Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aku vs. komp PILNE

Featured Replies

Napisano

Czy po odłączeniu aku (na noc idzie do domu pod kołderkę, nabrać sił) i po ponownym podłączeniu odpale go za "pierwszym". Tzn. chodzi mi o to czy komp nie zwariuje. Nie znam się na kompie, dlatego prosiłbym o wszelakie info na ten temat smile.gifblagam.gif

Pacjent: Punto Sporting mkI 1,2 16v

Na kąciku Punto na odpowiedź będę czekał rok, dlatego też tutaj piszę, gdyż potrzebne jest mi to info na wczoraj.

Napisano

Odpalic odpali , może sie alarm rozkodowac radio itp albo tak jak w fordzie domykanie szyb.

Napisano

Odpali. Radio fabryczne powinno pamiętać ustawiania. Nic innego się nie stanie.

Napisano
  • Autor

Alarmu nie ma, radia nie słucham, także o to się nie martwię. smile.gif

Po prostu kiedyś, jak oddałem auto do blacharza, żeby podłogę nową wstawić, auto po 2óch dniach stania nie odpaliło. Wyciągnęliśmy aku, żeby podładować i po ponownym włożeniu nie chciał odpalić.

Blacharz mówił, że to wina kompa i wezwie elektryka. Na następny dzień było dobrze i odpalił.

Napisano

> Po prostu kiedyś, jak oddałem auto do blacharza, żeby podłogę nową wstawić, auto po 2óch dniach

> stania nie odpaliło. Wyciągnęliśmy aku, żeby podładować i po ponownym włożeniu nie chciał

> odpalić.

> Blacharz mówił, że to wina kompa i wezwie elektryka. Na następny dzień było dobrze i odpalił.

Znaczy blacharz spawając zapomniął odłaczyc aku , komp dostał po uszach a potem świrował smile.gif

Napisano
  • Autor

> Znaczy blacharz spawając zapomniął odłaczyc aku , komp dostał po uszach a potem świrował

No być może. A aku jeszcze tym bardziej dostał po tyłku, bo lampki zapomnieli wyłączyć na podsufitce hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif

Na szczęście blacharz wziął elektryka na siebie. Chociaż początkowo chciał, żebym to ja pokrył te koszta icon_eek.gif

Napisano

> Na szczęście blacharz wziął elektryka na siebie. Chociaż początkowo chciał, żebym to ja pokrył te

> koszta

No to na 99% było jak mówie dlatego nawet specjalnie nie protestował smile.gif

Spokojnie wyjmuj aku i lec ładować

Napisano
  • Autor

> Spokojnie wyjmuj aku i lec ładować

Dzięki za radę ok.gif20.GIF

Po tym przeżyciu z blacharzem i kompem zgłupiałem i wolałem się upewnić czy nic się nie stanie jak wyjmę aku skromny.gifok.gif

Napisano

> Tzn. chodzi mi o to czy komp nie zwariuje.

Sam komp nie, ale jak masz silnik krokowy w przepustnicy, to włącz zapłon, wyłącz i dopiero za drugim razem uruchom silnik. Za pierwszym razem komp "ustawi" i zapamięta sobie położenie trzpienia.

Napisano

Tylko Sobie zegarek ustawisz, wiec nic sie nie boj ok.gif

Napisano

> Pacjent: Punto Sporting mkI 1,2 16v

> Na kąciku Punto na odpowiedź będę czekał rok, dlatego też tutaj piszę, gdyż potrzebne jest mi to

> info na wczoraj.

a próbowałeś na owym kąciku spytać? Nie feruj takich wyroków bo są błędne!

Nic mu nie będzie, ew po podpięciu aku poczekaj chwilkę aż wszystko pod maską ucichnie i postaraj się osiągnąć temp pracy, czyli włączyć wentylator chłodnicy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.