Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

reflektor z 3d do 5d bez zmiany błotników

Featured Replies

Napisano

Witam znalazłem reflektory do stilo dayline soczewki + led ale występują tylko w wersji 3d a ja mam kombi. Chciałem wymieniać błotniki ale to spory koszt. Wpadłem na pewien pomysł, prawdopodobnie różnice między reflektorami są tylko w szybce. Więc może odkleić z oryginałów szybki i przekleić do dayline 3d. Ale nigdy nie miałem w ręku dwóch lamp żeby porównać. Może ktoś pomóc ! czy różnica jest tylko w szybie?

Napisano

> Witam znalazłem reflektory do stilo dayline soczewki + led ale występują tylko w wersji 3d a ja mam

> kombi. Chciałem wymieniać błotniki ale to spory koszt. Wpadłem na pewien pomysł,

> prawdopodobnie różnice między reflektorami są tylko w szybce. Więc może odkleić z oryginałów

> szybki i przekleić do dayline 3d. Ale nigdy nie miałem w ręku dwóch lamp żeby porównać. Może

> ktoś pomóc ! czy różnica jest tylko w szybie?

poszukaj na forum było pokazane foto z takiej podmiany

na przykładzie zderzaka przedniego

Napisano
  • Autor

Szukałem ale mogę znaleźć takiego wątku, dokładnie chodzi o za łożenie szyby od 5d do lampy z 3d bez zmiany jakich kol wiek innych elementów.

Napisano

> Witam znalazłem reflektory do stilo dayline soczewki + led ale występują tylko w wersji 3d a ja mam

> kombi. Chciałem wymieniać błotniki ale to spory koszt. Wpadłem na pewien pomysł,

> prawdopodobnie różnice między reflektorami są tylko w szybce. Więc może odkleić z oryginałów

> szybki i przekleić do dayline 3d. Ale nigdy nie miałem w ręku dwóch lamp żeby porównać. Może

> ktoś pomóc ! czy różnica jest tylko w szybie?

Reflektory o których mówisz to produkt Sonar wzorowany pewno na tych sławetnych produktach zza zachodniej granicy a te występuja i w wersji 3D i 5D.

https://www.dectane.de/index.php?cat=c71...a38751110afcf4f

Napisano

> występuja i w wersji 3D i 5D.

A widziałeś do 5D, bo chyba nigdy ich nie było.

Napisano

> Witam znalazłem reflektory do stilo dayline soczewki + led

Zyskujesz tylko zintegrowane LEDy, soczewka jest od pm, mijania na małym reflektorku możliwe że gorsze jak oryginalne i silniczek regulacji zdaje się na zewnątrz, który wytrzyma może miesiąc w takich warunkach.

Jakby kosztowały 500-600 to może bym się skusił spróbować.

Napisano

> A widziałeś do 5D, bo chyba nigdy ich nie było.

Były, spora dyskusja się toczyła nawet na ich temat tu na kąciku. Odnośnie tego drugiego producenta to się nie wypowiem bo mnie akurat takie pseudotuningowe lampy nigdy nie interesowały więc tematu nie śledziłem.

Napisano
  • Autor

Diodowe dzienne już mam, dla mnie soczewka to priorytet bo chce mieć xenon który nie bedzie oślepiał innych a dobrze świecił smile.gif

Napisano

> Diodowe dzienne już mam, dla mnie soczewka to priorytet bo chce mieć xenon który nie bedzie

> oślepiał innych a dobrze świecił

Ciiiiii bo zaraz Cię tu zjedzą obrońcy praw wszelakich hehe.gif

A tak serio to te reflektory akurat się do tego nie nadają, soczewka jest przeznaczona pod przeciwmgielne i zupełnie inaczej rozkłada światło niż taka pod światła mijania.

Są dwa Stilo z reflektorami soczewkowymi bi-xenon. Wystarczy że poszukasz tematu kolegi pala o tytule "Chwalę się".

Napisano

>> Diodowe dzienne już mam, dla mnie soczewka to priorytet bo chce mieć xenon który nie bedzie

>> oślepiał innych a dobrze świecił

> Ciiiiii bo zaraz Cię tu zjedzą obrońcy praw wszelakich

Do tego nie wiadomo jakich - już dyskutowaliśmy tutaj o tym prawie - tylko nikt nie pokazał tego prawa.

> Są dwa Stilo z reflektorami soczewkowymi bi-xenon.

> Wystarczy że poszukasz tematu kolegi pala o tytule "Chwalę się".

Nie ma albo nie umiem szukać confused.gif

Napisano

> A tak serio to te reflektory akurat się do tego nie nadają, soczewka jest przeznaczona pod

> przeciwmgielne i zupełnie inaczej rozkłada światło niż taka pod światła mijania.

Przecież w tych lampach soczewka jest pod światła mijania tylko żarówka jest H1 wink.gif Żarówkę H7 wsadzili do mgiełek zlosnik.gif

Napisano

> soczewka jest pod światła mijania

Gdzie to wyczytałeś, moja wiedza jast taka, że do pm.

Teraz po dokładnym obejrzeniu zdjęć na Dectane i z opisu że w pm jest żarówka H7, to wygląda mi, że jest ona w wewnętrznym odbłyśniku. Zapytywałem kiedyś sprzedawcę z al.......o i nie potrafił mi odpowiedzieć co jest co.

Napisano

> Gdzie to wyczytałeś, moja wiedza jast taka, że do pm.

Proszę smile.gif

Sprzedawca nr 1 <klik>

Quote:

- Reflektory przystosowane do żarówek H1 (światła mijania i długie, żarówki znajdują się w komplecie) oraz H7 (halogen, żarówki w komplecie)

Sprzedawca nr 2 <klik>

Quote:

ŻARÓWKI : H1 ŚWIATŁO MIJANIA H1 ŚWIATŁO DŁUGIE H7 HALOGEN

Sprzedawca nr 3 <kilk>

Quote:

- Reflektory przystosowane do żarówek H1 (światła mijania i długie, żarówki znajdują się w komplecie) oraz H7 (halogen, żarówki w komplecie)

Miałem takie reflektory w Corsie C i muszę powiedzieć, że mimo żarówek h1 w soczewce świecą ładnie ok.gif Wykonanie jak na SONAR'a dobre ok.gif (Dectane to tylko odbiorca - producentem jest nadal Sonar więc mimo, że kupimy je droższe to i tak będzie chińczyk) zlosnik.gif.

Miałem problem z czarną blendą oslabiony.gif - autko było lekko puknięte i soczewka z jednej z lamp musiała być dość sporo wysunięta do przodu (oczywiście w zakresie regulacji) i jak zaświeciło mocne słońce to soczewka jak lupa skupiała promienie i wypalała wnętrze yikes.gif Na gwarancji przyjęli bez problemu i zwrócili kasę ok.gif Powiedzieli, że pierwszy raz się z czymś takim spotkali - być może było to spowodowane dużym skosem reflektora w Corsie.

Napisano

> W porządku, ale gdzie pisze do jakich jest soczewka.

Przecież widać, że H7 jest od wewnętrznej strony wink.gifwaytogo.gif Powiedz mi jaki deb... robi soczewkę dla mgiełki a do mijania zwykły odbłyśnik wink.gif - tego nawet sonar nie zepsuł zlosnik.gif

Ja się zastanawiam co ich tknęło robiąc mgiełkę na H7 - mogli soczewkę taką zrobić. Nie ma jednak jak oszczędność - jedna soczewka idzie do wszystkich typów;)

Napisano

pozwolicie panowie że dołożę swoje trzy grosze banana-wave.gif

soczewka - św. mijania; w środku H7 - p.mgielne; i H1 - drogowe,

a swoją drogą to inni producenci aut takich jak opel czy audi w p. mgielnych mieli soczewki lizak.gif

Napisano

> pozwolicie panowie że dołożę swoje trzy grosze

> soczewka - św. mijania; w środku H7 - p.mgielne; i H1 - drogowe,

Moim zdaniem w środku jest h1 i światło drogowe, natomiast p.mgielne z H7 jest od strony wewnętrznej - ładnie widać w pierwszym przykładzie wink.gif

> a swoją drogą to inni producenci aut takich jak opel czy audi w p. mgielnych mieli soczewki

Masz rację - octavia też waytogo.gif

Napisano

dobrze kolega pisze H1 jest w środku i to będą długie , a H7 to chyba p.mgielne tak jak w mercedesach 190 i 124

Napisano
  • Autor

soczewka jest napewno do mijania, są filmiki na youtube, ale odbiegliśmy trochę od tematu. Czy ktoś się orientuje czy zmieniając samo szkło z 5d do reflektora 3d będzie pasowało do 5d???

Napisano
  • Autor

Zmiana opcji, poczytałem że te lampy to kicha słabo świecą i wykonanie mizerne. ogłądałem przez chwilę w sklepie i faktycznie nie zachwycają jakością. Więc zmiana w standardowe lampy włoże soczewki bixenon kit z allegro. Zastanawiam się jaki rozmiar zmiesci się w lampie? komplet lamp nowych 310zł +soczewki 300zł+ xenon komplet 100zł więc razem 710zł

Napisano

> + xenon komplet 100zł więc

Więc taki szmelc będzie gorzej świecił jak standardowe żarówki. Wiem co mówię, ponieważ mam przetwornice Denso i palniki Philips, oraz dla jaj(sprawdzenia) kupiłem taki szmelc tzn. 1 przetwornicę żeby porównać. Powiem że nijak się ma do firmowych, bierze 1A prądu więcej, trochę buczy, startuje z 50% większym prądem i czasem, a świeci gorzej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.