Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szybkie info hamulce palio przód ???

Featured Replies

Napisano

Zmieszczą się w seryjnych alusach sc sporting ??? czy w konsekwencjach konieczność wymiany na 14''

Pozdrawiam

Napisano

> Zmieszczą się w seryjnych alusach sc sporting ??? czy w konsekwencjach konieczność wymiany na 14''

> Pozdrawiam

zmieszcza sie

Napisano

> Zmieszczą się w seryjnych alusach sc sporting ??? czy w konsekwencjach konieczność wymiany na 14''

> Pozdrawiam

Mieszcza sie ... o ile to 240 zlosnik.gif

Napisano

> To nie pozostaje nic jak takowe zakupić :D

dla mnie troche bez sensu. mnie to tez kiedys cieszylo ale teraz stwierdzam ze to jest niepotrzebne. hamulce w cento sa dobre jak sa sprawne, co najwyzej jakis dobry klocek zapodac. przy hamulcach z palio na mokrej nawierzchni potrafilo mi silnik zdusic chyba ze chcesz zaiwestowac jeszcze pare stowek w korektory sily hamowania i wyregulujesz wszystko po ludzku to ok. tylko taki sens widze jak ktos ma auto do sportu na przyklad bo ciezko jest ten zestaw przegrzac w cento.

Napisano

Zmieszczą się ale trzeba zmierzyć tarczę z której będą ściągane musi być 240 mm bo są jeszcze 257 mm i tu już tylko 14 cali felga.

Napisano

> dla mnie troche bez sensu. mnie to tez kiedys cieszylo ale teraz stwierdzam ze to jest

> niepotrzebne. hamulce w cento sa dobre jak sa sprawne, co najwyzej jakis dobry klocek zapodac.

> przy hamulcach z palio na mokrej nawierzchni potrafilo mi silnik zdusic chyba ze chcesz

> zaiwestowac jeszcze pare stowek w korektory sily hamowania i wyregulujesz wszystko po ludzku

> to ok. tylko taki sens widze jak ktos ma auto do sportu na przyklad bo ciezko jest ten zestaw

> przegrzac w cento.

to dziwne, bo ja na serii juz nie raz zagotowalem hamulce confused.gif

szczegolnie, jak po zakretach latalem, gdzie bylo dohamowanie i gaz od nowa i z now hamowanie i tak w kolko...w pewnym momencie strach w oczach, bo mimo cisniecia hamulca ile wlezie auto dalej jedzie...

Napisano
  • Autor

Podstawa to hamulce cool.gif

a że mocy teraz będę miał oj oj grinser006.gif to trzeba serię poprawić jaka ona by nie była a na tym etapie rozważam każdą możliwość albo palio albo porządny zestaw klocek/tarcza cool.gif

Napisano

> Podstawa to hamulce

> a że mocy teraz będę miał oj oj to trzeba serię poprawić jaka ona by nie była a na tym etapie

> rozważam każdą możliwość albo palio albo porządny zestaw klocek/tarcza

ja wiem :D mam 16v a w planach turbo i przy odbudowie cento teraz wkladam na przod wentyle 240 z palio wlasnie a na tyl tarczowke z alfy smile.gif do tego nowe przewody i powinno to hamowac przyzwoicie :D

Napisano

> to dziwne, bo ja na serii juz nie raz zagotowalem hamulce

> szczegolnie, jak po zakretach latalem, gdzie bylo dohamowanie i gaz od nowa i z now hamowanie i tak

> w kolko...w pewnym momencie strach w oczach, bo mimo cisniecia hamulca ile wlezie auto dalej

> jedzie...

no to dlatego napisalem ze porzadne hamulce seryjne: dobre tarcze, klocki i plyn albo palio czy uno turbo ale wtedy pasuje zainwestowac w korektory bo sie zabic idzie.

Napisano
  • Autor

> no to dlatego napisalem ze porzadne hamulce seryjne: dobre tarcze, klocki i plyn albo palio czy uno

> turbo ale wtedy pasuje zainwestowac w korektory bo sie zabic idzie.

zostaje seria klocki DS performance oraz tarcza Rotinger cool.gif

Napisano

> Podstawa to hamulce

> a że mocy teraz będę miał oj oj to trzeba serię poprawić jaka ona by nie była a na tym etapie

> rozważam każdą możliwość albo palio albo porządny zestaw klocek/tarcza

porawę odczujesz dopiero po założeniu czegoś większego niż 240

Napisano

> porawę odczujesz dopiero po założeniu czegoś większego niż 240

no właśnie

mam wentyle 257 i nie narzekam smile.gif

ale w punto 2

felga min. 14"

Napisano

> porawę odczujesz dopiero po założeniu czegoś większego niż 240

Ja odczulem poprawe po zalozeniu wentyli 240 zlosnik.gif

Napisano

> Ja odczulem poprawe po zalozeniu wentyli 240

ciesze sie ze hamulce ode mnie sprawuja sie dobrze tongue.gif jednak przy naglych hamowaniach w moim przekonaniu sa za mocne.

Napisano

> ciesze sie ze hamulce ode mnie sprawuja sie dobrze jednak przy naglych hamowaniach w moim

> przekonaniu sa za mocne.

Sprawuja sie wysmienicie hehe zlosnik.gif

Napisano

Bo trzeba mieć dobrą opone do takiego zestawu, aby nie blokować kół.

Są klocki jak np. DS3000, które nadają się tylko do użyku na suchej nawierzchni i tylko na sliku!

Napisano

> Bo trzeba mieć dobrą opone do takiego zestawu, aby nie blokować kół.

> Są klocki jak np. DS3000, które nadają się tylko do użyku na suchej nawierzchni i tylko na sliku!

watpie rzeby ktos kto ma te hamulce jezdzil po ulicy na slicku zlosnik.gif. mi przy nowych yoko blokowalo kola czesto.

Napisano

> dla mnie troche bez sensu. mnie to tez kiedys cieszylo ale teraz stwierdzam ze to jest

> niepotrzebne. hamulce w cento sa dobre jak sa sprawne, co najwyzej jakis dobry klocek zapodac.

oj nie prawda seryjne hamulce sa dobre do pyrkania po mieście jak już troche agresywniej chesz pojezdzić to łatwo je przegrzejesz a juz o jezdzie z lewa noga na hamulcu a prawa na gazie to mozesz zapomniec..... oslabiony.gif

zawsze mialem sprawne i w dobrym stanie hamulce ale po włożeniu zacisku palio, tarcz 240x20 i do tego klocków z 257 to była dosłownie przepasc w stosunku do seryjnych. Auto na prawde szybko wytracało predkość az nieraz zona.gif sie żołądek przewracał

> przy hamulcach z palio na mokrej nawierzchni potrafilo mi silnik zdusic chyba ze chcesz

> zaiwestowac jeszcze pare stowek w korektory sily hamowania i wyregulujesz wszystko po ludzku to ok.

Ja u siebie mialem przod zmodyfikowene jak wyzej tył zadbana seria do ktorej raz na pół roku zaglądałem i konserwowałem... żadnych problemów z nieprawidłową pracą hamulców nie stwierdziłem do konca uzytkowania seja

> tylko taki sens widze jak ktos ma auto do sportu na przyklad bo ciezko jest ten zestaw

> przegrzac w cento.

a to prawda bo na 240x20 pare razy polatałem po torze z "lewa na hamulcu" i ani razu nie udalo sie przegrzać ba nawet kolor tarcz nie byl bardzo niebieski 270751858-jezyk.gif

IMHO dobre hamulce to podstawa nawet do codziennej jazdy old.gif

Napisano

> watpie rzeby ktos kto ma te hamulce jezdzil po ulicy na slicku . mi przy nowych yoko blokowalo kola

> czesto.

ja mialem fulda carrat assuro (tak sie chyba nazywaly) 185/50/14 i co prawda bez problemu mozna bylo je zblokowac ale też bez problemu mozna bylo wyczuc granice przyczepnosci i balansowac pedałem zeby na tej granicy pozostawac..... smile.gif granica byla na prawde daleko i bardzo sprawnie auto hamowalo w porownaniu do serii

Napisano

> oj nie prawda seryjne hamulce sa dobre do pyrkania po mieście jak już troche agresywniej chesz

> pojezdzić to łatwo je przegrzejesz a juz o jezdzie z lewa noga na hamulcu a prawa na gazie to

> mozesz zapomniec.....

ja tak latalem po zakretach u mnie to zaczelo smierdziec i przestalo hamowac :D zagotowaly sie...dlatego beda wentyle 240. tarcza wentylowana szybciej i wydajniej sie wystudzi ok.gif

Napisano

> watpie rzeby ktos kto ma te hamulce jezdzil po ulicy na slicku . mi przy nowych yoko blokowalo kola

> czesto.

Na ulicy nie, bo to dotyczyło WRC zlosnik.gif

chodziło tylko tylko zobrazowanie zależności, im lepszy hamulec tym lepsza musi być przyczepność opony.

Napisano

> ja mialem fulda carrat assuro

Akurat ta opona szału nie robi, zresztą do CC/SC jest bardzo słaby wybór opon, jedynie Yoko A539 daje jako tako rade,

ale i tak najlepszy byłby jakiś półslick np. Yoko A048, ale u nas nie do kupienia.

Napisano

> Akurat ta opona szału nie robi, zresztą do CC/SC jest bardzo słaby wybór opon, jedynie Yoko A539

> daje jako tako rade,

> ale i tak najlepszy byłby jakiś półslick np. Yoko A048, ale u nas nie do kupienia.

wiesz w 2007 roku nie było takiego wyboru jak teraz..... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> wiesz w 2007 roku nie było takiego wyboru jak teraz.....

A teraz niby jest?

4 opony na krzyż...

Napisano

> A teraz niby jest?

> 4 opony na krzyż...

wtedy byla właśnie ta fulda, Uniroyal rainsport 2 (ktore de facto nie bylo nigdzie osiagalne) cos tam z markgumu z jakis nadlewek oraz 1 czy 2 jakies chinskie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> wtedy byla właśnie ta fulda, Uniroyal rainsport 2 (ktore de facto nie bylo nigdzie osiagalne) cos

> tam z markgumu z jakis nadlewek oraz 1 czy 2 jakies chinskie

Były jeszcze Dunlop SP2000, Yoko i chyba kończyła się dostępność Potenzy, Conti też już chyba były, więc powiedziałbym, że było nawet lepiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.