Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak mocy

Featured Replies

Napisano

Witam Kolegów. Czy ktoś z Was miał taki przypadek, ze auto zaczyna ciągnąć dopiero od około 2,200 obr. Wcześniej nie miałem czegoś takiego. Jadę sobie obroty jakieś1700 noga na gaz a tu muł. Redukcja i dopiero jak wspomniałem 2200 czuć, że zaczyna się zbierać. Nic się nie świeci, tylko nie chce jechać. Może jakieś sugestie.

Napisano

zacznij od egr a jesli nie bedzie poprawy to trzeba robic full logi strucla

Napisano
  • Autor

czy możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie on się znajduje bo właśnie to podejrzewam i czy sposób czyszczenia jest taki sam jak dla stilaka bo widziałem manual tylko nie wiem czy da się odkręcić samą cewkę czy trzeba odkręcać cały zawór.

Napisano
Zaślep na próbe i zobaczysz różnicę. EGR jest przy kolektorze ssącym obok klapy gaszącej
Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi ale jeszcze jedno pytanie: czy po rozkręceniu całości trzeba wymieniać na nowe jakieś uszczelki czy wystarczą te stare jeśli założę. Jeśli chodzi o zaślepianie to na allegro widziałem jakieś płytki z otworkami do diesla a Ty wspominasz o całkowitym zaślepieniu jak to jest faktycznie?

Napisano

> Dzięki za podpowiedzi ale jeszcze jedno pytanie: czy po rozkręceniu całości trzeba wymieniać na

> nowe jakieś uszczelki czy wystarczą te stare jeśli założę. Jeśli chodzi o zaślepianie to na

> allegro widziałem jakieś płytki z otworkami do diesla a Ty wspominasz o całkowitym zaślepieniu

> jak to jest faktycznie?

Całkowicie. Nie trzeba nowych uszczelek.

Napisano

czy taka zaslepka

będzie pasowac do 1,9 8v jtd multijet 120KM? Wystarczy to przykrecić i po problemie?

Napisano
  • Autor

> Całkowicie. Nie trzeba nowych uszczelek.

No właśnie kupiłem w serwisie nowe uszczelki i jedna z nich miała już trzy otworki. wyczyściłem zawór. Jak jest zimny to dalej jest brak mocy, jak ciepły to ciągnie tak od 2000 obr. chyba muszę go zaślepić całkowicie.

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanie, w którym miejscy zaślepiać przed zaworem(kijowe dojście)czy za zaworem na tej rurce zagiętej na 90 stopni. Bo chyba mam walniętą cewkę w zaworze i gdzieś się blokuje na wolnych obrotach i brak mocy.

Napisano

> czy taka zaslepka

> będzie pasowac do 1,9 8v jtd multijet 120KM? Wystarczy to przykrecić i po problemie?

nie wiem czy nie jest zbyt cieńka, Cinek u mnie chyba grubszą montował. Poczekaj co Marcin napisze ale jak zaślepisz EGR całkowicie to może ci Check wywalić, dlatego oprócz zaslepienia trzeba jeszcze softowo egr wywalić

Napisano

czyli samemu takie zaslepienie nie zalatwi sprawy? jak nie to nie biore sie i trzeba bedzie podjechac do fachowca kacikowego...

Napisano

Jak z kwasówki to 1mm styknie, narzędziówka to coś grubszego.

Po zaślepieniu trzeba zrobic flash ecu inaczej będzie check na tacho

Pozdro

Napisano

> czyli samemu takie zaslepienie nie zalatwi sprawy? jak nie to nie biore sie i trzeba bedzie

> podjechac do fachowca kacikowego...

W gorszym położeniu są tacy, którzy mają daleko do Śląska (czytaj: Mistrza Cinka) frown.gif

Pozdrawiam

Napisano

> W gorszym położeniu są tacy, którzy mają daleko do Śląska (czytaj: Mistrza Cinka)

> Pozdrawiam

Zaślepić każdy może przy odrobinie pomyślunku; ECU kurierem na śląski i będzie śmigać smile.gif

Pozdro

Napisano

> Tzn....jak?

Hmm klucz 10tka, cztery śrubki, 2 wtyczki, pakujesz sterownik i wysyłasz kurierem. Na stole robi się co trzeba z softem i sterownik odsyła również kurierem. Potem rozpakować paczkę, przykręcić 4ry śrubki kluczem 10tką, podpiąć 2 wtyczki, palić auto bez egru tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.