Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poduszka skrzyni biegów

Featured Replies

Napisano

Pytanie z serii - dla pewności

Na wolnych obrotach bardzo trzęsie całą budą - czy wystarczy wymiana samej poduszki skrzyni czy raczej kupować cały komplet poduszek.

Pytam ponieważ komplet mógłbym kupic parę pln taniej niż z osobna każdą poduszkę a z drugiej strony szkoda mi wydawać kasę na komplet jeżeli za drgania bedzie odpowiadać tylko poduszka skrzyni - którą ja obstawiam wink.gif

Napisano

> czy wystarczy wymiana samej poduszki skrzyni czy

> raczej kupować cały komplet poduszek

idź na całość

chyba, że chcesz pójść w ślady lelka i robić na raty ;-)

archiwalia

Napisano
  • Autor

> idź na całość

> chyba, że chcesz pójść w ślady lelka i robić na raty ;-)

pewnie zdecyduję się podejść do tematu na raty grinser006.gif

teraz i tak wyskoczyła ważniejsza sprawa, wczoraj zaczęło coś dzwonić/terkotać przy przednim lewym kole przy przejeżdżaniu przez wyboje, koleiny tak jakby ktoś wrzucił kilka śrubek do metalowego kubka i nim telepał... crazy.gif

najgorzej, że nie mam garażu i nie mam jak samemu zobaczyć co się dzieje i trzeba uśmiechać się do jakiegoś magika aby dziś mi popatrzył na to wink.gif

Napisano

Je tam garaż. Obmacaj sprężynę i końcówkę drążka stabilizatora. Jedno z dwojga pewnie skończyło żywot.

Napisano
  • Autor

> Je tam garaż. Obmacaj sprężynę i końcówkę drążka stabilizatora. Jedno z dwojga pewnie skończyło

> żywot.

to juz sprawdziłem w niedzielę w trasie i wszystko całe,

byłem wczoraj u magika i wyszło, że tuleja wahacza wysypała sie... wink.gif i to w taki sposób, że bez podniesienia auta na podnośniku nie byłoby możliwości tego zdiagnozować

EDIT: wczoraj odrazu kupiłem tuleje tylną która została uszkodzona ale pewnie dokupie jeszcze przednie i drugą tylnią bo i tak wahacz bedzie wyjmowany to szkoda drugi raz go znowu wyjmować,

w sieci znalazłem kilka opinii odnośnie wymiany które mają podzielone zdania i chce zweryfikować to na "naszym" podwórku wink.gif

Jeżeli tuleja tylna jest pełna to trzeba ja wkładać na znaki, o ile jakieś tam są?

Dokręcanie przednich tulei wahacza robić przy wypiętym sworzniu od kolumny i ustawieniu wahacza w poziomie czy lepiej zamontować do kolumny i dopiero wtedy dokręcać?

Czy śruby do przykrecania wahacza poprzez tuleje są jednakowe?

wg. EPC obie są to śruby M12x90 wiec niby to samo ale chyba się czymś róznią bo mają dwa oddzielne numery katalogowe, tylko czym? znalazłem własnie opinie aby uważać i nie zamieszać śrub...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.