wiem co, mam wjechać pod tego TIRA?), a jak już wyprzedzisz TIRA i zjedziesz na prawy pas, to zajeżdża Ci drogę i hamuje, żeby dać "nauczkę". Niestety przez lata naoglądałem się mnóstwo takich sytuacji. Pocieszające jest to, że jednak z roku na rok coraz mniej.

> To napewno, ytanie wiec ile Km trzeba miec minimalnie aby dawalo to ta frajde ?

to już zapewne jest sprawa mocno indywidualna

> W tym tygodniu zamawiam 1,6 d z 115 KM - niestety mniejszej mocy niema, a szkoda bo 90 KM bylo by w

> zupelnosci wystarczajace.

To niech się sprawuje ok.gif

Napisano

c minimalnie aby dawalo to ta frajde ?

Minimalnie to to do czego przywykniesz, u mnie 150 KM w turbo, a frajda by była przy 200 KM ...do czasu zlosnik.gif

Napisano

> są pewne granice wyluzowania. Jak np. wyprzedzasz na autostradzie TIRA jadąc 120km/h matizem, a

> debli 1m za Tobą miga długimi (że nie wiem co, mam wjechać pod tego TIRA?), a jak już

> wyprzedzisz TIRA i zjedziesz na prawy pas, to zajeżdża Ci drogę i hamuje, żeby dać "nauczkę".

> Niestety przez lata naoglądałem się mnóstwo takich sytuacji.

Tu masz calkowita racje, z tym, ze mnie osobiscie to niewiele rusza. Problem nie w mocy a w kulturze jazdy Polakow a raczej jej braku, o znajomosci zachowania sie na autostradzie nie wspomne bo malo kto ja posiada.

Kiedys jeden z drugim trafia na kogos kto bedzie mial kamere w gablocie, i ktory bedzie jeszcze lepszym kozakiem niz ten z tylu, upezpieczenie zaplaci a ten porocz tego ze bedie mial sprawe sadowa bedzie placil wyzsze stawki ubezpieczeniowe.

> To niech się sprawuje

Dzieki !

wink.gif

Napisano

a frajda by była przy 200 KM ...do

> czasu

300 tez malo biglaugh.gif

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.