Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpaleniem na mrozie - punto II

Featured Replies

Napisano

witam, mam problem z odpaleniem Punto II a mianowicie jak przychodzą mrozy (np. -10stopni) wtedy silnik nie odpala za pierwszym razem tylko kręci (co prawda moim zdaniem nie jest to szybkie kręcienie tylko takie wolniejsze) - np. dzisiaj było minus 13stopni i silnik kręcił, kręcił... i a po podłaczeniu do kabli rozruchowych odpalił po sekundzie (nie trzeba było nawet czekac dłużej - wyglądało to tak jakby akumulator był ok)... dodam ze akumulator jest roczny - wymieniony tamtej zimy... Latem i w temperaturach dodatnich nie mam zadnych problemów z odpaleniem samochodu. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich.

Napisano

Wg mnie problem z aku. Należy pamiętać, że jego sprawność jest tym niższa im większy jest mróz.

Hipotetycznie - gdyby samochód został na noc pod chmurką, a akumulator wziąć do domu to następnego dnia silnik odpaliłby od pierwszego strzału.

Napisano

primo to masz problem z profilem - jest pusty, a nie powinien http://punto.org.pl/zrobtosam/jaknalezy/3 busted.gif

klemy sprawdź, wyczyść, sprawdź aku, doładuj, zabierz na noc do domu i sprawdź rano.

Będzie odrazu wiadomo czy to wina aku, traci za dużo na mrozie, czy auta - choć obstawiam aku

Napisano

Witam

Może ja się podłącze do tematu.

Mój problem wygląda następująco: wczoraj normalnie jeździłem, żadnych objawów, a dziś rano (-18C) rozrusznik normalnie kręcił a auto nie odpaliło. Nie miałem czasu sprawdzać pod maską niczego, bo zimno i ciemno było, ale jedno co zauważyłem to to, że świecił cały czas check (ta kontrolka, która mówi o układzie wtryskowym).

Co to może być?

Napisano

to oznacza, ze komputer zarejestrowal jakis blad.

nalezy podlaczyc sie do komputera i sprawdzic (a nie zgadywac) co to za blad.

Napisano

jak jeszcze nie zapalił to jeszcze nie miał okazji check zgasnąć smile.gif jak odpali to dopiero gaśnie.

Napisano

> jak jeszcze nie zapalił to jeszcze nie miał okazji check zgasnąć jak odpali to dopiero gaśnie.

I tu jest pies pogrzebany. Niepotrzebnie rabanu narobiłem grinser006.gif

To auto żony i nie przyglądałem się wcześniej kiedy to gaśnie.

Co ciekawe rano rozrusznik kręcił dość przyzwoicie, dlatego błędnie wykluczyłem aku, ale to chyba jednak wina prądu, bo po 3h podładowaniu odpalił wink.gif

Napisano
  • Autor

> witam, mam problem z odpaleniem Punto II a mianowicie jak przychodzą mrozy (np. -10stopni) wtedy

> silnik nie odpala za pierwszym razem tylko kręci (co prawda moim zdaniem nie jest to szybkie

> kręcienie tylko takie wolniejsze) - np. dzisiaj było minus 13stopni i silnik kręcił, kręcił...

> i a po podłaczeniu do kabli rozruchowych odpalił po sekundzie (nie trzeba było nawet czekac

> dłużej - wyglądało to tak jakby akumulator był ok)... dodam ze akumulator jest roczny -

> wymieniony tamtej zimy... Latem i w temperaturach dodatnich nie mam zadnych problemów z

> odpaleniem samochodu. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich.

przeczyszczenie rozrusznika pomogło ... wątek zamknięty... dziekuje za wszelkie wskazówki i pozdrawiam wszystkich

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.